Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Za iiustraciju snage bear monay flow kanala slijedi slika S&P-a iz šireg rakursa.

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

Uočavam još jedan bearish signal na S&P-u. Rectangle obrasci su formirani neposredno iznad crte cjenovnog kanala, koja također predstavlja potporu. Dakle imamo dvostruki pouzdan obrazac iznad dvostruke jake potpore.

Dolje u dubuni su proračunati targeti.

U slučaju pogrešne interpretacije signala, prvi bull target je oko 1000, nakon čega bi slijedio povratak u prethodni cjenovni kanal, s otprom rastu na oko 1300.

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

Svemu dođe kraj, pa i neizvjesnosti oko američkih indeksa. Prema stanju indeksa već tijekom ponedjeljka mnoge zagonetke bi trebale biti odgonetnute.

Monay flow indeks na S&P-u nalazi se na gornjoj granici bear kanala. U ponedjeljak mora doći ili do proboja na gore, ili do povratka u dubinu kanala. Treće mogućnosti nema. Proboj na gore značio bi početak bull-a. Povratak u dubinu kanala značio bi nastavak bear-a.

S&P je formirao i dvostruki, u TA vrlo pouzdani obrazac. Tehnički, kad se taj obrazac pojavi neposredno iznad jake potpore (u ovom slučaju, minimuma iz prošlog bear-a) onda je je to jaki bearish signal.

Ako sam dobro prepoznao signale, onda nam slijedi duboki pad indeksa. Ukoliko nisam dobro porepoznao signale, slijedi nam veliki rast indeksa. Treće mogućnosti nema. Do prijeloma, na jednu ili drugu stranu, jednostavno mora doći.

Ovo je dokaz da vi trkeljate bez veze i nemate pojma o ničemu ( Vi vrli TA analitičari).Ovo možemo proglasiti za ubjedljivo 1. nagradu za natpis na Grunfovu majicu: AKO BURZA NEĆE OGORE, ONDA ĆE SIGURNO DOLE" . Sjedi jedan (1)

I will ask you one question "Do you feel lucky?"

Mislim da su manipulatori stekli dovoljno kapitala da mogu srušiti mnoge (ne sve) teorije Ta i u takvim situacijama TA ništa ne vrijedi. Obrazloženje leži u tome da se otpor i potpora formiraju na osnovu dogovora manipulirajućih strana, a ne na psihologiji mase. 13 mil Kn prometa… alo????

NARAVNO! [thumbsup]

Za iiustraciju snage bear monay flow kanala slijedi slika S&P-a iz šireg rakursa.

jel ima tu kakvih divergencija i da li to ima kakvog značaja?

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

Pratim u zadnje vrijeme temu Tehnička analiza – grafovi, savjeti i analize, samo ovlaš, a koja izgleda, alegorijski, recimo ovako;

http://www.youtube.com/watch?v=6tXLkIBZAc4

Mislim da će se neki prepoznati

E baš tako….

….dan

-Gospodin Bakar je dobro zapazio …..

-Dana 02.12.2008 već par minuta nakon otvaranja burze (10:00) veliki broj (najlikvidnijih)
dionica je bilo u blokadi …… , negativnoj , jasno …. [smiley] …sa minusom 10-15%

-Tada dolaze prognoze od nekolicine autora , a potrebno je pogledati na stranicu 1620 TA

– Postovi napisani u 10:43 i 11:00 govore sami za sebe …..

…. , a antologijski "zaključak" je na istoj stranici u 11:07 od prisutnog autora , a na koga
se referiraro Bakar

-Biseri su se mogli vidjeti i na str. 1621 u 11:21 , zatim i u 11:41 na sljedećoj ……

-Trebalo bi napomenuti kako se CROBEX taj dan vratio skoro na polazište , a promet
je bio jako veliki ……. ,da je bilo u ljetu , taj bi broj dionica bio daleko preko 100 mil Kn

…..znači , sve krivo ……(!)

-Već sam napisao gdje je problem i zašto su vam prognoze krive …… ,čak se ne zna
ni što će biti za sat vremena ….. [smiley]
…….a kamoli targeti …..
….no moderator je moj post premjestio u šaljivu grupu ….. , a tako sam napisao
jer nisam želio (kao ni sada) nikoga uvrijediti ….

-I ja se mogu složiti kako će CROBEX biti 1000 , ali i 3000 ……. !!!!!
…..jednog dana …….. ,a što će biti prije ….. pitanje je …. [smiley]

-Dr M Wagner

Svemu dođe kraj, pa i neizvjesnosti oko američkih indeksa. Prema stanju indeksa već tijekom ponedjeljka mnoge zagonetke bi trebale biti odgonetnute.

Monay flow indeks na S&P-u nalazi se na gornjoj granici bear kanala. U ponedjeljak mora doći ili do proboja na gore, ili do povratka u dubinu kanala. Treće mogućnosti nema. Proboj na gore značio bi početak bull-a. Povratak u dubinu kanala značio bi nastavak bear-a.

S&P je formirao i dvostruki, u TA vrlo pouzdani obrazac. Tehnički, kad se taj obrazac pojavi neposredno iznad jake potpore (u ovom slučaju, minimuma iz prošlog bear-a) onda je je to jaki bearish signal.

Ako sam dobro prepoznao signale, onda nam slijedi duboki pad indeksa. Ukoliko nisam dobro porepoznao signale, slijedi nam veliki rast indeksa. Treće mogućnosti nema. Do prijeloma, na jednu ili drugu stranu, jednostavno mora doći.

Dobro, ima smisla što govoriš, ali sad si izmislio toplu vodu.
Stari Grci bi rekli: Kuhaš kamenje…

Ovo zna i moja baba reći: ako idući tjedan krene oštar pad vjerojatno nam se ne piše dobro, a ako krene oštar rast onda nam se vjerojatno piše dobro.

S&P je formirao čitavo brdo raznoraznih tehničkih obrazaca (promatrajući kroz vremenski period od par dana do par desetljeća) i čovjek ih može analizirati do mile volje, ali pomoću njih ne zna reći da li je dno dosegnuto, sve dok se ne potvrdi da je dosegnuto. A potvrdit se može tek kada je za većinu kasno.

Da bi stvari bile jasnije, zašto ne bismo krenuli od tehničke analize velike depresije 1929. da vidimo kako je tada bilo teško predvidjeti dno. (vidi graf)

Osnovna pitanja su:
1) Tko je mogao na temelju TA pogoditi da će se upravo ovdje dogoditi dno?
2) Zbog čega (iz kojeg razloga) je od tog trenutka dna uslijedio rast?

Bojim se da na ni jedno pitanje TA ne može dati kvalitetan odgovor.

Grafovi su lijepi i edukativni, ali subjektivna razmišljanja o ishodu bi svi trebali zadržati za sebe. Vjerojatnost pogreške u subjektivnom razmišljanju o konačnom ishodu (a na temelju TA) je gotovo 50%.

Za realan ishod treba učiti iz povijesti i uzeti u obzir sva dosadašnja saznanja o recesijama/depresijama, pokušajima rješavanja istih, te naposlijetku izlascima iz istih.

@hanger, zanimljiva točka, a kad je Roosevelt objavio New Deal?

Evo opet moj tjedni pregled ewt mogucnosti crobexa. Dugorocno i srednjorocno copypaste proslog tjedna, kratkorocno evolucija proslotjedne situacije. Za sve tri razine (dugorocno, srednjorocno i kratkorocno) prilazem grafove.

Dugorocno mozemo biti u ciklickom C, III od superciklickog (A) ili V od superciklickog (A). U cemu je bitna razlika? Ciklicki C kao dio od (IV) ne smije ici ispod maximuma crobexa iz ’97, 1213 koji bi bio vrh od (I). Superciklicki moze sletiti nize. Da ponovim napomenu iz proslog tjedna: o superciklickim situacijama je stvarno nezahvalno prognozirati, sjetite se Prechtera, a ovo sve moze biti krivo iz jednog od tri razloga (opet se ponavljam, sve sam to prije pisao): 1 – ewt ne valja kao teorija, 2 – na plitkom crobexu nije primjenjiv, analogno pojedinacnim dionicama, 3 – dobra teorija, primjenjiva na crobexu, ali moja brojanja ne valjaju:).

Srednjorocno, isto sto i prijasnjih tjedana, vozimo u primarnoj petici. Kratkorocno, u primarnoj petici usli smo u intermediate peticu 24.11. (crno na kratkorocnom grafu), ili 04.12 (ljubicasto na kratkorocnom grafu). Da vec vozimo gore u primarnom impulsu tesko je izbrojivo na kratkorocnom grafu.

Zakljucno, isto vec sedmi tjedan: kratkorocno bi trebali dovrsiti peticu na dole. Srednjorocno svakako gore u nekom od primarnih valova: [1] od I od (V), [1] od A od (B) s podmogucnostima B u flatu i B u zigzagu, [A] od IV od (A). Dugorocno, u dvije mogucnosti u superciklickoj korekciji dole, jer nakon (B) ce slijediti (C), u jednoj, ako je gotova ciklicka korekcija, gore u I od (V).

opa, odmoderiran, puno hvala, evo za nagradu jedan duuuugorocni:)

@hanger
, zanimljiva točka, a kad je Roosevelt objavio New Deal?

ups, a da prošvrljam po internetu malo.

Prema Wikipediji početak oporavka uopće nije u korelaciji sa političkim događanjima, jedino ako nije tjekom izbora najavio New Deal i to je zapravo trgnulo burzu.

New Report

Close