Dobro, postoji 5 formacija koji kažu da 1400 nije bilo dno.
A jel postoji s druge strane nekoliko elemenata koji upućuju da je 1400 bilo dno?
[/quote]
ne.
na moju i tvoju žalost.
pitat ćeš zašto moju…
jer bih i ja želio nešto zaraditi u dogledno vrijeme.
[/quote]
Vlad, sa sadašnjeg vidika gdje bi moglo biti dno Creobexa? Da li je dno na spominjanih 1150 bodova ili možda i niže?
..odgovor jasan.Thanks!
[/quote]
mjesec dana, ali samo zato jer mi je bio dosadan…
a i ne pali na crobexu bas….
[/quote]
[lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]
Dobro, ajde nećemo više govoriti o dnu, svatko ima svoje viđenje (a i nisam uspio objasniti što sam planirao jer nisam dobio odgovor).
Moje iduće pitanje:
Kako bi se prema Analizi predvidjelo daljnje kretanje indeksa straha (VIX)?
Obzirom da sama tehnička analiza proizlazi iz činjenice postojanja kretanja na tržištu kao posljedice prirodnog fenomena akcije i reakcije, a strah je (kao i bezbrižnost) osnovna ljudska i prirodna reakcija.
na 6 mjesecnom imas trokut, a na 15 godisnjem C&H
problem s dotičnom interpretacijom je da ti globalna jedinica traje cca 5 godina, a trica 9 godina, gdje je samo zadnji dio trice napravio veliki rast, što je neprirodno… teško je tih 9 godina strpati u isti val…
pa nije baš istina da je samo zadnji dio trice napravio veliki rast. prvi dio je također napravio velik rast. tj. oporavak od 430 u drugoj polovici 1998 do nazad na 1350 u prvoj polovici 2002. To je preko 300% u manje od 3 godine. Onda ide više ili manje flat do 2005 i onda opet preko 300% u 3 godine. Po EWT dakle 1350 dno 4 korektivnog vala, kojeg ja vjerujem da smo dosegli jer 50-ak bodova više manje ne igra. Vidjet ćemo. Stvar je u tome da div yield na razinama crobexa od 1350 dosežu cca 10% na mnogim dionicama. To je jako indikativno po pitanju intenziteta prodaje na tim razinama crobex-a. Tipični primjer je dionica KODT-a koja je dosegla otrpilike tu razinu prije ovog zadnjeg pada i u njemu nije sudjelovala vjerujem baš iz tog razloga. Tehnika je nadomak. HT da ne govorim, Brodari (ovisno o vozarinama i projekcijama za sigurnost bilance) mogu dati i puno više… itd itd.
Postoje već sad dionice na kojima prodaja poptuno kopni i spread je velik. Evo ja opet miješam FA i TA. Ne mogu si pomoći. Zašto HT ne pada uopće? Građevinari su vrisnuli 50% u zadnjih par tjedana i povukli sve, a HT ništa. Nema mi logike. Čak i DLKV na 260 kuna ulaz daje 5% dividendu. nevjerojatno zapravo. Ili će HT dobit po tamburi ili će svi polako nazad. Nema mi druge. No dobro… mene više ništa ne može iznenaditi i ne bi mi bilo čudno da kupujem Tisak na tvojih 75 kuna. Al ga sada ne prodajem po 200 ni u ludilu, dapače paše mi da pada jer ga mogu kupovati iz redovitih prihoda nakon što ulupam sav raspoloživi cash.
Dobro, ajde nećemo više govoriti o dnu, svatko ima svoje viđenje (a i nisam uspio objasniti što sam planirao jer nisam dobio odgovor).
Moje iduće pitanje:
Obzirom da sama tehnička analiza proizlazi iz činjenice postojanja kretanja na tržištu kao posljedice prirodnog fenomena akcije i reakcije, a strah je (kao i bezbrižnost) osnovna ljudska i prirodna reakcija.
[/quote]
Upravo tako. Vjeruješ li da će treći trokut probiti granicu od 77? Ili 55?
Koje su posljedice jednog, a koje drugog? Probije li 77 ode sve u tri lijepe. Što misliš?
Moje iduće pitanje:
[/quote]
Upravo tako. Vjeruješ li da će treći trokut probiti granicu od 77? Ili 55?
Koje su posljedice jednog, a koje drugog? Probije li 77 ode sve u tri lijepe. Što misliš?
[/quote]
he?[huh]
3 trokut?
a sta ako ne probije ni 77 ni 55?
kolega..marfi je 400kn..nije to puno..imat cete vremena za cituckanje dok stamparija ne odradi posao, commoditiji skoce i pokrenu BDI [thumbsup]
PS-i ako ode u 3 lijepe netko ce zaradit, ai nece nestat berze [thumbsup]
opet se nakon dosta vremena spominje gann (mislim da ga je prvi spomenuo naturalnet), pa bih zamolio za poneki link ili štogod više o tome ..
hvala unaprijed
opet se nakon dosta vremena spominje gann (mislim da ga je prvi spomenuo naturalnet), pa bih zamolio za poneki link ili štogod više o tome ..
hvala unaprijed
http://www.fxstreet.com/education/technical/rediscovering-ganns-law-of-vibration/2008-10-21.html
@stipicalopatar
ja ću ući za vrijeme podformacije s up targetom, ako bude prilike…
ali, 5 formacija kaže da na 1400 nije bilo dno.
I ja sam skloniji razmatrati razine ispod 1400 kao vjerojatnije dno, ali moramo biti oprezniji s kategoričkim tvrdnjama, kolega. Naime, "petica" može poprimiti model prekida (truncation), koji se često javlja prilikom preokreta primarnog trenda, pa se 1400 kao dno teoretski ne smije isključiti.
@ artu
-mogući H&S
Vrlo zanimljivo razmišljanje, kolega.
Po meni potrebna je jos jedna korekcija prema dolje da se zavrsi impuls. Nakon toga postoje dvije mogucnosti, ili 1. Odradjujemo malu cetvorku umutar petice (manje vjerojatno) ako je 4 zavrsio na 2850 ili 2. Je gotovo i idemo up. Ali po meni jos nije kraj padanja i rally koji treba poceti ne bi trebao preci u novi bull ciklus.
Gledajući da smo probili dugoročnu liniju trenda trebali bi se odbiti do gornje linije trenda.
Dakle dno bi trebalo biti tu negdje jer nebi trebali otići znatno ispod dugoročne linije trenda
pa stoga pokušajmo razmišljati pozitivno da bi se trebali odbiti prema gore,a ne samo gledati
sve niže targete jer ako tako budemo razmišljali to će se i dogoditi.
pozdrav