Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@grobi targeti & ković

budeš ih vidio.
ali, prije toga valja pokupiti nofce.

A sta ces pokupit pa premalo te placaju …..
Ako se ne popravis i povecas efikasnost snizit ce ti placu
digni broj postova bar na 10 po danu
[/quote]
nitko mene ne plaća, to najbolje znaju moderatori.
a up targete neću obznanjivati.
jer ne mislim stavljati grafove (vjeko zabranjuje targetiranje bez grafa).

znam da nekima smeta štošta, ali tu im ne mogu pomoći.

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

A kad pada onda stavljaš targete

A kad pada onda stavljaš targete

više ne smijem.
vjeko zabranio- ima već 2-3 tjedna.

Tebi vjeko zabranio ,a drugima nije.Čudno malo

ispravi me ako grijesim, ali upravo ovo sto navodis kao argument da je ABC (slicnost 2 i 4) bi trebao biti kontraargument zbog pravila alternacije.
ili sam ja nesto krivo?

pravilo alternacije je pravilo drugog reda. pravila prvog reda su, recimo, da četvorka ne smije ulazit u jedinicu i da trica ne smije biti najkraća. pravila prvog reda vrijede u 99% slučajeva (da, ni ona ne vrijede APSOLUTNO uvijek). pravila drugog reda vrijede u nekih cca 80% slučajeva. postoje i pravila trećeg reda, kao npr. da impulsni valovi (dakle 1,3 i 5) imaju tendenciju da izgledaju i traju slično ili npr. da barem jedan od impulsnih valova (a najviše dva) treba imati ekstenziju, a to je najčešće trica.

također, pravilo alternacije ne kaže da ako je dvica bila cik-cak, da četvorka mora biti flat ili trokut. vrlo često su dvica i četvorka obije cik-cak, samo što traju drugačije bilo cjenovno bilo vremenski, a možda i oboje. i to se računa kao alternacija. vidi npr. sljedeću pico-dvicu i pico-četvorku na mom grafu: ako uzmeš žutu tricu (mikro-trica) i njen tren treći, ekstendirani val (nano-tricu) i u toj nano trici potražiš dvicu i četvorku (pico), vidjet ćeš da su obije napravile lijepi cik-cak. zapravo, mogao bi se i sjetit da si surfao po tim valićima… [wink] barem ja jesam… [thumbsup]

u ovom slučaju, izgleda, nemamo alternaciju. sličnosti i pravilnosti su prevelike da bi se ignorirale, to je moje mišljenje.

nadalje, mislim da nije krucijalno da se bas danas ili sutra probije 1695.
postoji vise opcija da se to ne odradi odmah.npr. da je a u stvari 1, b-2, a c extendirana 3ojka, a sad smo u 4.

nista decidirano ne tvrdim, samo treba ostaviti mogucnosti, tj. meni se cini da ima prostora za to, mozda grijesim.

kao prvo, ako imaš impuls prema gore, navodno veliki val, onda bi, recimo, dva dana padanja od 5% definitivno poništila dotičnu varijantu. moje je mišljenje da bi jedan pad od 5% u situaciji kakvoj jesmo prouzročio lavinu i definitivno povukao crobex dolje. ovo nije stabilan i solidan rast, vrlo je osjetljiv i "nježan", zato se ne smije previše padati…

kao drugo, postoje neke linije otpora i neki targeti koji se ne bi smjeli probit na dolje, a da bi se održala opcija velikog odbijanca. zaista postoji više verzija mogućeg rasta, ali bez dublje analize i odokativno sam procjenio da je rasplet situacije "sada"… rast bi morao biti sada, jer smo između ostalog na granici nekoliko pokazatelja… naravno, moguće je i da ostanemo na istim visinama 2-3-4 dana, pa tek onda napravimo proboj, ali to mi ne izgleda previše vjerojatno, situacija je preosjetljiva, i svako čekanje ima tendenciju da nas baci dolje…

enivej, mojih 75 centi.

Pametan, ako to želiš.

@grobi targeti & ković

budeš ih vidio.
ali, prije toga valja pokupiti nofce.

A sta ces pokupit pa premalo te placaju …..
Ako se ne popravis i povecas efikasnost snizit ce ti placu
digni broj postova bar na 10 po danu
[/quote]
nitko mene ne plaća, to najbolje znaju moderatori.
a up targete neću obznanjivati.
jer ne mislim stavljati grafove (vjeko zabranjuje targetiranje bez grafa).

znam da nekima smeta štošta, ali tu im ne mogu pomoći.
[/quote]

Vlad, odgovaraš li na poruke?

Tebi vjeko zabranio ,a drugima nije.Čudno malo

pitaj vjeku.

@alibaba
ne stignem ovih dana!!
jutro otvorio- 47 nepročitanih !!!
pa kako ću stići svima odgovoriti…a na poslu sam.

ja sam ti poslao na privat poruku sada

Evo još jednom rast u prošlosti u omjeru sa trenutnim.

KAKO DA VRATIM 50% MINUSA. JAO MAJKO MOJA JAAAAAOOOOOOOOOOOOOOOOOOO !!!!

koliko Vas smatra da je:

a) poceo bull market
b) ovo "patka" tj. samo manji odbijnac prije jos jednog pada?

ovo je mjerenje sentimenta….

koliko Vas smatra da je:

a) poceo bull market
b) ovo "patka" tj. samo manji odbijnac prije jos jednog pada?

ovo je mjerenje sentimenta….

Vidjet će se u siječnju da ovo nije početak bull marketa!
Prema navedenom, jednostavno NIJE!

New Report

Close