Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@ chippo

slažem se tobom, ali se vidi i double bottom za razdoblje prije pa je sasvim jasno gdje išao index u razdoblju od 2002 do 2007.

Za informaciju, double bottom je odrađen na Dow Jones-u, RTS-u, DAX-u. Vrlo je vjerojatno da Crobex neće odraditi double bottom zbog nedostatka likvidnosti nego će ići u polagani rast.

Eto ja sam zbog nekih koji ovdje tvrde da tehnicari ne daju cista predvidjanja napravio jedno sa klinom koje se svakako mora uzeti u obzir.Sto se tice caunta i izbacimo formalnosti oznacavanja dosao si na moj count.Ali taj count ce pasti ako SP probije 900 bodova.

mogao bi ubrzo probiti 900..i kako onda ide ?
[/quote]
Svakako ide ubrzo jaki rast ali vrlo lako moguce jos jedan pad prije tog rasta.E sada dali ce to biti veliko B ili velika 4 ili novi bikovski market cemo analizirati kada se to dogodi.
[/quote]

Ne zaboravite da veliki prate što mali rade i očekuju.Mislim da smo mi taj pad odradili ovih dana. Nije prvi put da Grobex odradi ranije neke stvari. U prvom kvartalu 2009. ćemo vjerojatno ići prema Vladovim targetima.

[bye]

@Knecht19

da bi bio double bottom, potreban je downtrend prije double bottoma i potvrda probijenjem razine od cca 1550.

Ovo je prije double top! [sealed]

hehe pogledaj ono u sredini.

Ovo sto si oznacio je bio double bottom…sve ovo drugo sto si nabrojao nije jer nije potvrdjen, odnosno cijene jos nisu narasle iznad tocke peak-a izmebju dva bottom-a

@ chippo

slažem se tobom, ali se vidi i double bottom za razdoblje prije pa je sasvim jasno gdje išao index u razdoblju od 2002 do 2007.

Za informaciju, double bottom je odrađen na Dow Jones-u, RTS-u, DAX-u. Vrlo je vjerojatno da Crobex neće odraditi double bottom zbog nedostatka likvidnosti nego će ići u polagani rast.

http://www.successfultrader.info

Problem TA je što vam svima skupa nikada neće donijeti dobit koliku vam nudi kvalitetna FA.

Razlog je jasan, svi su postali velemajstori TA kada se uslijed najveće recesije u zadnjih 50 godina očekuje određen slom tržišta, a sve na temelju podataka o dosadašnjem rastu.

Ok, ima TA svojih pozitivnih strana, uglavnom je upozoravajuća za određene događaje, ali što će se dogoditi kada burza dosegne svoje dno te krene u novi ciklus rasta?

Može li netko sa sigurnošću reći da će na temelju elemenata TA dugoročno moći zarađivati na bull-market tržištu bolje nego netko s dobrom FA?

Koliko je ljudi koji sad crtaju grafove pomoću TA spremno kladiti se samnom da će na temelju istih tehnika pogađanja imati veće prihode od mene u narednih 5, 10, 20 godina?

Primam sve oklade i dajem još popust od 25%.

Stvar je jasna, tehničke analize se treba držati samo grubo orjentacijski, ali TA nikada nije i nikada neće biti temelj za ulaganje. Putem TA se može nešto uštediti gubitaka, rjeđe zaraditi, i to sve prvenstveno u iznimnom bear-marketu kakav je sad. Na duže vrijeme TA će pokopati svakoga koji nije izniman stručnjak, kako za TA tako i za analizu reakcije tržišta na kojem ulaže.

Ali i vrstan stručnjak za TA nije ništa drugo nego trejder koji će dugoročno gledano uvijek biti po zaradi iza sasvim prosječnog fundamentalnog ulagača.

A to ćete se sami uvjeriti kada primjetite koliko će se smanjiti broj postova na ovoj temi kada krene dugoročni bull-market

Zato, TA poštujte, ali ulažite prema fundamentima, inače ćete se naći isfrustrirani kada shvatite da ste kroz nekoliko protraćenih godina trgovanja na burzi radili uglavnom za samo dobru zaradu brokerima…

Bravo hanger. Stotka!

pitanjce:

da li je sada bolje biti 100% u dionicama ili možda imati i neki dio u gotovini, jer i fundamentalisti ne mogu ignorirati činjenicu da se pa(da)lo brutalno .. osim toga biti u dionicama do kad, kad ih prodati .. ako dokupljuješ u padu znači da si na ath bio u cashu a ne u dionicama (ili možda imaš neograničene resurse) što je opet teško objasniti .. ako si sve prodao na samom vrhu i počeo sad dokupljivati kad je već dobrano palo onda zanemari ovo pitanje jer si kralj diskoteke

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

Problem TA je što vam svima skupa nikada neće donijeti dobit koliku vam nudi kvalitetna FA.

Razlog je jasan, svi su postali velemajstori TA kada se uslijed najveće recesije u zadnjih 50 godina očekuje određen slom tržišta, a sve na temelju podataka o dosadašnjem rastu.

Ok, ima TA svojih pozitivnih strana, uglavnom je upozoravajuća za određene događaje, ali što će se dogoditi kada burza dosegne svoje dno te krene u novi ciklus rasta?

Može li netko sa sigurnošću reći da će na temelju elemenata TA dugoročno moći zarađivati na bull-market tržištu bolje nego netko s dobrom FA?

Koliko je ljudi koji sad crtaju grafove pomoću TA spremno kladiti se samnom da će na temelju istih tehnika pogađanja imati veće prihode od mene u narednih 5, 10, 20 godina?

Primam sve oklade i dajem još popust od 25%.

Stvar je jasna, tehničke analize se treba držati samo grubo orjentacijski, ali TA nikada nije i nikada neće biti temelj za ulaganje. Putem TA se može nešto uštediti gubitaka, rjeđe zaraditi, i to sve prvenstveno u iznimnom bear-marketu kakav je sad. Na duže vrijeme TA će pokopati svakoga koji nije izniman stručnjak, kako za TA tako i za analizu reakcije tržišta na kojem ulaže.

Ali i vrstan stručnjak za TA nije ništa drugo nego trejder koji će dugoročno gledano uvijek biti po zaradi iza sasvim prosječnog fundamentalnog ulagača.

A to ćete se sami uvjeriti kada primjetite koliko će se smanjiti broj postova na ovoj temi kada krene dugoročni bull-market

Zato, TA poštujte, ali ulažite prema fundamentima, inače ćete se naći isfrustrirani kada shvatite da ste kroz nekoliko protraćenih godina trgovanja na burzi radili uglavnom za samo dobru zaradu brokerima…

amen. [thumbsup]
stotka

Obey Ferengi Rules of Acquisition

tako si napisao da ni onaj count nemoze za SP pa si dosao na njega,a klin ce imati 5 tocaka

ne, count ti je bio kriv.
jer si na 3. koraku satvio oznaku 1.- to nije ok.

ni ovo nije klin.
možda će biti, ali sada nije.

p.s.
ako uskoro dax klizne prema dole, nitko nikada neće reći da je postojao klin.
[/quote]
hm.. interesantno. Tip koji je svojedobno u svemu živom prepoznavap klin, sad najedanput kipa da nekaj nije klin, smiješno

Nisam uz teletrader, pa molim nekoga dobre volje graf dlkv sa svijećama, uz rsi i stochastic.

Iz prošlosti se može izvući samo pouka, da ljudi nikad neće izvući pouke iz - prošlosti. wb

krpa isteko mi danas pass tak da ti ne mogu poslat [cry]

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

Nisam uz teletrader, pa molim nekoga dobre volje graf dlkv sa svijećama, uz rsi i stochastic.

Vjeko, što mi izbrisa tehničara?!

Iz prošlosti se može izvući samo pouka, da ljudi nikad neće izvući pouke iz - prošlosti. wb

New Report

Close