Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@tigrus
Prior Trend: To qualify as a reversal pattern, there must be a prior trend to reverse. Ideally, the falling wedge will form after an extended downtrend and mark the final low. The pattern usually forms over a 3-6 month period and the preceding downtrend should be at least 3 months old.
Upper Resistance Line: It takes at least two reaction highs to form the upper resistance line, ideally three. Each reaction high should be lower than the previous highs.
Lower Support Line: At least two reaction lows are required to form the lower support line. Each reaction low should be lower than the previous lows.
Contraction: The upper resistance line and lower support line converge to form a cone as the pattern matures. The reaction lows still penetrate the previous lows, but this penetration becomes shallower. Shallower lows indicate a decrease in selling pressure and create a lower support line with less negative slope than the upper resistance line.
Resistance Break: Bullish confirmation of the pattern does not come until the resistance line is broken in convincing fashion. It is sometimes prudent to wait for a break above the previous reaction high for further confirmation. Once resistance is broken, there can sometimes be a correction to test the newfound support level.
Volume: While volume is not particularly important on rising wedges, it is an essential ingredient to confirm a falling wedge breakout. Without an expansion of volume, the breakout will lack conviction and be vulnerable to failure.

knele trlja ruke jer misli da je pogodio trend i da idemo up.

Stari pogodio ga i ja više puta ali za krivu burzu.
Nemre crobex gore dok se ne zakuca dole.

Zko bu dizao market?

ovo je dobro rečeno ZAKUCA DOLJE,, ako ovo u zadnjih tjedan dva nije bilo zakucavanje, kad se je rokalo po 10-20 % dolje, šta je onda, kad dođemo na 10 kn,, što se mene tiče može, samo mislim da neću imati od koga kupovati, zar bi tko pametan prodavao ako to još rokne 30-40%, jedino mislim da bi kupovao i čekao,, naravno osim špekulanata i trejdera koji gledaju dali će zaraditi na +/- 10%, pa zato i navlače na gore i dolje, ovisno o poziciji koja ima odgovara,

@tigrus

Prior Trend: To qualify as a reversal pattern, there must be a prior trend to reverse. Ideally, the falling wedge will form after an extended downtrend and mark the final low. The pattern usually forms over a 3-6 month period and the preceding downtrend should be at least 3 months old.
Upper Resistance Line: It takes at least two reaction highs to form the upper resistance line, ideally three. Each reaction high should be lower than the previous highs.
Lower Support Line: At least two reaction lows are required to form the lower support line. Each reaction low should be lower than the previous lows.
Contraction: The upper resistance line and lower support line converge to form a cone as the pattern matures. The reaction lows still penetrate the previous lows, but this penetration becomes shallower. Shallower lows indicate a decrease in selling pressure and create a lower support line with less negative slope than the upper resistance line.
Resistance Break: Bullish confirmation of the pattern does not come until the resistance line is broken in convincing fashion. It is sometimes prudent to wait for a break above the previous reaction high for further confirmation. Once resistance is broken, there can sometimes be a correction to test the newfound support level.
Volume: While volume is not particularly important on rising wedges, it is an essential ingredient to confirm a falling wedge breakout. Without an expansion of volume, the breakout will lack conviction and be vulnerable to failure.

odlicno. thx!

cudno je kako uopce ne pisu u murphiju nista o broju tocaka klina…

knele trlja ruke jer misli da je pogodio trend i da idemo up.

Stari pogodio ga i ja više puta ali za krivu burzu.
Nemre crobex gore dok se ne zakuca dole.

Zko bu dizao market?

ovo je dobro rečeno ZAKUCA DOLJE,, ako ovo u zadnjih tjedan dva nije bilo zakucavanje, kad se je rokalo po 10-20 % dolje, šta je onda, kad dođemo na 10 kn,, što se mene tiče može, samo mislim da neću imati od koga kupovati, zar bi tko pametan prodavao ako to još rokne 30-40%, jedino mislim da bi kupovao i čekao,, naravno osim špekulanata i trejdera koji gledaju dali će zaraditi na +/- 10%, pa zato i navlače na gore i dolje, ovisno o poziciji koja ima odgovara,

[/quote]

Jedna stvar koja može biti vrlo lagano istina.
Kažu:
mora prvo biti malo lošije da bi bilo bolje.
To je razlog zakaj je USA rasla na one užasne rezultate.

Može se možda očekivati da će ameri rasti do slijedečeg izvješća i tek onda shvatiti da će biti lošije.

Znači rast od oko 15 dana.
Nije nemoguće.
Isto GM dobio lovu ne svu ali dobio.

Dali će crobex zato rasti neznam i briga me.
Ali scenarij vrlo moguć

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

u završnoj fazi ispuhavanja smo, ovo će biti prilično prvocrtno, sa odbijancima od dan-dva… inače se slažem da U PRINCIPU pad nije pravocrtan, ali ovo je poseban slučaj.

eto nam mali odbijanac danas, pa ko voli nek izvoli… još malo pa nestalo… [thumbsup]

Evo ovako je zli varalica pisao prije tjedan dana i još mene nazivao drukerom i lažovom..crobex je od tada porastao 15 %, pa vi procjeniti tko je druker [bye]

tko sad nema pojma, tjedan dana drobiš o padu a mi tjedan dana rastemo…vidim da se ne pojavljuješ na forumu..pametno, ako imaš imalo srama i neces se pojavljivati više

Dečki može targeti za rast?

Ok kjelic
ja tebe niti ne napadam, vec one koji me stalno prozivaju..

Ma sve u redu sto se tice tebe, ali Sakai se meni direktno obratio sa "a vrijedilo vam je plasit ljude da ide to dole, bez daljnjega…. " s cime se diskreditiramo do bola ili ne prati sta pisem!

Evo za njega i ostale koji jos nisu shvatili sta pisem ( a Vlad i tehnicari koji nisu daytraderi to podrzavaju):

NA TJEDNOM GRAFU JOS NEMA NAZNAKA PREOKRETA – NEMA ULASKA !
AKO MI PROPUSTIMO DNO I VELIKI RAST TO JE NAS PROBLEM NE VAS!
NE PREJUDICIRAJTE KAKO CEMO PROPUSTITI TAJ RAST JER SE JOS NIJE DOGODIO!

Pisao sam polako, valjda ce me sad pojedinci shvatiti!

Dečki može targeti za rast?

s&p 500 ako probije 910 ide do 1050

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Promet jedva 16 milja……….činjenica .
A tko druka prema dolje…… je čisto subjektivan dojam pojedinaca.

Scio me nihil scire

ja tebe niti ne napadam, vec one koji me stalno prozivaju..

Ma sve u redu sto se tice tebe, ali Sakai se meni direktno obratio sa "a vrijedilo vam je plasit ljude da ide to dole, bez daljnjega…. " s cime se diskreditiramo do bola ili ne prati sta pisem!
[/quote]

Ni ti ne pratis sto ja pisem, pa ajde nema veze, nek to prodje….kao sto ti ne kuzis sto ti ja hocu reci, tako i ja tebe ne kuzim. I ja, na kraju krajeva vidim da je jos uvijek down trend.

Evo i moje prognoze: ici cemo malo gore, pa onda jos dole, koliko jos ne znam…. a oporavak bi trebao biti spor i dugo trajati…..

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Hvala za tricu……ko mi to opali pojima o investiranju nema.
Sam će se prepoznati.

Scio me nihil scire

Promet jedva 16 milja……….činjenica .
A tko druka prema dolje…… je čisto subjektivan dojam pojedinaca.

meni se cini da su svi neistomisljenici prokazani kao drukeri…
bezveze…
meni je normalno da ako si u cashu – mislis da ce ici dole,
a ako si u dionicama mislis da ce ici gore…
pa bio bi lud ako bi sjedio u dionicama i mislio da ide dole…

New Report

Close