Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Rekao bih da nas ceka jaci odbijanac slijedeci tjedan. Koliko ste mogli primjetiti redovan promet na burzi je stvarno mizeran medjutim promet na dionicama koje su interesantne investitorima cijelo vrijeme je dosta dobar. Pratim stanje vec neko vrijeme i mislim da se ovi fond manageri igraju maso s vama.

itekako se igraju

na američnom tržištu manipulacije su najveće. pa jedna od najvećih manipulacija ikad je i zaslužna za pokretanje lavine u americi…

nema nikakve bitne razlike u strukturi i ponašanju ZSE i recimo NYSE, osim veličine, NYSE je par tisuća puta veća. i to je sve.

ali često se kvantitativne razlike pretoče u kvalitativne razlike.

Pametan, ako to želiš.

na američnom tržištu manipulacije su najveće. pa jedna od najvećih manipulacija ikad je i zaslužna za pokretanje lavine u americi…
nema nikakve bitne razlike u strukturi i ponašanju ZSE i recimo NYSE, osim veličine, NYSE je par tisuća puta veća. i to je sve.

čito sam neke analize koje su dokazale da je manipulacija (konkurentnim) tržištem nemoguća tj. neisplativa, uvijek je trošak veći od mogućeg dobitka.
misli se na ove kratkoročne manipulacije o kakvima se ovdje mislim priča, da neko namjerno spušta ili diže cijenu da bi ostavrio dobit.
na koju to najveću manipulaciju misliš?
ako su u igri JPM, Rothschild, FED ili društvo to mi više ni nisu manipulacije nego pravilo.

čito sam neke analize koje su dokazale da je manipulacija (konkurentnim) tržištem nemoguća tj. neisplativa, uvijek je trošak veći od mogućeg dobitka.
misli se na ove kratkoročne manipulacije o kakvima se ovdje mislim priča, da neko namjerno spušta ili diže cijenu da bi ostavrio dobit.
na koju to najveću manipulaciju misliš?
ako su u igri JPM, Rothschild, FED ili društvo to mi više ni nisu manipulacije nego pravilo.

[/quote]

jedno od klasičnih pravila TA koje je postavio sam Charles Dow prije stotinjak godina je da je nemoguće manipulirati TRENDOM… lokalne mikro-manipulacije su moguće, posebno na nivou pojedine dionice…

dakle, ne može neko namjerno srušit burzu, jer bi ga to više koštalo nego što bi dobio…

ono što neki ovdje nazivaju manipulacijama su legalni oblici funkcioniranja sistema. ali čim sam ja to rekao, odmah automatski sam etiketiran kao plaćenik…

također, postoji bezbroj kompjuterskih simulacija koje pokazuju da ako neko ima veću količinu novca situacija u startu neravnopravna. tzv demokracija je floskula. jednaka prava za one koji imaju različite količine novca ne znače isto, onaj koji ima više je u startu u prednosti. fondovima i velkim igračima NE TREBA muljanje, dovoljna je kupovna moć koju imaju.

glede amerike, mislim na:
(1) hedge fondove
(2) Fanny & Freddie
(3) FED

Pametan, ako to želiš.

Koliko god su možda veliki igrači po strani, toliko ima pohlepnih punih keša špekulanata za koje se nadam da su informiraniji od mene.

samo da nisu ko MF, danas kupujem po 100 a preksutra mi 30 preskupo..

Vrag šalu bere, a penezi ga ne!!!

jedno od klasičnih pravila TA koje je postavio sam Charles Dow prije stotinjak godina je da je nemoguće manipulirati TRENDOM… lokalne mikro-manipulacije su moguće, posebno na nivou pojedine dionice…

huh,
necu ulaziti u raspravu manipulirano ili ne, pa me zanima da li ovaj novinar po kojem se zove DOW mogao donijeti neko pravilo prije 120 godina koje je jos tako aktualno i tocno danas? [smiley]

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

huh,
necu ulaziti u raspravu manipulirano ili ne, pa me zanima da li ovaj novinar po kojem se zove DOW mogao donijeti neko pravilo prije 120 godina koje je jos tako aktualno i tocno danas? [smiley]
[/quote]

japanske svijeće su izmišljene prije 300 godine pa su još uvijek aktualne … kad su izmišljene razne matematičke operacije, pa još i danas vrijede …

neke stvari su logične, pa se samo potvrđuju povećanjem likvidnosti … ovo je možda najbolji odgovor onima koji govore da TA ne vrijedi za nelikviduše …

I love the Smell of Profits in the Morning

huh,
[/quote]

a da li je izvjesni Graham mogao izmislit fundamentalnu analizu 1932-ge godine , dakle prije sedamdesetak godina, koja je aktualna i točna danas? [wink]

Pametan, ako to želiš.

huh,
[/quote]

a da li je izvjesni Graham mogao izmislit fundamentalnu analizu 1932-ge godine , dakle prije sedamdesetak godina, koja je aktualna i točna danas? [wink]
[/quote]
definitvno ne! [smiley] samo tko sam ja da pricam kako je Graham zastario! mada se neke stvari ne mijenjaju, ali cash flow je cash flow,

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

japanske svijeće su izmišljene prije 300 godine pa su još uvijek aktualne … kad su izmišljene razne matematičke operacije, pa još i danas vrijede …

slazem se !!!!
sto se tice DOW, htio sam reci kako su se mnoge stvari promijenile od onda, niti slucajno nisam htio zanijekati TA

a kuglice [smiley]

slazem se !!!!
sto se tice DOW, mnoge stvari su se promijenile od onda, niti slucajno nisam htio zanijekati TA

a kuglice [smiley]
[/quote]

kako ti ono voliš reći: ne lupetaj nego uzmi Tehničku analizu i listaj ….

p.s. sljedeći rok je u siječnju

[lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]

I love the Smell of Profits in the Morning

neke stvari su logične, pa se samo potvrđuju povećanjem likvidnosti … ovo je možda najbolji odgovor onima koji govore da TA ne vrijedi za nelikviduše …

I kramp je izmišljen prije 30.000 godina pa još uvijek vrijedi.
Žao mi je kolega, al moram reći da TA za nelikvidne vrijedi koliko i bacanje novčića. NHF

If something is too good to be true...it probably is.

New Report

Close