Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

bit će dobar znak ako se odbijemo sad odo 3830

Mislim da smo se odbili,,,,a šta sad[smiley]

Nikad se ne znojim dok plaćam ,znojim se dok cijenu dogovaram.

black11:

Mislim da smo se odbili,,,,a šta sad[smiley]

nismo još, 5 bodova je neznatno

mravak: ” black11: ” bit će dobar znak ako se odbijemo sad odo 3830 ” Mislim da smo se odbili,,,,a šta sad[smiley] ” nismo još, 5 bodova je neznatno

Bili se sad mogli složit da je to to ili?????[huh]

Nikad se ne znojim dok plaćam ,znojim se dok cijenu dogovaram.

Ekipa jeste se rapričali : potrošili ste toliko energije na tu jalovu raspravu , da ste mogli sa njom jedan dan Zagreb opskrbiti strujom .. :)) Racionalno sa energijom ..

Ja pratim i ovaj topic već neko duže vrijeme .. i moram stati u obranu Cromana ; istina da mu hrvatski nije najbolji i da možda ne može artikulirati svoja objašnjenja , ali na ” filingu za osjećaj ” mu se ne može ništa zamjeriti .. kratkoročne analize / predviđanja (2-3-7 dana) su dosta pouzdane .. tj “dobro pogađa” ..

kako bi ja to objasnio ; tj. kako je i on napisao čovjek ima 10 (!!!) godina iskustva u gledanje stanja , grafova i događanja na burzi .. i on smatra da je to barem 50 % uspjeha ..
ja bi to povezao sa neuralnim mrežama (Neural Networks) koje pokušavaju oponašati učenje , znanje koje čovjek sa svojim mozgom može postići ..

npr.
dakle iskusan čovjek vatrogasac točno zna kada će doći do vatrene / explozije (jedan efekt u kod požara) .. ima snažan predosjećaj za to : dok netko bez iskustva to ne može ..
kako to objašnjava znanost ? .. pa tim velikim iskustvom tj. prije takve explozije uvjek se pojavljuju neki znakovi u istom redosljedu , ti znakovi nagovještavaju buduće događaje , i te znakove čovjek pamti i sprema u iskustvo , mozak pamti uzorke , patterne ..
i onda na nesvjesnoj razini u novoj takvoj opasnoj situaciji izuzetnom brzinom procesiranja u mozgu to dolazi do svijesti i čovjek / vatrogasac bježi iz takve opasne situacije .. dok neiskusan čovjek ne dobije to upozorenje i nasrada …

dakle moguće da je Croman-ov mozak izuzetno dobro “istreniran” ( 35.000 sati !! ) (vidio je i analiziro veliki broj uzoraka ponašanja cijena) za događanja na burzi tj. na kretanja cijene .. zapravo tu EWT analiza je sporedna , glavno je to da njegov mozak odlično prepoznaje uzorke ponašanja cijene ..

to isto se pokušava napraviti i sa računalima neuralnim mrežama ; tj . što je veći broj ciklusa učenja neuralne mreže to je rezultat bolji , i naravno što više informacija o kretanju cijene ima na raspolaganju ..

da naš problem je i to što smo mlado i nerazvijeno tržište :

što bi to u praksi značilo ? da pored poznatog “Over Reacting” efekta na vijesti ..
mi imamo “Hyper Over Reacting” .. znači ako na neku negativnu vijest na razvijeno tržištu cijene padnu 2% kod nas to bude 5% .. isto je i kad cijene rastu ..
ljudi ne znaju što kupuju i zašto kupuju i što mogu očekivati i u kojem vremenu ..

ali ili ćemo to naučiti ili će neki ostati bez dosta novaca .. tj. neki su u ovim situacijama već ostali bez podosta novaca ..

@ croman
Evo mene malo opet, nije da mi je cilj napadati, ali opet imam par pitanja. Nemoj samo opet misliti da te netko tjera sa foruma.

Neki ljudi tu na forumu se pozivaju na tvoje točne analize, ali uvijek govore uopćeno, pa se moram nadovezati.
Jedna od onih koje i ti voliš davati za primjer kao točne je sljedeća na strani 131 Nasdaq analiza. Dakle tamo lijepo piše da si analizu napravio 2007. tamo nekog mjeseca. I nakon toga postaš graf Nasdaq danas i kažeš “eto sad je malo jasnije što sam tada htio pokazati”. I to je sve u redu. Međutim kad stavljaš grafove za Crobex, oni koliko sam ja pratio već sutradan se pokazuju točnima ili krivima. Još uvijek mi nije jasan period u kojem bi se te analize trebale ostvarivati.
S obzirom da barataš s intraday podacima logika mi nalaže da se te analize odnose samo na sutrašnji dan.
Već sutra ako dođe do neke promjene analiza se mora korigirati i daje sasvim drugu sliku. Što bi značilo da je vjerodstojnost ovih analiza za Crobex u trajanju od 24h. Nakon tog je potreban drugi graf, jer ovaj više ne vrijedi.
Ako sam u krivu molim te da mi pojasniš malo.
Nemoj se ljutiti ali moram se vratiti na stranu 123. Da li se po tebi to već odigralo ili tek treba odigrati. I s obzirom da stalno spominješ Nasdaq i Crobex, u kakvoj je korelaciji ovaj graf sa strane 131. s ovim na strani 123? Da li su i jedan i drugi rađeni na isti način? Ako jesu ne razumijem kako se Nasdaq pokazo točnim pola godine nakon postavljanja analize, a Crobex se pokazuje točnim ili krivim već sutradan.
Nadam se da nisam previše zakomplicirao.

evo gdje smo sada…..

Scio me nihil scire

Da se vratim on topic: kanal 3,700-4,000

Nemoj brate u kanal, molim te. Pa dosta mi je više ziga zaga. Hoću proboj otpora!!!

I love the Smell of Profits in the Morning

onda, je li gotovo?

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

Ja pratim i ovaj topic već neko duže vrijeme .. i moram stati u obranu Cromana ; istina da mu hrvatski nije najbolji i da možda ne može artikulirati svoja objašnjenja , ali na ” filingu za osjećaj ” mu se ne može ništa zamjeriti .. kratkoročne analize / predviđanja (2-3-7 dana) su dosta pouzdane .. tj “dobro pogađa” ..

…hajde mrzljak…pošto nisam dovoljno pismen za analize o kojima pričaš…molim te da mi jednostavnim izrazima prepričaš što ti na osnovu istih kratkoročnih analiza/predviđanja vidiš u narednih (2-3-7 dana)…???

…hajde molim te…jer ja si nisam uspio stvoriti tu sliku…pa se čujemo za tjedan dana ili koliko već hoćeš…da vidimo je li to to…

prilagođenost duboko bolesnom društvu, nije mjerilo zdravlja...

onda, je li gotovo?

da, dotakli smo dno u ponedjeljak …

I love the Smell of Profits in the Morning

New Report

Close