Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Moguće

Vlad…
koji je po tebi ovo val? naravno kojeg velikog vala?
Hvala na odgovoru

E caccone, vječno pitanje…
…i vječno različiti odgovori….

Hm, ono što mene čudi je to da do sada niti jedan tehničar nije rekao da je na 14xx Crobex bio bar na relativnom dnu. Isto tako i S&P na 750 i DJIA na 7500.

A svakim idućim danom od tog trenutka sve više je bilo nećkanja, hoće li index još gore ili dolje…

To znači, tehničari koji pišu na forumu nisu ni mogli realizirati (javno su rekli da još nisu) rast domaćeg indeksa od 15% i američkih od 20%.

Je.ote! [shocked]
To je rast čitavih INDEXA za 20%! Da ne govorim o pojedinim dionicama koje su vukle te indekse s još većim pojedinačnim rastom!

Ajde bar sad znam da nitko ovdje stvarno ne zna brojati ewt valove, ili ako zna, da nije siguran da li je dobro izbrojao, pa nije ni ulagao na temelju toga. Opet, znači, puno teorije – malo prakse.

Zar se netko ne zapita, ako smatra da je toliko vješt trejder i tehničar, zbog čega nije iskoristio ovakav poklon, ako za ništa drugo onda bar za kratkoročni ulaz-izlaz ?!
Mislim 10% je lijepa zarada, a gdje neće biti 20 ili 30% (kao npr. kod brodara)?

Koliko god se trudim, ne mogu razumjeti ovu logiku, pogotovo uz tvrdnje onih koji su već sad ´bar na nuli, ako ne i u plusu´. Imam osjećaj da će cijeli svoj ulagački život vikati da su ´bar na nuli ako ne i u plusu´.

NHF, ali pravi poznavatelj tehničke analize i kretanja tržišta kapitala mora znati iskoristiti ovakve prilike da bi bio u prednosti pred ostalima. Zato i dalje sugeriram svima oprez i pri iznošenju vlastitih vizija i pri prihvaćanju tuđih vizija, jer ovdje se još nije pokazao ni jedan guru TA…

DJI : probijena linija vrata na obrnutom H&S-u (dvodnevni graf, 5 min), target oko 8950, moguće danas.

Vratilo se ispod linije vrata. Na žalost, vjerojatno ništa od H&S.

@hanger,
bespredmetno je opet raspravljati stare stvari. Nije točno da nitko od tehničara nije iskoristio, a kamoli predvidio ovaj rast. Pa to uopće nije tako komplicirano kako mislite… Ali o tome se već raspravljalo prije neki dan, pa malo prolistaj da ne spamamo opet temu…
Osim toga, a tko je i mogao predvidjeti nešto nego dobri tehničari? Osim njih samo još market-makeri… ali takvih je premalo (ako ijedan) ovdje na forumu… FA se npr. ne bavi predviđanjima. Ona služi za analizu tvrtke, dubinsko pronicanje sadašnjosti i na temelju toga zaključivanje o budućnosti neke tvrtke (grane itd.). Ona određuje ŠTO kupiti, a TA je ta koja određuje KADA kupiti. To je valjda jasno svima… nadam se
[smiley]

@hanger
,
bespredmetno je opet raspravljati stare stvari. Nije točno je nitko od tehničara nije iskoristio, a kamoli predvidio ovaj rast. Pa to uopće nije tako komplicirano kako mislite… Ali o tome se već raspravljalo prije neki dan, pa malo prolistaj da ne spamamo opet temu…

Neki su možda i predvidjeli, ali ne oni koji su bili najbahatiji u svojim izjavama. Svaka čast na svim onim umjerenim postovima. Ne, ovo nije spam, već samo podsjetnik na određenu dozu racionalnosti i ujedno poziv na još kvalitetnije pisanje…prema tome
[thumbsup]
bok!

@hanger
,
bespredmetno je opet raspravljati stare stvari. Nije točno je nitko od tehničara nije iskoristio, a kamoli predvidio ovaj rast. Pa to uopće nije tako komplicirano kako mislite… Ali o tome se već raspravljalo prije neki dan, pa malo prolistaj da ne spamamo opet temu…

Neki su možda i predvidjeli, ali ne oni koji su bili najbahatiji u svojim izjavama. Svaka čast na svim onim umjerenim postovima. Ne, ovo nije spam, već samo podsjetnik na određenu dozu racionalnosti i ujedno poziv na još kvalitetnije pisanje…prema tome
[thumbsup]
bok!
[/quote]

a slušaj, staro je pravilo (mislim da je i u Kostolanyija :Izazov burze spomenuto puno puta) da se na burzi čovjek nikad ne smije bahatiti, jer da tržište jaaako kažnjava bahatost. A za TA uvijek vrijedi pravilo vjerojatnosti (nekad veće, nekad manje vjerojatnosti), a uvijek se kaže da ne postoje apsolutno sigurne metode… Ali onaj tko trguje s npr. 80-90%-tnom sigurnošću sigurno će daleko bolje proći nego oni koji trguju napamet ili nasreću.

—-

Koliko god se trudim, ne mogu razumjeti ovu logiku, pogotovo uz tvrdnje onih koji su već sad ´bar na nuli, ako ne i u plusu´. Imam osjećaj da će cijeli svoj ulagački život vikati da su ´bar na nuli ako ne i u plusu´.

NHF, ali pravi poznavatelj tehničke analize i kretanja tržišta kapitala mora znati iskoristiti ovakve prilike da bi bio u prednosti pred ostalima. Zato i dalje sugeriram svima oprez i pri iznošenju vlastitih vizija i pri prihvaćanju tuđih vizija, jer ovdje se još nije pokazao ni jedan guru TA…

izvalio se ti kao gost u naslonjaču i čekaš nekog konobara da te posluži.

Ništa od toga. I "konobari" su u naslonjaču. A mislim da će tako i ostati dok ostali ne shvate da nisu gosti koje su dužni !! poslužiti.

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

—-

izvalio se ti kao gost u naslonjaču i čekaš nekog konobara da te posluži.

Ništa od toga. I "konobari" su u naslonjaču. A mislim da će tako i ostati dok ostali ne shvate da nisu gosti koje su dužni !! poslužiti.
[/quote]

Hvala lijepa, ali osobno se nisam nikad poslužio na ovim stranicama, jer ovo nije primarno moj stil ulaganja (rekoh to bezbroj puta). Shvati me zato više kao inspekciju nego gosta, ako baš želiš znati što mi je ovdje namjera…

I smatram da imam pravo izraziti skepsu radi postova nekih koji vole glumatati pred drugima, ne da bih im prkosio, već u maniri dobre volje prema ostalima koji ne poznaju dobro osnove TA, a vole ovdje svratiti po savjet. [wink]

Ako može netko staviti crobex sa teletradera s današnjim podacima, japanske svijeće, bollinger bands, od oscilatora barem: Average directional index (sa D+ i D- linijama), momentum, stochastic …
hvala!

DJI : probijena linija vrata na obrnutom H&S-u (dvodnevni graf, 5 min), target oko 8950, moguće danas.

Vratilo se ispod linije vrata. Na žalost, vjerojatno ništa od H&S.
[/quote]

pa vec je odradjen veci obrnuti H&S na DJI (sedmodnevnom grafu) s rastom do cca 10.500

Hm, ono što mene čudi je to da do sada niti jedan tehničar nije rekao da je na 14xx Crobex bio bar na relativnom dnu.

e moj hanger, od tebe objeda i gluposti niceg drugog..
[bye] [bye]
[/quote]

Dobro, trebao sam završiti navedenu rečenicu sa: … prije nastupa ovolikog rasta.
Ali uviđajniji će shvatili poantu mog posta ako su ga pročitali u cijelosti, a ne izdvojili dio njega za primjer.

I molim te, ne vrijeđaj moju inteligenciju ovakvim glupostima, imaš vjerujem pametnijeg posla. Vidio sam i sam (kao i ti) da je recimo prvi Krikman nagovijestio promjenu trenda upravo na taj dan. Mnogi su ga tehničali od tada pokušali pokopati protu-argumentima. Ja ne pokušavam glumiti cinika svojim rečenicama, već samo biti realan u davanju procjene kvalitete pisanja.

Krikman je odlican tehnicar..
kao i Geronimo..pogledaj sta je i on pisao..
..a cak i ja nesto znam, iako se jos samo ucim!

ako se ne varam, drugog ovog mjeseca je crobex bio na tvojih 14XX pts.
ali tebi se vidjelo ono sto si htio vidjeti…

02.12.08. | 13:01

ovo bi mogao biti dan preokreta trenda..barem kratkorocno..
ako US pomogne 10-20% inodexa, dakle 20-40% na dionicama, odbijanac kao od sale.
UP UP [smiley] [smiley]

02.12.08. | 16:03

imamo dobre temelje za barem odbijanac..

Koji su temelji, ako smijem pitati stručnjaka uvaženog?
[/quote]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

New Report

Close