Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

imao ulaze na 4500 i 4000.
očekivao reakciju fondova na 3800 (1. stanica hands-a).
nije je bilo.
vidio dno na 3300 prema klasičnoj TA- zato nisam prodavao u padu.
potom predvidio odbijanac od ca 50% (ca 4300), vidio novi hands i prodavao na 4100 i 3900.
dakle, odlično iskoristio rast.

prema tome, vidio i dno i novi preokret prema dole.

odbijanac od 2100 do 2800 u 2 dana i nije se morao desiti u tako kratkom vremenu: radilo se i o upadu fondova s kojima nemam ama baš nikakve veze. i taj odbijanac je bila kocka koju su neki iskoristili. a ja kockar nisam.

sada samo kažem da nismo na dnu.
i zato ne ulazim.

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

ja nisam konzervativan, nego realan analitičar.
amater.
ali sam konzervativan ulagač.

uzgred, mislim da i neki amateri znaju više od nekih deklariranih ili samozvanih profija.

Sam korijen riječi amater dolazi iz latinskog: amo, amare – voljeti. Kad čovjek nešto radi iz ljubavi rezultat može biti nevjerojatan. A sad iskreno – kome od nas srce preskoči i sav se naježi od sreće kad zazvoni sat u ponedjeljak u jutro??

Bit će bolje [thumbsup]
[/quote]

@rope

Iako je simpaticno sto pises o "amateru" (sto sam i ja praktizirao jedno vrijeme),kad se radi o trgovanju/investiranju na burzi onda je samo znanje-fakta-only business sto treba da vazi.

Ne igra ulogu koliko se "analizira" HR burza i valovi itd ako se ne zaraduje.
Profesionalci sto ne trguju na HR-burzi idu inozemno.Amateri cekaju da Crobex pocne "rasti".

Zadnji tjedan dana bilo je 15-18% rasta na razlicitim burzama(privatno je moj zadnji tjedan dao ca 10% zarade)
Nazalost HR burza se je zaledila…nije ni cudo..vlad kaze da idete na dole i svi ga slusaju..
[lol]

Zelim iskreno da pocne rast i kod vas…amatera
[/quote]
Zarada 10%, kolega? Zarada u odnosu na što, molim lijepo? Bilo kad da Ste ušli u zadnje vrijeme, vrlo je teško bilo izbjeći minus barem 5 – 10%, ako ne i više. Dakle, zarada ne, već vrlo vjerojatno pokrivanje minusa. Svaka čast ako Ste ipak uspjeli kirurški precizno ući i potom isto tako kirurški precizno izaći.
Dakle, daytrading?
Evo, nešto o uspješnom daytradingu (čitajte str. 7-11):

running flat isključen kao mogućnost za podval (4).
rast limitiran na 3450, ne ulazim, cekam 5.val

Možete mi ovdje objasnit što ste točno pogodili vi to?, niste ušli na 3200, limitirali ste rast do 3450, a raslo je do 4200,jer čekate tajanstveni 5.val!

vlad1111

Evo ti prilike da prognoziraš dije dno i da dokažeš da si pravi, a ovo gore što si naveo mogu i ja sve to napisati tko mi može šta i tko zna.

Može i na PM ako stvarno pogodiš ja neću lagati javno ću objaviti da si pravi Tehničar.

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

running flat isključen kao mogućnost za podval (4).
rast limitiran na 3450, ne ulazim, cekam 5.val

Možete mi ovdje objasnit što ste točno pogodili vi to?, niste ušli na 3200, limitirali ste rast do 3450, a raslo je do 4200,jer čekate tajanstveni 5.val!
[/quote]
navodite krivi vremenski trenutak.
ovo citirano je od nedavno, kada je postojala mogućnost running flata.

ja govorim o dnu 15.04.

vlad1111

Evo ti prilike da prognoziraš dije dno i da dokažeš da si pravi, a ovo gore što si naveo mogu i ja sve to napisati tko mi može šta i tko zna.

Može i na PM ako stvarno pogodiš ja neću lagati javno ću objaviti da si pravi Tehničar.

Možda mi promaklo ali u ovom silnom prepucavanju tko je veća faca za TA nisam nigdje pročitao gdje je idući odbijanac, promijena tredna, bilo šta…??
Ako se netko udostoji počastiti nas svojim viđenjem tog nadasve zanimljivog i profitabilnog fenomena u naprijed hvala [wink]

ja bi zamolila ako tko ima neke od vladovih targeta (viro, ledo, ingr, igh, dlkv) da mi ih posalje na pm.
zao mi je vladu stalno zatrpavati inbox i gnjaviti ga a vidim da ne stigne odgovoriti.
hvala

vlad1111

ja sada vidim 4 formacije koje imaju odrađene točke prijeloma.
targete za sve 4 formacije sam već naveo, no može se uzeti samo najniža vrijednost kao dno koje sada mogu "predvidjeti".

ako ne bude novih downtarget formacija (koje mogu, ali i ne moraju nastati tijekom pada prema sada vidljivom dnu), to bi trebalo biti relativno dno.
relativno: jer nakon rasta nije isključeno da naredni pad bude i ispod tog dna.

a ako slučajno nastanu nove downtarget formacije, onda ću vidjeti i dublje…za sada vidim ono što sam prije par dana napisao.

(to ne želim ponavljati, jer vjeko ne da).

vlad1111

Možda mi promaklo ali u ovom silnom prepucavanju tko je veća faca za TA nisam nigdje pročitao gdje je idući odbijanac, promijena tredna, bilo šta…??
Ako se netko udostoji počastiti nas svojim viđenjem tog nadasve zanimljivog i profitabilnog fenomena u naprijed hvala [wink]
[/quote]
To je ono što ja pitam Tehničare ali odgovor nećete dobiti, pa mogu i ja govoriti ide to dole ide to dole pa valjda svatko vidi kakav je sentiment tržišta.

Di je dno gospodo

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

neću prognozirati ili "pogađati" crobex već nešto drugo .. u što sam 100% siguran .. da se kojim slučajem kod nas događa rast koji se događa u US (i EU) zadnjih dana .. tehničare bi popljuvavali još i više nego inače .. samo u zadnjih mjesec, dva (da se ne vraćamo u "daleku" povjest cca. 6 mjeseci) je bilo toliko pisanja ukoliko dođe do xxxx ja bum ovo ja bum ono … čak se pretilo i golotinjom na trgu i neznam čime a ono (dovraga) došlo do tih razina .. e sad jbg za sva slijedeća popljuvavanja bi trebalo imati barem malo "profesionalne" uviđavnosti ako ništa zbog minulog rada

Pozz svima

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

Nema tog modela koji bi mogao prognozirati dno primarnog trenda na crobexu…

bojim se da na za TA puno pouzdanijim indeksima ne možeš više izračunati dno jer ovakvu paniku nismo imali od ’29

To je ono što ja pitam Tehničare ali odgovor nećete dobiti, pa mogu i ja govoriti ide to dole ide to dole pa valjda svatko vidi kakav je sentiment tržišta.

Di je dno gospodo

@sampras

Sada uzmem ponovo malu pauzu u pisanju ali prije toga:

Sto je dno?

DNO je relativna stvar. Najprije se treba dogovoriti sto je kriterija dna?

Dno formacije ,dno downtrenda ,absolutno dno?

Ako nema standarda sve moze biti "tocno" dno.

Burza je ulaganje i zarada.Ima pad i rast(manji i veci).

Neki diskutiraju TA ali ne trguju.
A neki kao ja to cini svaki dan (i dugorocno kad vrijeme dode)!

Tako sretno i pogadajte dno..

Ja imam drugi posao sto ceka [thumbsup]

PS Croman trguje samo na Svedskoj burzi

New Report

Close