@ Savage – dobar
@ Vlad
Hvala.
Postoji li neko pravilo/nebesko tijelo/zivotinja koja kaze koliki bi rat mogao biti?
Ili moramo cekati promjenu trenda?
vlad1111:
”
@ fazan
jedno od mišljenja:
http://www.incrediblecharts.com/technical/candlesticks.htm
izdvajam zadnju rečenicu:
[color=blue]Jack Schwager in Technical Analysis conducted fairly extensive tests with candlesticks over a number of markets with disappointing results.[/color]
”
Bojim se da nije jedini koji je dobio razočaravajuće, u najmanju ruku nepouzdane rezultate…našao sam dosta takvih tekstova prošle godine…NHF TA-ljupci.
DAvno je dokazano na razvijenijim tržištima od našeg poput onog u USA, da je TA praktički beskorisna, barem u ovom obliku u kojem vi pišete. O tome sam pisao u nekoliko navrata, već dugo nisam, pa da se malo ponovim.
Ako se odvrte razna predviđanja po ta ( BRA analiza ) analizi, čak se vidi da je u više slučajeva promašeno, nego pogođeno. Uzalud Vam trud svirači.
NHF.
svatko ima svoje na svoj način.
ti ingru na tvoj,
ja TA na svoj.
nhf
Svako ima svoje. I ja to poštujem. Možda jednog dana kažem da si bio u pravu. Tko zna!
…dokaz da nitko ništa ne zna…
Nema to veze, znanstveno je dokazano da je ovo o ćemu vi pišete na ovoj temi, potpuni promašaj.
Mogli bi sada dalje u teoretske rasprave i empirijske dokaze, ali o o tome sam već nekoliko puta pisao.
Ako vam je do toga da se zabavljate oko toga, nemam ja ništa protiv, samo iznosim svoje mišljenje.
Kakva BRA analiza, može li ona predvidjeti dobro ili loše izvješće, kakvu dobro ili lošu vijest, pad indexa u Zimbabweu i refleksiju na naš, inflaciju, i mnoge druge stvari. Kada bi i mogla sama sebe bi poništila, jer bi ju svi burzovni igrači, ili dobar dio njih koristili, pa bi sama po sebi izgubila smisao.
A pogotovo na ovako plitkom tržištu kakvo je naše.
deimos: ” Jel se ta EWT metoda moze matematicko-algoritamski formulirat? Mogu li je radit racunala? Ako mogu, onda je trivijalno dokazat da li radi ili ne. ” Tu negdje i postoji problem. Sve se bazira na subjektivnosti promatrača i na prepoznavanju. A rezultat je tu tek kad se on dogodi. Ne kažem da ništa ne vrijedi, jedino mi ne pije vodu ako se sama koristi. Puno se toga promijenilo u zadnjih 50 godina, kad je ova metoda bila popularna.
>Asko
Zbog mnogih mailova sto zele da pisem na ovom forumu i zbog mogucnosti da ja sam mogu odgovarati na pisanje oko Cromana i odredenih pokusaja da se objasne moje analize,sam zamolio poslovni.hr da mi da mogucnost pisanja…sto cu odsada na dalje cinit.
Za tebe Asko i slicnima tebi…ako zelis diskutirati ili komentirati EWT onda se najprije nauci sto je to.Ja ne komentiram FA analize posto to nije moje podrucje.(to ne znaci da ne upotrebljavam FA u odredenim slucajevima).
Analize uz pomoc Stocastics,Macd, RSI,Williams%R,… itd nije nista novo ni za mene i upotrebljavam kao komplemet u mojim analizama.
Buduci da vi ekonomicari i FA experti toliko napadate TA orientirane ljude, trazim i od vas da ako ste vec na forumu tehnicka analiza,da pokazete sto VI imate pridoneti ovome forumu (osim kritike i podrugavanja sto sam vidio do sada)
***obrisano***
Croman
Molim Vas da na ovoj temi ne raspravljate o tome da li je TA dobra ili loša metoda za ulaganje ili nije, tj. da li je bolja TA ili FA.
Dovoljan broj većih ulagača se pouzdaje u nju, i time svakako zaslužuje najmanje svoju temu na forumu. Neki veliki svjetski investitori i stručnjaci je ne priznaju, ali o tome raspravljajte na drugoj temi – npr. http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=782
Ova tema je mjesto za komunikaciju onih koju TA prihvaćaju kao sredstvo donošenja ulagačkih odluka
vlad1111: ” @plavi svatko ima svoje na svoj način. ti ingru na tvoj, ja TA na svoj. nhf ” Nema to veze, znanstveno je dokazano da je ovo o ćemu vi pišete na ovoj temi, potpuni promašaj. Mogli bi sada dalje u teoretske rasprave i empirijske dokaze, ali o o tome sam već nekoliko puta pisao. Ako vam je do toga da se zabavljate oko toga, nemam ja ništa protiv, samo iznosim svoje mišljenje. Kakva BRA analiza, može li ona predvidjeti dobro ili loše izvješće, kakvu dobro ili lošu vijest, pad indexa u Zimbabweu i refleksiju na naš, inflaciju, i mnoge druge stvari. Kada bi i mogla sama sebe bi poništila, jer bi ju svi burzovni igrači, ili dobar dio njih koristili, pa bi sama po sebi izgubila smisao. A pogotovo na ovako plitkom tržištu kakvo je naše.
mogao bih ti sada pobijati rečenicu i rečenicu, ali mi se ne da.
nema smisla.[smiley]
Molim Vas da na ovoj temi ne raspravljate o tome da li je TA dobra ili loša metoda za ulaganje ili nije, tj. da li je bolja TA ili FA.
Dovoljan broj većih ulagača se pouzdaje u nju, i time svakako zaslužuje najmanje svoju temu na forumu. Neki veliki svjetski investitori i stručnjaci je ne priznaju, ali o tome raspravljajte na drugoj temi – npr. http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=782
Ovo neka bude mjesto za komunikaciju onih koju TA prihvaćaju kao sredstvo donošenja ulagačkih odluka
Dakle sve dok crobex ne potone ispod 0,8% danas smo u plusu. Pozdrav!
Mozda psiholoski, ali kad budes gledao/la za mjesec dana graf crobexa hoces li se sjetiti koji je dan bilo to sa ulpl, pa koji drugi sa lkpc ili nesto trece…
Ja mislim da neces i bit ce te bas briga za to.
Pilar
PD_Web: ” Ovo neka bude mjesto za komunikaciju onih koju TA prihvaćaju kao sredstvo donošenja ulagačkih odluka ” Onda ovo nije mjesto za mene. Pozdrav svima, nisam mislio ništa loše, iako na ovaj naćin ako maknemo sve neistomišljenike o svrsishodnosti TA, ispast će da je ista sama po sebi svrha. Inaće , Tehničku analizu koristim i ja , ali ne ove vrste. U stvari se radi o Trin analizi, , kombinacija volumena i cijene, gledano po prosječnoj. Vlastiti uradak, na temelju nekih teoretičara koji su dali pojednostavljenu verziju iste. Ali o tom po tom. [smiley]
>Plavi
Po meni je sve interesantno,a tako i tvoja metoda,dok daje mogucnost ispitivanja kako i z uz koje parametre se moze “videti” buduce vrijednosti dionica,burze itd
Pa sto nije to sto svi zele ,TA i FA ljudi….da doznaju moguci razvitak. U tome se ne razlikujemo.
pozdrav
ps nasdaq je sada na razini ca 2295 ? ko ne zeli znat sto ce se deasavati unapred…dali ide jos vise na dole (pad)? ili ce doc do rasta?