p.s.
ako vjeko dozvoli, slobodno navedi dionice koje te interesiraju: dobit ćeš targete.
daj nam GM, Ford i Citibank…te su najvažnije trenutno.
Croman sam si rekao da ne pratis crobex..nije tu ko vani, nema se love, visoke kamate…izgleda da mora jakoo pojeftinit pa da uleti u 2 dn na burzu 200 mio kuna pa da se izdignemo…tako je bilo i u travnju ..kasnili smo 1 mjesec za ostalima u dnu..ovaj put to ce bit cca 2 tjedna samo sta je trend jos izrazeniji tako da su Vladovi targeti vrlo izgledni i to u kratkom roku
samo podsjećam na obećanje da ne želim i neću polemizirati.
Jep bilo je i obećanje da nećeš javno stavljati targete,NHF,imam dobro mišljenje o tebi i nemislim da misliš nešto loše ali stavi se u poziciju nas koji smo u dionicama i koji nemislimo prodavati,prije godinu dana se i od tebe dalo nešto pametno pročita u vezi FA na temi Ledo.P/E 7 itd..i nemisliš da ko je mislio prodati da je to već napravio
oversold
Definition
Technical analysis term indicating a stock has fallen too far and/or is underpriced.
Centurion falabogu otkako je prodao svoj paketic INE je uzeo svojih 50 000kn i nit je ulagao nit ulaze.nista osim INE nije imao nikad.
Ivek je uletio ALL IN u DLKV na 800kn
RealBear je na Crobexu je na 3500 rekao da nema vise padanja, a u ATPL je usao na 2400.
pocetkom 9.mjeseca je slao pozdrave iz bikovski nastrojenog brloga i najavljivao bull run do izbora.
u 1.mjesecu je predvidjao dno DJIA na 10500.
doduse to je mozda bio samo 1.target, da je dao jos koji, 2., 3., 4., sigurno bi bio blize [huh]
veliki pozdrav svoj trojici i isprike ako sam ih ikad uvrijedio, bili su u pravu..
Sig ti je los za ovo vrijeme. Pogledaj prvo Ginsbergov teorem pa Echermanov korolar.
Puno se u zadnje vrijeme priča u Americi o tome, kako je na redu tek 4. val. To pretpostavlja da je prošli petak završio treći val. Da ne mudrujem previše – uzmimo to kao pretpostavku, i pođimo od nje. U tom slučaju dade se projicirati srednjoročni kanal unutar kojega bi se trebao kretati indeks. U 4. gore, pa u 5. dolje. Na priloženoj slici za S&P to je raspon između crvenih crta.
Ekvivalent gornje priče za Crobex.
Bez obzira na sve mini-targete, sagledavajući big picture i dalje se princip slobodnog pada ne mijenja. Nažalost.
Zanima me samo, ako i kad stignemo do 1200, da li će nastupiti bitnija potpora s obzirom da je ta razina bila okosnica kretanja crobexa duže vrijeme. Ukoliko se prethodno"ispriječi" nekakav 4. val, 5. bi val prema omjerima mogao dosegnuti tu razinu.
iako sam i sam podjebavao Cromana, doduse, iz nekih drugih razloga, ne zbog TA,
Croman je skinuo ono sto Vlad (koliko je meni poznato) jos dosad nije.
preokrete!
dakle prilike za zaradu!
Vlad je odlican tehnicar, usvojio je mnoga znanja u vrlo kratkom roku, ali dosad je bilo samo down down down..i on je samo spustao letvicu.
svaka cast i na tome, ja nisam ni sanjao, ni zelio, ni mogao vjerovati da cemo danas biti tu di jesmo.
iskreno, nikad nisam mislio da ce TISK doci na 250kn, INDG na 600, Kras na 335, da nabrojim neke..
osobno ne vidim svrhu "targeta" ako nema obrata, sto znaci target?
ako dodje na 250, ide sigurno na 150, ili 200?
ili ide promjena trenda?
sto?
ako nema toga ti targeti su samo tocke na beskonacnom nizu brojeva.
OK mozda je dosad nije bilo, vidjet cemo dalje sta ce biti, ali osobno sam na nekim odbijancima, kojih je itekako bilo u ovom padu uzeo i 50%,(npr.INGR sa 100 na 150kn) a i jos dosta ljudi.
OK, mozda je Vlad konzervativan i ulaze samo na sigurno..
postujem..
vidjet cemo sto ce biti dalje.
ali ne moze se reci Cromanu da nije nista pogodio..dapace, najteze je pogoditi promjenu trenda..dno..a to je Croman vise puta vrhunski skinuo.
slazem se da je neke stvari pogrijesio, ali tko nije..
ali svaka cast i duboki naklon obojici [thumbsup]
Sig ti je los za ovo vrijeme.
time will tell
[smiley]
Puno se u zadnje vrijeme priča u Americi o tome, kako je na redu tek 4. val. To pretpostavlja da je prošli petak završio treći val. Da ne mudrujem previše – uzmimo to kao pretpostavku, i pođimo od nje. U tom slučaju dade se projicirati srednjoročni kanal unutar kojega bi se trebao kretati indeks. U 4. gore, pa u 5. dolje. Na priloženoj slici za S&P to je raspon između crvenih crta.
Slažem se u 4. gore, pa u 5. dolje. SADA SMO U 4. VALU. Samo nije nam to baš neka brzina na Crobexu kao što to rade u US. [thumbsup]