Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

nisam cromi, ali mislim da nam čak ne slijedi rast u 5 koraka, nego korektivni rast u 3 koraka…
nakon dna.

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

Uzalud Vam trud svirači.
NHF.

A pogotovo na ovako plitkom tržištu kakvo je naše.

…plavi…potpuno se slažem i podržavam te…

…neki ovdje nikako da shvate da se na ovako siromašnim tržištima poput našeg ne mogu praviti analize na osnovi trenutnog…prošlog i bilo kojeg dosadašnjeg stanja…
…premali broj čimbenika je u igri…naše tržište nije kao neka veča tržišta…
…ZSE reagira već prilikom izlaska jednog malo jačeg investitora…koji je često u svjetskim razmjerima neznatan i neprimjetan…

…kada bi se u analizama moglo baratati sa podacima o čemu neki fond manageri trenutno razmišljaju možda bi se i došlo do nekih kvalitetnih rezultata…

…ovako…stvarno je uzaludan trud…jer netko drugi crta naše grafove…a crtaju se onog trena kada se kupuje ili prodaje…a nama…
…nama ostaje samo da se veselimo ako pogodimo…ili da tugujemo ako profulamo…

…možda bi korisnija bila analiza nekih drugih dubljih tržišta…tržišta kod kojih ima materijala na kojima se mogu bazirati analize…pa na osnovi tih drugih, sukladno sa stanjem u našem gospodarstvu iznositi nekakve zaključke i analize za naše tržište…

[color=blue]…naše tržište zasigurno samo po sebi ne podržava niti jednu metodu od onih o kojima se ovdje raspravlja…[/color]

…zato…Cromane…raspali po Nasdaq-u
…ja sam zainteresiran kako će izgledati graf tog i još nekih stranih tržišta u tvojoj interpretaciji…

prilagođenost duboko bolesnom društvu, nije mjerilo zdravlja...

plavi:

PD_Web: ” Ovo neka bude mjesto za komunikaciju onih koju TA prihvaćaju kao sredstvo donošenja ulagačkih odluka ” Onda ovo nije mjesto za mene. Pozdrav svima, nisam mislio ništa loše, iako na ovaj naćin ako maknemo sve neistomišljenike o svrsishodnosti TA, ispast će da je ista sama po sebi svrha. Inaće , Tehničku analizu koristim i ja , ali ne ove vrste. U stvari se radi o Trin analizi, , kombinacija volumena i cijene, gledano po prosječnoj. Vlastiti uradak, na temelju nekih teoretičara koji su dali pojednostavljenu verziju iste. Ali o tom po tom. [smiley]

>Plavi

Po meni je sve interesantno,a tako i tvoja metoda,dok daje mogucnost ispitivanja kako i z uz koje parametre se moze “videti” buduce vrijednosti dionica,burze itd

Pa sto nije to sto svi zele ,TA i FA ljudi….da doznaju moguci razvitak. U tome se ne razlikujemo.

pozdrav

Ali ipak postoji razlika.
Moja Trin analiza govori koliko za određenu cijenu neke dionice na burzi , koja je u ponudi,možemo reći da li je skupa ili nije u odnosu na trgoivinu unazad određeni period. Vrlo jednostavno, iako u stvari nije. Radi se o metodološkom izračunu koji računa cijene ali ih dovodi u direktnu vezu sa volumenima, jedan primjer, trgovina nekom dionicom po cijeni 100 nećega , u obimu od 10 000 nećega, i 10-tak trgovina po cijeni recimo 60 nećega i u obimu 300 nećega, meni će dati jasan izračun da je cijena od približno nešto ispod 100 nećega te iste dionice prihvatljiva.
E sad je bitno i stanje tržišta , ovisno o tri moguća stanja tržišta ( po mojem shvačanju stanja ) , dakle bikovsko, medvjeđe i stagnacija ( sada ), daju se i tri različita pristupa ciejni koja se trenutno nudi, odnosno da li je za kupiti ili ne.
Ne znam jesam li bio dovoljno jasan, u svakom slučaju to je ( meni ) samo jedna od metoda koju koristim, tu je i FA, kao i tzv. PLI analiza ( nazvana odmilja tako ) , gdje mjerim utjecaj volumena trgovanih dionica ( komadno ) i free floata. Ukratko za sada..

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

@ vlad

“Korektivni u 3 koraka”

Sto to znaci?
Umjesto 5 laganijih, tri snaznija?
Od dna, koliko posto/bodova?

@ Croman Da napokon cujemo iz prve ruke, kako ti vidis kretanje Crobexa u sljedecih dva mjeseca?

@markko

Odgovor :buduci da nisam gledao (analizirao) crobex zadnjih 2 dana nemam odgovor sa kojim bi bio ja sam zadovoljan.
Za sada je moj pogled (dugorocni) prema zadnjoj end-of-day analizi Crobexa(sto je korisnik Savage stavio na forum )

Samo da niko ne shvati krivo.Ja cu pratiti poslovni i kad ja budem imao azurirane analize (gde ja mislim da ima novog pogleda) ja cu ih prikazati.

Na znanje : ako ne odgovorim …znaci da ne dospijem.

i tzv. PLI analiza ( nazvana odmilja tako ) , gdje mjerim utjecaj volumena trgovanih dionica ( komadno ) i free floata. Ukratko za sada..

Ova PLI analiza je još u razvojnoj fazi, mjeri odnose većih igrača u dionici odnosno trgovinu, i višegodišnje promete komadno kao i volumene, mjereno free floatom i promjenom istog , cjenovni okvir svega i mogučnost većih padova..to još trebam usavršiti( free float proizvoljno iz top 10 , ili iz knjige dioničara ).

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

OK.
Ajde mi onda objasni onaj post/sliku koji je Savaga stavio.

Ako sam ja dobro njega shvatio, Crobex moze, gore, stabilno ili dolje. Nije bas jasno, barem meni.

Redosljed? Razine?

OK.
Ajde mi onda objasni onaj post/sliku koji je Savaga stavio.

Ako sam ja dobro njega shvatio, Crobex moze, gore, stabilno ili dolje. Nije bas jasno, barem meni.

Redosljed? Razine?

Upravo si napisao poantu mnogih teoretićara TA analize. Kako god bilo bitno je da se može potvrditi , je bili smo u pravu. Sorry moderatori, over and out.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

OK. Ajde mi onda objasni onaj post/sliku koji je Savaga stavio. Ako sam ja dobro njega shvatio, Crobex moze, gore, stabilno ili dolje. Nije bas jasno, barem meni. Redosljed? Razine?

Ako gledas jpg sliku crobexa od 19-3 onda ona kaze: zadnjih 3 mjeseca se stvara jedna ED formacija sa 5 valova. 1,2 i 3 su gotovi (pogledaj brojeve sa zutim) a 4val bi trebao se dovrsiti.Slika prikazuje na gore prema 4100(medutim i da ide do 3900 ili 4000 to ispunjava mogucnost da je val 4 gotov)
Kad val4 bude gotov…ostaje val 5(na dole).

To je sadasnja slika crobexa .
ima i slika crobexa prema intradaypodacima ali nju ne zelim sada pokazati…mogu samo kazat da se slaze sa pogledom na val 4(na gore)

kao sto sam rekao…lakse objasnit onima sto imaju temelj znanja ewt…

ps ja sam i objasnio stanje nasdaqa ali vjerovatno niko to nije primetio u onoj poruci

a sada …slobodno mozete vi objasnit sto vi mislite…ja slusam

Znaci li to da 4 val jos nije gotov jer je Crobex ispod 3900?

Ja nisam nikakav strucnjak za TA, a niti vjerojatno nista drugo, ali volim vizualizirati stvari.

I na osnovi mojih slicica mi se cini da ako sljedeci tjedan ne bude promjene trenda, Crobex pada na cca 3200 bodova.

Burza je kako je, i onaj pad sto se desio …. za njega se ne moze nista uciniti.

Htio bi dati par savjeta “obicnom” ulagacu (kupcu) dionica,fondova,itd

1 kad se kupe dionice uvijek se treba imati u mislima tako zvani : stoploss
stoploss znaci minimirati gubitke:
exempel :
ako kupis dionicu za 1000kuna /komad odluci koliko gubitka prihvacas.ako se odlucis za na primer 3% gubitka i kad dionica padne na 970….prodaj je.U slucaju da ista dionica ide dole prema 500 ti si sa tvojim 3% gubitkom ucinio pravedno.
Stoploss je jedan od Najvaznijih strategiskih poteza kod trgovanja i njega se moze praktizirati i u Hrvatskoj
2 Analize:FA i TA
FA analize su dugorocno gledano dobre analize.Ali buduci da “igra” na burzi je psiholoskog karaktera ima puno slucajeva gde je sve bilo OK prema FA a dionica je opet isla dole(pad) 10-15%.
TA analize : Se upotebljavaju sirom svjeta i ima razlicitih pogleda.
Standard analize sa upotrebljavajem potpor/otpor je jedan nacin,japanske svijece,Gann ili Ewt su neki drugi.

Svaki nade sto njemu najbolje “pase” ali ima jedna vazna stvar : nema analiza sto su 100% sigurne.
Bas zbog toga ja privatno azuriram analize posto ni jedan “pogled” na jednu analizu nije statican…analize trebaju uvijek biti “svjeze”.

Zato treba imati dobru strategiju trgovanja i ucit se od pogreska sto se cine(ne postoji onaj koji nije gresio kod trgovanja (to vazi i za “male i velike ” kupce)

Onog dana kad DNO dode za Crobex(ja neznam danas gde je dno) pocet ce jedan rast .Imaj strategiju i budi spreman … posto i taj rast ce jednom zavrsiti .

Sretno i vidimo se

New Report

Close