Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.bloomberg.com/markets/commodities/cfutures.html ovo ne izgleda dobro……

Može li pojašnjenje?

Evo jedna analiza Crobexa sa strane MACD-a. Zelena linija je Crobex, sve ostalo je MACD.

najvjerojatnije (po meni) ameri buboko gaze 4 ili/ odnosno B ABC beara
spx
što se misli?

Iako se USA 4ka sa zdravom pamecu ne moze nikako sravniti, ima jedna druga stvar koja igra. Ako se trilijuni slijevaju na TK a ne dolaze do firmi i potrosaca – gdje zavrsavaju? 4ka ne bi bila moguca bez inside spoznaje velikih igraca da je TK dovoljno "fudrano" cashom i da u sljedecih xy mjeseci taj cash nema gdje. Nadam se da ce se hedge fondovi spasiti vecm dijelom…
Ali kako ce to nama pomoci?

Ne dajte zlovencima more jer ode u 3pm: terminal, plinovod, petrokemija, janaf, polimeri, brodogradnja, poljoprivreda itd itd

Zadnjih nekoliko dana se formirao RailRoad Tracks – signal svijeća,koji pokazuje da "bi trebalo" doći do promjene trenda,a uz to se nalazimo na gornjoj granici otpora,pa se nadam da bi ju trebali probiti u slijedećim danima,ne obazirujući se na ovu tzv. krizu koja se stalno vrti po svim medijima,nego gledajući samo signale trenda. [thumbsup]

Bez obzira na svijet, mislim da smo mi ostavljeni sami sebi i da ćemo u daljnjem periodu djelovati autonomno bez obzira na svjetska zbivanja. Sama činjenica da je nedavno bila potražnja za velikim količinama deviza govori (jedna od mogućnosti) da stranci i dalje napuštaju našu burzu te je ostavljamo nama samima baš kao što je ostavljena SASE ili kako smo bili ostavljeni 1998.
Novac je stranicima potreban da brane svoje dionice na nacionalnoj razini i da ispalte svoje udjelničare.
Kad tamo okrenu i dobro zarade, novac će oni ponovno širiti prema istoku.
Nažalost veliki rast ili stampedo je nemoguće očekivati, moguće su samo manje osilacije.

Niska likvidnost nije samo znak da nema tko prodavati, već je znak da nema i ne želi nitko kupovati.
Zašto!
Ako postoji želja za kupovinom onda se udara po prodaji drastično i na valovima volatilnosti skupljaju dionice.
Nisam pesimist, ali u najboljem scenariju dionice će narasti na fer vrijednosti odnosno na prosjek tržišta gdje je P/B jednak 1.
Tako da za kratkorični rast crobia ostaje jako malo mjesta.

p.s
međutim ovo je velika prilika za preuzimanje mnogih tvrtki, zato je moguće da će neke skočiti u samo 1 dan i po 100%.
Takvi slučajevi u svijetu nisu česti ali ih ima, a zadnji poznat je VW.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Zadnjih nekoliko dana se formirao RailRoad Tracks – signal svijeća,koji pokazuje da "bi trebalo" doći do promjene trenda,a uz to se nalazimo na gornjoj granici otpora,pa se nadam da bi ju trebali probiti u slijedećim danima,ne obazirujući se na ovu tzv. krizu koja se stalno vrti po svim medijima,nego gledajući samo signale trenda. [thumbsup]

Bez obzira na svijet, mislim da smo mi ostavljeni sami sebi i da ćemo u daljnjem periodu djelovati autonomno bez obzira na svjetska zbivanja. Sama činjenica da je nedavno bila potražnja za velikim količinama deviza govori (jedna od mogućnosti) da stranci i dalje napuštaju našu burzu te je ostavljamo nama samima baš kao što je ostavljena SASE ili kako smo bili ostavljeni 1998.
Novac je stranicima potreban da brane svoje dionice na nacionalnoj razini i da ispalte svoje udjelničare.
Kad tamo okrenu i dobro zarade, novac će oni ponovno širiti prema istoku.
Nažalost veliki rast ili stampedo je nemoguće očekivati, moguće su samo manje osilacije.

Niska likvidnost nije samo znak da nema tko prodavati, već je znak da nema i ne želi nitko kupovati.
Zašto!
Ako postoji želja za kupovinom onda se udara po prodaji drastično i na valovima volatilnosti skupljaju dionice.
Nisam pesimist, ali u najboljem scenariju dionice će narasti na fer vrijednosti odnosno na prosjek tržišta gdje je P/B jednak 1.
Tako da za kratkorični rast crobia ostaje jako malo mjesta.

p.s
međutim ovo je velika prilika za preuzimanje mnogih tvrtki, zato je moguće da će neke skočiti u samo 1 dan i po 100%.
Takvi slučajevi u svijetu nisu česti ali ih ima, a zadnji poznat je VW.

[/quote]

kolega , jesi spreman da preuzmemo nešto ?! [proud]

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

@ lovac

Lovac, za uspjeh su potrebni i točni podatci.

PODATKE ZA CROBEX S GODMODE TRADERA MOŽETE BACITI U SMEĆE!!

Crobex je u petak završio na 1539,61 a ne na 1591. Iscrtala se crvena svijeća, a nikako ne zelena.

Što se tiče interpretiranja obrazaca svijeća, i tu se uveliko razlikujemo, ali o tome ćemo drugom prilikom.

Molim nekoga neka stavi s teletradera dnevne svijeće crobexa za zadnja dva-tri mjeseca, radi usporedbe s godmodetraderom.

Iz prošlosti se može izvući samo pouka, da ljudi nikad neće izvući pouke iz - prošlosti. wb

teletrader sviječe + ewt optimistična verzija

Zadnjih nekoliko dana se formirao RailRoad Tracks…

Mislim da ovo proizvoljno "zbrajanje" svijeća nije dobar preduvjet za korektni prikaz.

Ovaj komentar predstavlja mišljenje autora i nije nagovor na K/P, autor nema dionice u močvari.

07. prosinac 2008.

Rohatinski: HNB neće tiskati novac po narudžbi

"Netko je očito pogrešno protumačio da će Hrvatska narodna banka tiskati novca koliko državi treba, no to se neće dogoditi. Mogućnost financiranja novog deficita sada prije svega ovisi o mogućnosti financiranja države u inozemstvu", izjavio je guverner HNB-a Željko Rohatinski.

Reagirao je tako nakon što je Vlada predložila proračun s deficitom od 4,7 milijardi. Iako konkretan prijedlog proračuna još nije dostupan javnosti, nejasno je kako je to Vlada mislila ostvariti nulti deficit zamrzavanjem plaća, čime bi uštedjela maksimalno dvije milijarde kuna.

(HRT

Državi i ministru financija ostaju dvije stvari:
– zadužiti se vanka
-prodavaiti državnu imovinu u “medvjeđem” tržištu

MI KRATKOROČNO NEMAMO NIKAKVE VEZE SA US I EU tržištima kapitala.
Moramo riještiti svoje probleme i o ishodu frinanciranja deficita ovisi sudbina našeg burzovnog indexa.

Hoće li sutra rasti ili padati ne znam, jer to ovisi o fond menadžerima i menadžerima mirovinkih fondova.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Zadnjih nekoliko dana se formirao RailRoad Tracks…

Mislim da ovo proizvoljno "zbrajanje" svijeća nije dobar preduvjet za korektni prikaz.
[/quote]

Nisam htio reći da je to zbrajanje svijeća,nego samo da se može vidjeti navedena formacija,ako se pojednostavni graf,sa spajanjem svijeća.

Sjećaš li se sjaja u travi i mirisa u cvijeću,sve što je bilo,prošlo je,vratit se neću.

@bakar,
1 ja sam novi, u dionicama od ovog ljeta, nakon bjega iz fondova shvatio sam da mi je bolje sam birati gdje i kad ulozit ako s bankovnim stednjama nisam zadovoljan.
2 nikad nisam ni rekao da znam kamo ce crobex, ali s obzirom da cu sam birati gdje i kad ulozit procitao sam desetak knjiga o burzi ove godine i znam koliko ne znam, a razne aspekte tehnicke gledam s oprezom, ali ih pokusavam koristiti, najvise ewt. na moj pogled na burzu sigurno su utjecali kostolany, pardoe, graham itd barem koliko i tehnicka analiza.
3 kao sto sam vec se ispovijedio u nekoj ranijoj poruci (bilo bi dobro kad bi ljudi bili iskreni pa da ucimo na uzajamnim greskama), moja ulaganja bila su rezultata nervoze da ne propustim dno, 1/3 oko crobexa 3300 suprotno onome sto mi je govorio ewt, 1/3 neposredno ispod 2000 zaigravsi na jedinu ewt varijantu koja je ulaganje u tom casu cinila pametnim (ending diagonal), a koja je pala u vodu.
4 od sutra sam na putu, postavio sam se s jednim dijelom zadnje 1/3 malo ispod zadnjeg dna, s ostatkom cekam razvoj dogadjaja, ili uhvatiti dno ili rani uspon. ako ipak nastavimo superciklicki dole, a ja upucam sve, nastaviti cu s manjim i rjedjim ulaganjima sve dok ne krenemo gore.
5 ewt analiziram i postavljam radi treninga i testiranja, nazalost ovdje na temi vise nemas od koga nesto uciti, s kim razmjeniti zanimljive stavove koji bi ti dali za misliti i od koga dobiti kvalitetnu kritiku na tvoje pokusaje koja ce me natjerati na ucenje i ispravljanje. ekipa koja je barem bila u stanju pratiti brojanja u vise razina vise se ne javlja. zato sam pisanje i sveo na jednom tjedno, uz drugi razlog sto mi je aktivnost oko burze pocela uzimati previse vremena od stvarnog zivota. da, kad budem znao dovoljno vjerojatno necu biti aktivan na forumu, tako je to pretpostavljam bilo sa svima nakon neke razine, ako ostanu onda nesto nije u redu s njima (tastina, druk?), altruizam svakako ne. nazalost, cini se da umjesto da cekam da se popnem do te razine znanja, razina znanja na forumu se izgleda spusta prema meni:(

Nisam htio reći da je to zbrajanje svijeća,nego samo da se može vidjeti navedena formacija,ako se pojednostavni graf,sa spajanjem svijeća.

Možda se mogu zbrajati dvije ili tri susjedne svijeće (jer tako se i prikazuje npr. tjedni graf), ali ipak nije u redu (za realni prikaz) zbrojiti prve 3 svijeće za jednu novu, a onda iduće dvije za drugu novu svijeću. Ili 3 + 3 svijeće, ili 5 + 5 svijeća i sl.

Ovaj komentar predstavlja mišljenje autora i nije nagovor na K/P, autor nema dionice u močvari.

New Report

Close