Znam da nije tema, ali …
Alamo i SLK su pisali da je RBAOMF kriv za ponedjeljak. Evo ja sam pregledao top10 od ponedjeljka i vidim da je RBAOMF kupovao ko sumanut. Čak je i INGRa platila glavom s 20 komada.
Jel’ vas dvojica i dalje stojite kod svoje priče? Ili vas ja možda nisam dobro razumio.
a valjda su oni povukli lovu iz OIF-a pa sa tim kesom jeftino kupovali[wink]
To su već napravili. Osim toga svaki dan kupuju te iste dionice.
I sad sa ovako niskim razinama cijena, i ovako niskim dolarom čovjek bi očekivao navalu europljana i azijata u akvizicije po americi kad ono ništa….. jao ne želim opet počet razmišljat o Zeitgeistu ali ostaje dosta upitnika….
Mozda jesu navalili? Pa rasli su ameri solidno u cetvrtak. U srijedu su zaronili, zajedno sa naftom. Hedge fondovi zatvarali straregije, rezali commodities i dionice najvjerojatnije (profit taking). Dolar oso gore, siguran znak da su ameri prodavali commodities strancima koji su kupovali dolare za isporuku. Danas pada 3 petak u mjesecu, kad izlaze americke opcije, sto znaci da je jucer bila mala strka zbog toga (pomice se sve jedan dan ranije zbog praznika). Inace preporucaju na taj petak ne trzit ako neznas sto radis.
EU burze ipak zatvorile u crvenom, uprkos plusu amera, sto bi reklo da se mozda ipak lova prelila u USA?
Mozda jesu navalili?
?? Daj mi par primjera. Sorry, možda nisam u toku ali osim Kineza koji su uzimali nešto u IT sektoru i arapa iz Katara koji investiraju u banke nisam vidio ni jedno zvučno preuzimanje
Ili nisu?
SAda se lijepo vidi tko je najodgovorniji za rušenje tržišta.
AZ mirovinski fond i RBA mirovinski fond.
AZ je u 2 mjeseca smanjio udjel u otvorenim fondovima za 610 milijuna kuna, a RBA za 576 milijuna kuna.
To je jak udarac za OIF-ove.
S druge strane RBA je tim istim novcima kupio natrag dionica za 181 mil. kuna , a AZ je čak smanjio udjel , dakle ono što su prodali udjela ništa nisu vratili kupovinom dionica na burzi.
Svi mirovinski fondovi , a posebno ova dva su puni love , samo je pitanje kada će to vratiti na tržište.
Ovdje mi se najvećim čistuncem ćini PBZ CO mirovinski fond, oni praktički ništa nisu izvlačili.
deimos:
”
Mozda jesu navalili? ”
?? Daj mi par primjera. Sorry, možda nisam u toku ali osim Kineza koji su uzimali nešto u IT sektoru i arapa iz Katara koji investiraju u banke nisam vidio ni jedno zvučno preuzimanje
Ma pusti akvizicije, kupovali dionice… Nejdes samo tako u pruzimanje.
Možda nas iznenade u budućnosti.
Ja bi više volio kad bi i oni bili u istoj priči, barem bi znali načemu smo. Ovako…
Ja sam govorio o akvizicijama. Ovo je možda i najbolji trenutak nakon dugo godina a M&A aktivnost nije narasla. U medijima se gura da je problem u likvidnosti. Ne znam, valjda onda je.
Akvizicije sa te strane su politicki osjetljive, mislim da je zato. Banke sigurno nitko nebi dao direktno u ruke stranaca ako bas nemora. Realni sektor americkog gospodarstva ne stoji lose, pad dolara je dosta digo prihode njihovih izvoznika. Tako da zapravo i nema ranjenih ovaca uz put. Arapi pumpaju lovu kroz fondove u USA, neki dan su dogovorili neko primirje sa amerima, cek da vidim jel mogu nac link. Bonaza.