Dame i gospodo, u mnogim knjigama o investiranju mozete procitati jednu stvar : hvatanje dna na dionicama ili forexu je isto kao i hvatanje noza koji pada!
Koliko je ljudi uslo na ‘dnu’ 2500 bodova, 2000, 1800, 1600, 1400 ? Na svim razinama netko je KUPOVAO . A samo ovi na zadnjim ulazima mogu se pohvaliti profitom. I treba im cestitati, ali treba i shvatiti kako su mnogi u gubitku zbog hvatanja dna.
Drugim rijecima: poslije odbijanca koji se cesto korigira cak i 50% rasta , a ponekad i duplim dnom treba traziti PRAVE POZICIJE ZA ULAZAK!
Pogotovo oni koji imaju kredite!
Oni koji prate forex forume cesto ce naici na ljude koji jasno kazu kako je forex kocka. Ili gore ili dolje, nema tu pameti – moze i dijete trgovati ako ima srece.
U ljudskoj je prirodi da ne mogu kupovati na dnu i prodavati na vrhu, zasto onda to ocekivati od bilo koga od nas?
@grobi targeti & ković
budeš ih vidio.
ali, prije toga valja pokupiti nofce.
A sta ces pokupit pa premalo te placaju …..
Ako se ne popravis i povecas efikasnost snizit ce ti placu
digni broj postova bar na 10 po danu
A sta ces pokupit pa premalo te placaju …..
Ako se ne popravis i povecas efikasnost snizit ce ti placu
digni broj postova bar na 10 po danu
[/quote]
Kolega leti, vi ste dugo već na forumu, ali ovakvi zajedljivi postovi govore da ste došli na razinu glavnice koju ste uložili prije par godina.
Pustite Vlada da priča šta hoće, ionako uvijek pogađa, nažalost. [bye]
Ovih 20 ili 30% zarade vrijedi daleko više jer još uvijek imamo dionoca koje su i dalje jako
podcijenjene.Bitno je sa ovom zaradom kupiti dionice koje u sebi sadrže potencijalni rast od
400 do 500% u slijedećih tri četiri godine.I nikako ne ostati bez keša.Zarađeno u dionice,a vlastiti
ulog ostaviti u kešu i koristiti ga za daytrading.Na ovaj način bi se moglo zaraditi jako puno
I bitno smanjiti gubitke od početka godine.
Ipak se malo lakše diše.
Pokazalo se da su O Brian i ekipa bili u pravu kad su pred tjedan dana ukazivali na oversold. Uzeli su već sada bar 20%. Kao što kaže kjelic netko je i na 2000 ili 1800 kupovao. A ti su u minusu.
Trebalo je imati hrabrosti i ući na 1450 ako njišta drugo barem simbolično radi satisfakcije.
Inače zanimljiv ovaj klin i obrnuti H&S na koji su ukazivali krpa i ekipa.
Vidi se da još nismo probili padajući klin.
Ima li netko volje staviti graf crobexa sa tjednim svijećama (stochastic, RSI i MACD) za zadnjih pola godine i graf s mjesečnim svijećama?
vidim da mislite da ste se odbili od dna….
dno je na 1100 u sijecnju 2009 godine.
prilazem graf ako dokaz
laku noc
Ima li netko volje staviti graf crobexa sa tjednim svijećama (stochastic, RSI i MACD) za zadnjih pola godine i graf s mjesečnim svijećama?
dnevni i tjedni, nije mjesečni, ali ima post iznad.
James, hvala.
Možda se nešto dobro izrodi od ovih tjednih svijeća…
Kjelicu, hvala.
glede mojih analiza, koje vidim neki još uvijek primaju na nož… gore lijevo u mojem avataru se nalazi kristalna kugla, i za one koji još nisu shvatili, radi se o fori, o sarkazmu i ironiji… analize koje postam su moje mišljenje i samo to, a ne apsolutne istine…
jučer sam postao EWT count koji kaže da bi trebali dolje, a to i dalje mislim.
da li je moguće da je započeo veliki odbijanac? možda čak veliki bull? moguće je. da li postoje "dokazi" koji mogu poništiti tu mogućnost? ne. zapravo, mislim da bi svako nakon ovih par dana LIJEPOG rasta ko bi rekao da nema mogućnosti bio zaista dvoličan.
dapače, ako uzmemo u obzir kroz što je crobex prolazio zadnjih cca 2 mjeseca, bilo bi čudno očekivati da rast bude savršen, da se volumeni moraju savršeno poklapati sa školskim definicijama, i da rast ne smije biti isprekidan. zapravo, ako bi mene neko pitao kako bi otprilike trebao izgledati rast nakon dna, to bi otprilike bilo to, crobi nam se fino razvija u zadnjih par dana.
dakle, ta opcija je definitivno na stolu. razloga za optimizam ima. neki su bili optimisti i kad nije bilo razloga, a razloga sada za optimizam IMA.
ali ja osobno u tu varijantu ne vjerujem, a evo zašto.
na prvoj slici je prikazan moj zadnji EWT count. veliki je broj "koincidencija" u igri. ako se pogledaju dvije žute crte (jedna spaja vrhove 1-3, druga 2-4) one su paralelne i iste duljine. ako se pogledaju valovi 2 i 4 oni se kreću unutar plavih kanala, a dotične 4 plave crte su paralelne. što se mene tiče, prevelika pravilnost da bi bila koincidencija.
nad drugoj slici vidimo bollinger traku, a ta siva crta po sredini trake je MA, moving average (pomični prosjek). probijanje MA bi bilo dobar znak, a nešto slično smo napravili u 4 mjesecu kod zadnjeg velikog odbijanca.
međutim, ako dotični EWT count stoji, onda je zanimljivo primjetiti da se vrhovi 1 i 3 nalaze na donjoj liniji bolla, a 2 i potencijalni 4 se odbijaju od MA na dolje.
gore ili dolje? sada smo na ključnoj točki, i ko zna, možda fondovi povuku i mi probijemo MA. ali meni se čini da idemo dolje. i još jednom napominjem, to je SAMO moje mišljenje, ne gledam u kristalnu kuglu, samo u grafove.