a vrijedilo vam je plasit ljude da ide to dole, bez daljnjega….
Tebi nije neugodno ili ne znas kada sam izasao iz dionica?
Od 4000 bodova sam pisao kako su tjedni grafikoni losi!!!
OVO SAM NAPISAO BAREM 20X NA OVOM FORUMU!!
Ok kjelic
ja tebe niti ne napadam, vec one koji me stalno prozivaju..ovaj put se moglo i više zaradit, na samo na dnevnoj bazi, a kako u americi najvjerojatnije ide big IV, mogao bi ovaj trend kod nas potrajati
@sakai, bakar
nije to bas tako..
radi TA, itekako radi!
02.12.08. | 13:01
ovo bi mogao biti dan preokreta trenda..barem kratkorocno..
ako US pomogne 10-20% inodexa, dakle 20-40% na dionicama, odbijanac kao od sale.
UP UP [smiley] [smiley]
02.12.08. | 16:03
Koji su temelji, ako smijem pitati stručnjaka uvaženog?
[/quote]
eto, baron nije vjerovao,a mogao je vise od 5kn zaradit
[lol]
ali ima i kolega Kjelic pravo, nije se jos desila konacna promjena trenda i on ceka siguran signal, to je OK.naravno, moguce je i da ovo bude konacan preokret trenda, mozda izraste u to, vidjet cemo.
ja lovim dna, pa sam bio malo kupio, doduse ne koliko to inace radim.
strah je i kod mene [tongue]
knele trlja ruke jer misli da je pogodio trend i da idemo up.
Stari pogodio ga i ja više puta ali za krivu burzu.
Nemre crobex gore dok se ne zakuca dole.
Zko bu dizao market?
pobjeda..
kaj tebe muci, ?
ja ne kazem da je ovo konacan bull, ali mogo si fino zaradit, a vjerojatno idemo i dalje [bye]
02.12.08. | 16:03
Koji su temelji, ako smijem pitati stručnjaka uvaženog?
[/quote]
eto, baron nije vjerovao,a mogao je vise od 5kn zaradit
[lol]
ali ima i kolega Kjelic pravo, nije se jos desila konacna promjena trenda i on ceka siguran signal, to je OK.naravno, moguce je i da ovo bude konacan preokret trenda, mozda izraste u to, vidjet cemo.
ja lovim dna, pa sam bio malo kupio, doduse ne koliko to inace radim.
strah je i kod mene [tongue]
[/quote]
Naravno, ima smisla, ali ja ovim guruima postavljam uvijek jedno te isto pitanje: dajte mi barem kratkorocni preokret. Odgovor je, nema, ide to dole (odnosno to tako ispada)… i onda kad bude taj kratkorocni preokret, odbijanac, sto li vec, onda svi budu dugorocni TA analikanti… ma mislim, pa vidim i ja da idemo dole, nek mi daju nesto sto ne znam i sam kad su vec tako benevolentni i altruisticni….
Drago mi je da si stavio svoj post, jer sam upravo mislio na tako nesto. Promaklo mi je to. Iako, meni je i dalje svejedno idemo li gore ili dole…
Evo me malo u prolazu. Vidim da tema obiluje tehničkim podacima. Zagušili je bezveznim pričicama, koje manje-više spadaju pod topic "ležerno" ili tako nekako…
@saburo, – neki tehničari su ipak predvidjeli ovaj rast. Postojali su solidni indikatori da bi se trebali odbiti, i ja sam o tomu spominjao na jednom drugom forumu (ewt-forum), i u nekim privatnim krugovima. (I kupovao neke likvidne dionice prije nekoliko dana). A i MIG ti je već spomenuo…
SAR – vidim da se spominjalo SAR metodu kao stop-loss. Nisam, nažalost, pročitao taj bilten HANFE gdje se valjda to spominje… To je dosta pouzdana inteligentna metoda od W. Widera. Ipak, kasnije je malo nadopunjena, i napravljena vjerojatno još bolje i jednostavnije u obliku Average directional index te D- i D+ linija, koji je u kompletu uzeto nama – po meni – i puno bliži i pouzdaniji u procjenama…
@tigrus – ne znam odakle ti ono da Krpa nije u pravu da svaka linija klina mora imati minimalno 2 točke (vjerojatno nisi dobro uočio ovo: svaka LINIJA (dakle, ukupno 4 točke)? Nego koliko? Pa to je osnovna geometrija i, naravno, TA…
Pozdrav do drugog puta
tony
ma vidjeli su to i drugi, samo oni cekaju promjenu trenda i ulazak na gotovo..
ja volim zariskirat, druge ove stvari ne zanimaju i ja to postujem.
ali moguce je da se ovim rastom promjene countovi, ispusu oscilatori i promjeni trend.
mislim da ce nas US podrzati u tome, ali zasad sam skeptican [thumbsup]
Zar onda ne bi bilo fer da nacrtaju i koji graf koji to prikazuje, uz naravno VELIKU ogradu da nagovor nije ni na kupnju niti na prodaju? (dok su njihovi padajuci grafovi neizravan nagovor na prodaju?). Eto, jel fair?
Zaboravi fair igru, tržište kapitala ne poznaju takvu igru.
Zar onda ne bi bilo fer da nacrtaju i koji graf koji to prikazuje, uz naravno VELIKU ogradu da nagovor nije ni na kupnju niti na prodaju? (dok su njihovi padajuci grafovi neizravan nagovor na prodaju?). Eto, jel fair?
[/quote]
crtao ih je Geronimo, takodjer 02.12.08.
a mozda neki vide samo down, down..
je li to zla namjera, ili nezanje ne znam..
niti je rast pravocrtan, niti pad, uvijek ima odbijanaca i na jednu i na drugu stranu.to zna svaki tehnicar.da li ih loviti, ili cekati sigurnu promjenu trenda, to je na njemu.ja nastojim iskoristiti sve sto se moze.nekad uspijevam, nekad ne..nekad dobijem i po prstima.
[smiley]
nego, volio bih da se povede rasprava, dokle ce ovaj rebound?
jel to nesto znacajno, ili samo korekcija primarnog trenda?
enibadi?
Tigrus
samo ti dogovori, za skidanje se neboj…izbio bih ga iz cipela [bye]
a što se TA tice, mislim da su decki u pravu, mora imati dvije tocke,minimalno
toliko raspredamo o tom klinu , a nitko ne daje nikakav link za potvrdu o minimalno 2 tocke…
zasto?
trazio sam po literaturi i nema nidgje 2 tocke.samo 3 tocke….
da ovo nije navlakusa?
[shocked]