…obrnutoproporcionalno! [bye]
Ma jasno je meni što si ti htio reći…
Ali po tebi ispada da će Crobex na 1000 samo ako firme padnu u probleme. Da su trenutno bitni fundamenti, sad bismo bili na min. 2500+, a na 1000 može i bez ikakve negativne promjene poslovanja. Nažalost.
ja u zadnje vrijeme ovdje vidim dno crobexa, čuo sam dosta različitih teorija i razmišljanja i dosat ih se poklapa s ovim……znači 1200 tamo krajem 1Q 2009.
S&P ide u rally barem do 1,000 kaže tehničar Chris Locke – veli da je S&P već odradio 5 valova na dole od 8. mjeseca i sad idu 3 vala gore
http://www.cnbc.com/id/15840232?video=940390582&play=1
Simptomatično je vidjeti da ameri ne padaju na tonu katastrofalnih vijesti
[/quote]
…kolega budd danas prije podne sam slikovito objasnio …ako se Ameri nalaze u sredini recesije ,bar tako potvrđuje statistika ,onda ne mogu padat dublje…Mogu samo stagnirat ,ili rast….ja vidim svijetlo na kraju tunela ,žao mi je što večina druka na dolje ,kao olfo misli u kešu sam pa me boli ona stvar kupit ću kad crobi padne ispod 1000!?
No možda niste ni svjesni ,ili dalekovidni, da bi na tim nivoima (i ispod…)naše firme uletile u bankrot,pa čete s jeftinom kupnjom s super kupnjom za koji mjesec moči kupiti samo burek!
Pripazite da se ne obistini ona stara uzrečica :-tko pod drugim jamu kopa,sam upadne u nju !
…pozdrav [thumbsup]
[/quote]
bRAVO! [thumbsup]
Gdje vidiš dno Vlad111?
….nisi pratio Vlad je u kešu,kao i neki ostali kolege ,za njih ne postoji apsolutna nula,ili dno..
…ti si sada kao crvenkapica kad pita vuka ..bako zašto imaš tako velike zube …itd..
[thumbsup]
kad smo već kod amerikanaca, najveći dvotjedni rast od 1933-e koji upravo gledamo može se objasniti samo na 2 načina.
1) američko gospodarstvo je na putu iz recesije u period najvećeg prosperiteta i ponovno vodeće svjetske sile, oporavak slijedi, povratak potrošnje i investicija. hm, nekako ovo ne pije vodu. pogotovu s obzirom da će Ben Bernanke helikopteru uskoro motor eksplodirati od preopterećenja
2) američke burze su izgubile nit zdravog razuma i više jednostavno nemaju veze s ekonomijom
Ukoliko je riječ o slučaju br.2, onda bi se valjana paralela mogla povući s burzom u vrijeme velike depresije, čitaj prvo pad od cca 45%, potom nešto manji rast (to se upravo sada događa), a nakon čega strmoglavljivanje DOW-a na 40 (to bi se poslije nove godine trebalo početi dešavati)
A baš sam Vam mislio dati tu zelenu crtu i za Crobex. Al kad ste mi toliko aševa zabili – nemam srca. Ugodna večer i laka noć.
Ne kužim. Ti stvarno misliš da netko ozbiljno ocjenjuje postove? Pa jel vidiš da svaki pesimistični dobije asa, a optimistični stoju. Ako je stvar sujete reci pa ćemo se svojski trudit popravljat prosjek, ali zaista ne kužim kako ti to može biti razlog da svoje spoznaje ne podijeliš ovdje, ako si zaista imao najbolju volju.
[/quote]
Ne mislim ja da netko ozbiljno ocjenjuje postove, ali mislim da neke iritira to što pišem ako mi uzastopce dođe nekoliko jedinica. A tko sam ja da uznemiravam ljude (makar i neprijatelji bili)? Mislim da na to nemam pravo.
Ovo je samo za prijatelje (neprijatelji neka ne čitaju – da ih ne iritira). Jučerašnji pad Crobexa ispod razine od prošlog četvrtka definirao je iduću stanicu – oko 1400 bodova.
stanje- rocky 5
dobra stranica
http://evilspeculator.com/
Stranica dobra, ali kao što vidiš, analize mu loše. Sve je promašio.
kad smo već kod amerikanaca, najveći dvotjedni rast od 1933-e koji upravo gledamo može se objasniti samo na 2 načina.
1) američko gospodarstvo je na putu iz recesije u period najvećeg prosperiteta i ponovno vodeće svjetske sile, oporavak slijedi, povratak potrošnje i investicija. hm, nekako ovo ne pije vodu. pogotovu s obzirom da će Ben Bernanke helikopteru uskoro motor eksplodirati od preopterećenja
2) američke burze su izgubile nit zdravog razuma i više jednostavno nemaju veze s ekonomijom
Ukoliko je riječ o slučaju br.2, onda bi se valjana paralela mogla povući s burzom u vrijeme velike depresije, čitaj prvo pad od cca 45%, potom nešto manji rast (to se upravo sada događa), a nakon čega strmoglavljivanje DOW-a na 40 (to bi se poslije nove godine trebalo početi dešavati)
budd, iako mi se inače ne sviđaju tvoji stavovi, razmišljaš zdravo i racionalno.
potpisujem zaključak.
BUDD , za Ameriku rekla bih ono prvo, dakle..idu k svom vrhu, barem se čini po prvim potezima
Vlade USA…
budd, iako mi se inače ne sviđaju tvoji stavovi, razmišljaš zdravo i racionalno.
potpisujem zaključak.
[/quote]
Također, gledao jutros CNBC negdje oko 6:00 sati i tvrde da ovaj rast isključivo u očekivanju povećanje potrošnje za vrijeme božićnih blagdana ( čisti privid,lažnjak), biggest decline since 1980., a nakon toga kažu veliki nock-dow(n) u siječnju indexa u U.S., tako da se njihovi stavovi podudaraju u potpunosti sa Vašom zadnjom tezom. [bye]