TELETRADER, perfektna alatka. Dnevna, tjedna, mjesečna.
[/quote]
fala, braune!
[/quote]
NP.
Ali trenutno najjača 60-minutna analiza koja je 100% točno pokazala pad u četvrtak i petak, prema oscilatorima. [thumbsup]
Onda dogovorite se više,jel sutra krećemo s padom ,il rastom ??
Po svemu sudeći pošto ima puno različitih mišljenja ,vjerovatno,ćemo par dana stajati na mrtvoj točci,a onda krenuti prema dole.
Podatke sam izvukao staro Indijanskom metodom "gledanjem u nebo".
Pa nalazimo se još uvijek u padujućem trendu. Znači moglo bi sutra malo "up" dogoročno "down" sve dok ne završi kriza.
futur 2.
A gdje je nestao futur 1?
sutra je oscilatorski dan za prodaju (barem 50% pozicija) nekih dionica, ali još nije i dan za kupnju istih dionica (kao ni ostalih).
onima koji me na pm pitaju, a trenutačno su u kešu: sutra čekanje.
Dali u ovom valu crobex vidite ispod 1400?
..nedostatak ovog klina je taj što ima samo 2 dodirne točke koje prate trend,dok imamo 3 točke suprotne trendu..Optimalno bi bilo obrnuto.Divergenciju imamo na rsi i macd dok je nemamo na po.Ključna razina za ovaj klin bi bila na 1810.
TELETRADER, perfektna alatka. Dnevna, tjedna, mjesečna.
[/quote]
fala, braune!
[/quote]
http://www.fxos.hr/teletrader.php
http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=5897&pg=1
Potvrđujem, odlična alatka.
..nedostatak ovog klina je taj što ima samo 2 dodirne točke koje prate trend,dok imamo 3 točke suprotne trendu..Optimalno bi bilo obrnuto.Divergenciju imamo na rsi i macd dok je nemamo na po.Ključna razina za ovaj klin bi bila na 1810.
Nije to klin nego trokut. Evo učili me danas popodne, pa da utvrdimo.
Trokut MOŽE IMATI 4 dodirne točke, (crveni trokut), ali vjerojatno će se desiti plava donja stranica.
Pogledajmo koliko smo samo imali trokuta u zadnje vrijeme.
e ovo je stvarno malo isforsiran trokut… ja samo vidim da smo se odbili od gornje linije silaznog trenda
Trokut se razvija od 3 tjedna do 3 mjeseca.
Kraća formacija je “pennant” – “A short triangle bounded by two converging trend lines.”
A što se tiče ovog trenutnog “trokuta”, tek kad se dogodi još jedan odbijanac (stvori se točka br. 4), onda možemo govoriti o trokutu i čekati breakout na petoj, šestoj, … točki.
.. stanislav
ma dobro sve je moguće,u literaturi piše da je falling wedge jedan od najteže uočljivih uzoraka.zato je potrebno za utvrđivanje paterna pratiti indikatore koji ga potvrđuju,u ovom slučaju diverg.volumene i vrijeme formiranja.smatram za ovako važan uzorak tj.reversal fall wedge da bi bilo potrebno vrijeme formiranja od 3-6mj.
p.s.na priloženoj slici u točki (strelica) šta bi zaključio da smo završili klin ili da je počeo trokut