budd dobar zaključak,ali ja sam ipak za ono pod br 1
…nigdje u dnevnim novinama ,analizama ,poslovnim klubovima itd.javno nečeš čuti o UROTAMA!
Moč koju imaju Ameri ..od Rokfelera do danas ,a koja je skrivena preko tajnih institucija..daleko od očiju javnosti radi 24h dnevno
Sve burze svijeta su u stvari mjesta u kojima oni ubiru porez i vjeruj nema močnijih od njih!
Vjeruj neće oni propast,a ni mi ,radi se jednostavno da se pobere višak love koju imaš ti,ja i takvima kao mi u cijelome svijetu…
Sirotinji nema što uzet i ona će i dalje postojat…nažalost
[thumbsup]
budd dobar zaključak,ali ja sam ipak za ono pod br 1
…nigdje u dnevnim novinama ,analizama ,poslovnim klubovima itd.javno nečeš čuti o UROTAMA!
Moč koju imaju Ameri ..od Rokfelera do danas ,a koja je skrivena preko tajnih institucija..daleko od očiju javnosti radi 24h dnevno
Sve burze svijeta su u stvari mjesta u kojima oni ubiru porez i vjeruj nema močnijih od njih!
Vjeruj neće oni propast,a ni mi ,radi se jednostavno da se pobere višak love koju imaš ti,ja i takvima kao mi u cijelome svijetu…
Sirotinji nema što uzet i ona će i dalje postojat…nažalost
[thumbsup]
nakon što sam pogledao film "Duh vremena" nisam ni sam daleko od ovakvog razmišljanja … preporučujem svima da pogledaju taj film , odlično štivo za razmišljanje…
SP500 manji TF (1 h),
O ovome sam pricao u postu od 17.10.2008, prvi low odradjen tacno gde treba bas da vidimo dali ce pratiti obrzac.
[/quote]
nakon što sam pogledao film "Duh vremena" nisam ni sam daleko od ovakvog razmišljanja … preporučujem svima da pogledaju taj film , odlično štivo za razmišljanje…
[/quote]
Ne znam za taj film – igrani ili dokumentarni? Ima li ga u videotekama?
Na ranije linkanoj stranici postoji jedan DJIA graf na kojem tehničar o široj slici tržišta kaže sljedeće:
"We are in intermediate (4) of primary [1] of cycle wave c of a secular bear market.
An a, b, c would be a correction of a bull market, which is not what we are in. Cycle wave c started in january 2000 and will take years to play out."
Da li bi mogli naši tehničari (prvenstveno EWTovci – Croman, Abu Ali, drEvil koji se do sada i bavio uglavnom širom slikom, MMM, Vlad) dati komentar na ovu analizu i neko svoje viđenje šire slike ako se razlikuje od ovoga? I gdje je u tome svemu Crobex?
Ciklički C nije mogao započeti 2000-te… od 1982-2000-te su ameri imali bull market, često nazvan najvećim bullom svih vremena… a korekcija uvijek počinje sa A, pa tek onda B, pa tek onda C… 🙂
dakle, 2000-te nije mogao započeti ciklički C… možda je greška, možda je čovjek htio reći da je počeo ciklički A… ciklički A je prechterova interpretacija događaja, baj d vej…
ono što upada u oči je ono da će trajati godinama… ako prihvatimo da C počinje 2007-me, (jer je A počeo 2000-te), onda se C sastoji od 5 pod-valova… 3 nadolje, 2 nagore… a njegov zaključak je da smo još u valu JEDAN od dotičnog C vala, i da smo započeli četvrti pod-val od te jedinice… ja mislim da četvrti podval još nismo započeli, ali moguće je i to što je budd maloprije rekao… da je oporavak krenuo…
čisto radi usporedbe, ja smatram da mi na crobexu odrađujemo veliku trojku i da bi trebala uskoro (malo iza nove) započeti velika četvorka… dakle 5 valova od početka nove bi trebalo završiti negdje iza ljeta, ali to u našem slučaju po meni čini val A… njegova analiza za amere predviđa puno dublji pad, jer će to na kraju ljeta predstavljati samo kraj PRVOG vala korekcije (dakle jedinice) u amera…
još jedan komentar… mi smo praktički od 9-og mjeseca na dalje izgubili 2000 bodova na crobexu… mi NE MOŽEMO pratit amere do u beskonačno… DJIA još može mjesecima gubit po 1000 bodova mjesečno, a crobex nemre u minus… [wink]
ja sam se stvarno nadao da ćemo se odvojit od amera, ali ne… hrvati VOLE biti ovce… sjećam se kad sam prvi puta iznio tu heretičku misao da bi se MORALI odvojiti, odmah se na mene strmoglavila vojska pseudo-fundamentalista i špekulanata i proglasili su me plaćenikom, gadom, lažovom i ne znam što sve ne…
pošto mi ne mžemo pratit amere do u beskonačno, moj zaključak je da će nas ameri, ako nastave padati, povući sve do apsolutno najniže točke do koje crobex može pasti… a to ti je negdje na 500-tinjak bodova… tek TU ćemo stat i odvojit se od amera, koji će nastavit padat…
naravno, i dalje stoji mogućnost da je alfon u pravu sa riječicom koju su ameri već napola pregazili… [rolleyes]
nemam vremena za crtanje, nadam se da sam bio dosta jasan i bez slikica…
BEARISH FALLING THREE METHODS
razvoj three falling methods paterna sam pretpostavio jos 24.11.
danas je 27.11.
tada sam dobio 1% veliku ko kuca….
[undecid]
ja nisam konzervativan, nego realan analitičar.
amater.
ali sam konzervativan ulagač.
uzgred, mislim da i neki amateri znaju više od nekih deklariranih ili samozvanih profija.
Sam korijen riječi amater dolazi iz latinskog: amo, amare – voljeti. Kad čovjek nešto radi iz ljubavi rezultat može biti nevjerojatan. A sad iskreno – kome od nas srce preskoči i sav se naježi od sreće kad zazvoni sat u ponedjeljak u jutro??
Bit će bolje [thumbsup]
[/quote]
Iako je simpaticno sto pises o "amateru" (sto sam i ja praktizirao jedno vrijeme),kad se radi o trgovanju/investiranju na burzi onda je samo znanje-fakta-only business sto treba da vazi.
Ne igra ulogu koliko se "analizira" HR burza i valovi itd ako se ne zaraduje.
Profesionalci sto ne trguju na HR-burzi idu inozemno.Amateri cekaju da Crobex pocne "rasti".
Zadnji tjedan dana bilo je 15-18% rasta na razlicitim burzama(privatno je moj zadnji tjedan dao ca 10% zarade)
Nazalost HR burza se je zaledila…nije ni cudo..vlad kaze da idete na dole i svi ga slusaju..
[lol]
Zelim iskreno da pocne rast i kod vas…amatera
Zli:
čisto radi usporedbe, ja smatram da mi na crobexu odrađujemo veliku trojku i da bi trebala uskoro (malo iza nove) započeti velika četvorka... dakle 5 valova od početka nove bi trebalo završiti negdje iza ljeta, ali to u našem slučaju po meni čini val A…
? može pojašnjenje -slikica,count valova…hvala
Sam korijen riječi amater dolazi iz latinskog: amo, amare – voljeti. Kad čovjek nešto radi iz ljubavi rezultat može biti nevjerojatan. A sad iskreno – kome od nas srce preskoči i sav se naježi od sreće kad zazvoni sat u ponedjeljak u jutro??
Bit će bolje [thumbsup]
[/quote]
Iako je simpaticno sto pises o "amateru" (sto sam i ja praktizirao jedno vrijeme),kad se radi o trgovanju/investiranju na burzi onda je samo znanje-fakta-only business sto treba da vazi.
Profesionalci sto ne trguju na HR-burzi idu inozemno.Amateri cekaju da Crobex pocne "rasti".
Zadnji tjedan dana bilo je 15-18% rasta na razlicitim burzama(privatno je moj zadnji tjedan dao ca 10% zarade)
Nazalost HR burza se je zaledila…nije ni cudo..vlad kaze da idete na dole i svi ga slusaju..
[lol]
[/quote]
Čuj, ako misliš na takav ciničan način iznijeti svoje viđenje kretanja Crobia, onda to čini kako treba, bez sarkazma, ironije i cinizma.
uz krajnju muku, izbrojao sam na crobexu (u zadnjih cca tjedan dana) 3 vala gore i 3 vala dolje… izgleda da radimo running flat i u tom slučaju nas čeka val c prema gore…
ako ne, jučer smo započeli spuštanje u sljedeći krug pakla.
…
[lol]
Croman, ključlnim mi se čini što naši profesionalci ne odrađuju obrasce onako kako to odrađuju na zapadnim burzama (prvo) i što naši profesionalci sprečavaju volatilnost u strahu da ne ostanu bez para (drugo). Rezultat – kako i sam kažeš, bezživotma burza.
Dokle god ne budu ta dva uvjeta ispunjena ZSE neće živnuti.