Tesko je reci zasto ne pratimo rast na svjetskim trzistima kapitala. Mislim da se ulagaci kod nas boje kune kao valute i da bi to mogao biti razlog velikim rasprodajama. Mozda i grijesim ali meni je vidljivo bilo i prije nekoliko dana da ce u SAD-u jaci odbijanac stoga sam i pokupovao aapl i drys prilicno jeftino i vec dobro zaradio pogotovo na drys.
Mislim da TA kod nas vise nema neki znacaj jer izjave politicara sa vrha jednostavno nisu optimisticne a i dug RH je prevelik. Kod nas sam kupovao samo HT i jos cu ga drzat dok ne ispadne iz cjenovnog kanala – znaci rizik gubitka nekih 10% na koje sam spreman.
Dakle, promjenio si onu svoju prognozu kako je 1650 dno dna (ili kratkoročno, što točno bijaše?).
[/quote]
1550-1650.
pad od 1680 do 1550 je skoro 10%.
dovoljno za kupke..
ali bojim se da ce nize, dajboze da grijesim i da je ovo danas bilo dno, makar ja kupovao skuplje.
rekao sam i da cu uci do cca15.11. unutra..dok se hedgeovci istrpaju.
gledajuci US.
nazalost, oni su se istrpali, NYSE uspostavila fin up-trend, mi ne..
cekam..
Na ranije linkanoj stranici postoji jedan DJIA graf na kojem tehničar o široj slici tržišta kaže sljedeće:
"We are in intermediate (4) of primary [1] of cycle wave c of a secular bear market.
An a, b, c would be a correction of a bull market, which is not what we are in. Cycle wave c started in january 2000 and will take years to play out."
Da li bi mogli naši tehničari (prvenstveno EWTovci – Croman, Abu Ali, drEvil koji se do sada i bavio uglavnom širom slikom, MMM, Vlad) dati komentar na ovu analizu i neko svoje viđenje šire slike ako se razlikuje od ovoga? I gdje je u tome svemu Crobex?
evo nema nikog od imenovanih, pa cu ja probat, nadam se da se ne ljutis..
imas nesto na proslim stranama o stoljetnim korekcijama, milenijskom valu, o Prechteru itd..
IMHO je da nema smisla zamarati se sa tim dugorocnim ciklusima, jer to moze biti ovako i onako, tu count moze biti tocan ali u vremenskom smislu promasen za koju godinu, pa time i beskoristan.
sto se tice dugorocnog pogleda, meni se pak najvise svidja da je ovo regular flat korekcija na SP i expanded flat na DJIA (2000-2009?).ali kao sto rekoh, to je jako tesko procijeniti i ne treba se zamarati s tim.
sto se crobexa tice, moje misljenje je da smo u 5 od C, tj. [4] od I od (I).
vidjet cemo hoce li [4] biti samo nekakav ABC ili nesto kompliciranije.
naravno, moguce je da je 3 od A kako kazu neke druge kolege..
…ali gledavsi jutros i danas, kako "svi zanju " da idemo na 500, 600, 900, kako "NEMA CASHA", kako "nema oporavka 2-3godine", kako se "drzava raspada", kako "nemamo realni sektor" i kako "je ovo kraj, THE END", nesto mi govori da je ovo definitvno C, a ne A.(IMHO)
jednostavno me previse podsjeca na ono vrijeme kad je HT trebao izaci na IPO i kad su "svi znali" da se na "tome ne moze izgubit" i kako su dionice super stvar i raspravljali da li u 2008. crobex ide na 10 000 ili samo na 7 000pts.
[lol] [lol]
ipak ja sam jos u cashu i cekam jednu finu, krvavu, beznadnu kapitulaciju [thumbsup]
[/quote]
Koji si ti siroček, ko da mi drugi nemamo casha …..kaj bi se sad trebali naslađivat
[/quote]
bajka, znam da te jebe taj VIRO..
kojeg drzis od 1200.
znam da si jebao ljude unutra dok je bio na soma i vise, dok se nisi utrpao unutra.
onda si promijenio plocu.[bye] [bye]
vidis, burza kaznjava bahaotst, rekao bi Fazan!
ali ne sudi ljude po sebi
[bye]
pogledaj moje postove prije pa ces vidjeti da sam govorio da su ove cijene nebulozne, i da meni isto tako odgovara 2500pts, da je meni i to jeftino[bye] [bye]
kao sto rekoh, dajboze da sam ja pogrijesio i da od sutra idemo samo gore..i da sma ja fulao dno..dajboze!!
niko sretniji od mene, pa nek ja kupujem skuplje [thumbsup]
Aj budi pristojan……….imam raznih pozicija i mali milijon ulaza i izlaza….nikog ja ne
hebem al istina da znam neki put popizdit i dosađivat…
A baš sam Vam mislio dati tu zelenu crtu i za Crobex. Al kad ste mi toliko aševa zabili – nemam srca. Ugodna večer i laka noć.
MMM, daj nam i za Crobi, nije fer da nam pokažeš lizalicu pa ju sakriješ. [cool]
pošalji da vidimo to.
txs
[/quote]
kolega to se zove sarkazam jer je 29.11. Dan Republike 🙂
[/quote]
ah…..nisam im ni imo snage poslati……..ajoj……..
dajte im Vi molim Vas objasnite kaj se desilo na taj dan…..moze i šturo….onak u stilu rodjena u jajcu …..a svi znamo gde je zavrsila…….
ah…….ali ak se secate jedan isto povijesni ili historijski dan sam pogodio…..
pofuk
S&P ide u rally barem do 1,000 kaže tehničar Chris Locke – veli da je S&P već odradio 5 valova na dole od 8. mjeseca i sad idu 3 vala gore
Simptomatično je vidjeti da ameri ne padaju na tonu katastrofalnih vijesti
[/quote]
…kolega budd danas prije podne sam slikovito objasnio …ako se Ameri nalaze u sredini recesije ,bar tako potvrđuje statistika ,onda ne mogu padat dublje…Mogu samo stagnirat ,ili rast….ja vidim svijetlo na kraju tunela ,žao mi je što večina druka na dolje ,kao olfo misli u kešu sam pa me boli ona stvar kupit ću kad crobi padne ispod 1000!?
No možda niste ni svjesni ,ili dalekovidni, da bi na tim nivoima (i ispod…)naše firme uletile u bankrot,pa čete s jeftinom kupnjom s super kupnjom za koji mjesec moči kupiti samo burek!
Pripazite da se ne obistini ona stara uzrečica :-tko pod drugim jamu kopa,sam upadne u nju !
…pozdrav [thumbsup]
Zašto sam prilično uvjeren da korekcija nije dogotovljena? Na bazi teorije i prakse o valovima da se konstruirati određene granične crte – targete. Na priloženoj slici je graf NASDAQ-a s jednim od targeta, kraja 5. vala, po mojoj računici. Obratiti pažnju na zelenu crtu. Kraj 5. vala trebao bi biti na samoj crti ili vrlo blizu te crte. Međutim, to se do sada nije desilo. Čak ni uz dobru maštu ono što se desilo koncem prošlog tjedna nije mi dovoljno blizu zelene crte. Druge crte (i još neke izvan priloženog područja) su pomoćne za konstrukciju zelene (targeta), pa ih zanemarite.
.. pa naravno da nije gotova, niti će ikada biti, stalno će se moći kupiti i niže i više..
e ajde majke ti nacrtaj jedan graf sa linijama koje se križaju na nuli, stalno crtate pravce i klinove kako vam se svidi, koje logike, i križanja,, sad dva vala, pa 3,4 5, pa 10, dno je na nuli to je sigurno, pa idemo svi staviti po lipe, dve po par miliona dionica, pa ćemo imati barem veću kupnju od prodaje,
[/quote]
Najbolji post posljednjih mjesec dana. [thumbsup]
A baš sam Vam mislio dati tu zelenu crtu i za Crobex. Al kad ste mi toliko aševa zabili – nemam srca. Ugodna večer i laka noć.
Ne kužim. Ti stvarno misliš da netko ozbiljno ocjenjuje postove? Pa jel vidiš da svaki pesimistični dobije asa, a optimistični stoju. Ako je stvar sujete reci pa ćemo se svojski trudit popravljat prosjek, ali zaista ne kužim kako ti to može biti razlog da svoje spoznaje ne podijeliš ovdje, ako si zaista imao najbolju volju.
Dečki, tehnički gledajući Vaša crta može samo JEDANPUT PASTI NA NULU, jer još nisam vidjela, da bi se
index negdje K L A C K A O po nuli …..I ZRAKU iznad nule…
Sve što sam ja vidjela do sada na grafikonima, je eventualan PAD prema nuli..i nakon toga ide gore…
nije bitno..koliko visoko…i kojom brzinom…..
NO pa onda, ja jedva čekam ..kad bi to moglo biti….pa da više završimo s tom gnjavažom..
kad počne raste…nek hvataju dionice oni koji ih nemaju…ali bome dno , toćka na nuli…..
KRATKO TRAJE I BRZO SE ODBIJA…. pa kako će onda NAROD kupovati…pa gdje ima toliko
budala, da na nuli prodaju ili pred nulom, ili poslije NULE ????? To je trenutak i moće trajati
SEKUNDU ! PA NEĆEMO KAMPIRATI I ČEKATI DA SE CROBEX ODLIJEPI OD NULE MJESECIMA ?
1550-1650.
ali bojim se da ce nize, dajboze da grijesim i da je ovo danas bilo dno, makar ja kupovao skuplje.
cekam.. [thumbsup]
Ne hebe te nedostatak volumena na burzi koji nam fali za uzlet? Sve kratkoročne odbijance smo fulali zadnjih mjesec dana (u usporedbi sa stranjerosima naravno). Ili misliš/nadaš se da će, sa stropoštavanjem Crobija, i taj volumen odnekud izmigoljiti?
….sinoć sam za postanje ove stranice-analize grafa dobio nagradu —1 bod,okay..
danas ću postat friški s napomenom da se obrađuju oba moguča pravca,a ne samo druk na dolje.http://74.125.43.113/translate_c?hl=hr&sl=de&u=http://www.godmode-trader.ch/news/%3Fida%3D1043551%26idc%3D626%26count%3D3&prev=/search%3Fq%3Dgodmode%2Btrader%26hl%3Dhr%26sa%3DG&usg=ALkJrhiArXFzQzNH0Igq_9pgFbuQE9L14A.