pusti banke…..najbolje daju na kune….
[/quote]
zato i jesu kamate najviše na ono što je najnestabilnije…i obrnuto. u konačnici si na istom (osim ako ne zatvore vrata.)
da se vratimo temi
Zorane,
zar nije predaleko otpuzalo po klinu, a da ne iscuri
zar nije
A da prvo malo porastemo?
Da većina njih ne zna gdje smo rekao bi nije istina!
A opet nije istina i da Ameri su odradili sve isto kao i mi!
Dapače i nije isto odradio ni DJI ni SP500.
Idućih dana povećavat će volatilnost,al slijedi neko vrijeme malog volumena, oscilacije između 1660 i 1780. Eto to će se događati iduće dane, ništa specijalno niti bitno!
Evo samo da vam se javim prije spavanja… cijelu sam večer radio tehničku analizu prema specijalnoj kuharici EWT i Murphyevih zakonitosti, ali i s primjesama Kostolanyjeve tehničke analize kao i fragmenata Buffet-ove macro a posebno micro fundamentalne analize pojedinih dionica. Sve skupa sam ukomponirao u poseban Governerov basket. Uglavnom…slijedi nam popriličan rast, a već sutra Ledo 5K na bidu vrlo moguć. Nakon popriličnog rasta sa povremenim tehničkim većim ili manjim korekcijama prema dolje, slijedi nam brutalan rast. Targeti samo prijateljima i starijim od 08.2008 na PM.
s poštovanjem.
Vaš Guverner.
Kratkoročna prognoza po meni:
Val A do 2415, val B do 1706,93 , Val C 2994.
Ovo je prognoza po Elwave-u. [smiley]
A da je bilo koji software svemoguć, prodavao bi se za silne pare, a oni koji ga koriste bi bili milijunaši/milijarderi.
……
Pa to je bio pad od preko 70% i to u najboljoj poslovnoj godini d.d.Nikada veće dobiti.
Izvor: Fina, Večernji list
"U prvih devet mjeseci poduzetnici su ukupno uprihodili 507,7 milijardi kuna, a rashodi su bili 478,3 milijardi kuna. Prema istom lanjskom razdoblju prihodi su rasli 11,2 posto, što je manje od ukupnih rashoda koji su rasli 13,8 posto. Upravo je to razlog što je pogoršana ekonomičnost poslovanja poduzetnika koji su na 100 kuna rashoda ostvarili 106,15 kunu prihoda, što je za 1,52 kuna manje nego u prvih devet mjeseci 2007. godine, kad je ostvareno 107,67 kuna.
Paralelni je trend sve manja dodana vrijednosti koju poduzetnici ostvaruju. Dodana vrijednost je 2006. godine porasla 13 posto, prošle 10,7 posto, a ove godine samo 5,2 posto. Oko 26 posto vrijednosti stvara u državnim poduzećima, a 74 posto u privatnim. Slično je i s ukupnim prihodom, gdje 22 posto ostvaruje državni sektor.
U istom je razdoblju zabilježeno 5,5 posto više zaposlenih. Zaposleni su za svoj rad dobili prosječne neto plaće 4391 kuna, što je porast od 6,3 posto nominalno, ali zbog rasta cijena realno smanjenje za 0,3 posto.
Bitno je istaknuti i smanjenje investicija u dugotrajnu imovinu za 5,8 posto zbog njihova velikog utjecaja na buduću proizvodnju"
Aj sada lijepo, polako, slovo po slovo procitaj opet ono sto si quotao….
Izvor: Fina, Večernji list
"U prvih devet mjeseci poduzetnici su ukupno uprihodili 507,7 milijardi kuna, a rashodi su bili 478,3 milijardi kuna. Prema istom lanjskom razdoblju prihodi su rasli 11,2 posto, što je manje od ukupnih rashoda koji su rasli 13,8 posto. Upravo je to razlog što je pogoršana ekonomičnost poslovanja poduzetnika koji su na 100 kuna rashoda ostvarili 106,15 kunu prihoda, što je za 1,52 kuna manje nego u prvih devet mjeseci 2007. godine, kad je ostvareno 107,67 kuna.
Paralelni je trend sve manja dodana vrijednosti koju poduzetnici ostvaruju. Dodana vrijednost je 2006. godine porasla 13 posto, prošle 10,7 posto, a ove godine samo 5,2 posto. Oko 26 posto vrijednosti stvara u državnim poduzećima, a 74 posto u privatnim. Slično je i s ukupnim prihodom, gdje 22 posto ostvaruje državni sektor.
U istom je razdoblju zabilježeno 5,5 posto više zaposlenih. Zaposleni su za svoj rad dobili prosječne neto plaće 4391 kuna, što je porast od 6,3 posto nominalno, ali zbog rasta cijena realno smanjenje za 0,3 posto.
Bitno je istaknuti i smanjenje investicija u dugotrajnu imovinu za 5,8 posto zbog njihova velikog utjecaja na buduću proizvodnju"
[/quote]
Analizom sastavnica crobexa lako je uočiti da je dobit po dionici veća kod većine dionica.U makro analizu nisam ulazio.Izgleda da su ostali poslovni subjekti koji nisu u crobexu lošije poslovali,za razliku od ostalih.
Ja sam komentirao crobex.