Dok se neki sprdaju sa zatezanjem remena, drugi ovdje na forumu broje valove na grafovima, al donekle valova ima u americi,zemljama europske unije, al u Hrvatskoj ih ima još samo na Jadranu jer mislim što se crobexa tiće , tuveć dugo gadna je oseka.. a umjesto valova nas bi mogao pogoditi tsunami.. i to razoran.Sve su zemlje napravile korak nazad,pa pokoji sitan korak napred, al mi bogami koračamo velikim koracima u propast. Pa mislim da dobro kažu,nismo mi u banani mi smo u gov….!!!
nismo mi u banani……mi smo banana država
[sad]
ipak ja sam jos u cashu i cekam jednu finu, krvavu, beznadnu kapitulaciju [thumbsup]
Dakle, promjenio si onu svoju prognozu kako je 1650 dno dna (ili kratkoročno, što točno bijaše?).
Samo vi mislite da ide smak ssvijeta, pobjeci ce crobex grobaru s lopate
Potpisujem u potpunosti, kolega!
Na ranije linkanoj stranici postoji jedan DJIA graf na kojem tehničar o široj slici tržišta kaže sljedeće:
"We are in intermediate (4) of primary [1] of cycle wave c of a secular bear market.
An a, b, c would be a correction of a bull market, which is not what we are in. Cycle wave c started in january 2000 and will take years to play out."
Da li bi mogli naši tehničari (prvenstveno EWTovci – Croman, Abu Ali, drEvil koji se do sada i bavio uglavnom širom slikom, MMM, Vlad) dati komentar na ovu analizu i neko svoje viđenje šire slike ako se razlikuje od ovoga? I gdje je u tome svemu Crobex?
evo nema nikog od imenovanih, pa cu ja probat, nadam se da se ne ljutis..
imas nesto na proslim stranama o stoljetnim korekcijama, milenijskom valu, o Prechteru itd..
IMHO je da nema smisla zamarati se sa tim dugorocnim ciklusima, jer to moze biti ovako i onako, tu count moze biti tocan ali u vremenskom smislu promasen za koju godinu, pa time i beskoristan.
sto se tice dugorocnog pogleda, meni se pak najvise svidja da je ovo regular flat korekcija na SP i expanded flat na DJIA (2000-2009?).ali kao sto rekoh, to je jako tesko procijeniti i ne treba se zamarati s tim.
sto se crobexa tice, moje misljenje je da smo u 5 od C, tj. [4] od I od (I).
vidjet cemo hoce li [4] biti samo nekakav ABC ili nesto kompliciranije.
naravno, moguce je da je 3 od A kako kazu neke druge kolege..
…ali gledavsi jutros i danas, kako "svi zanju " da idemo na 500, 600, 900, kako "NEMA CASHA", kako "nema oporavka 2-3godine", kako se "drzava raspada", kako "nemamo realni sektor" i kako "je ovo kraj, THE END", nesto mi govori da je ovo definitvno C, a ne A.(IMHO)
jednostavno me previse podsjeca na ono vrijeme kad je HT trebao izaci na IPO i kad su "svi znali" da se na "tome ne moze izgubit" i kako su dionice super stvar i raspravljali da li u 2008. crobex ide na 10 000 ili samo na 7 000pts.
[lol] [lol]
ipak ja sam jos u cashu i cekam jednu finu, krvavu, beznadnu kapitulaciju [thumbsup]
[/quote]
Koji si ti siroček, ko da mi drugi nemamo casha …..kaj bi se sad trebali naslađivat
S&P ide u rally barem do 1,000 kaže tehničar Chris Locke – veli da je S&P već odradio 5 valova na dole od 8. mjeseca i sad idu 3 vala gore
Simptomatično je vidjeti da ameri ne padaju na tonu katastrofalnih vijesti
[/quote]
Da, ali zato kada počnu rokati dole u velikom stilu ( imali smo prilike vidjeti da kod njih pad ili rast od skoro 1000 bodova nije nikakav problem), tj. kada dođe na naplatu sve od jednom, e onda je DOW na 5000 u par dana.
Prechter kaže da je dno DJIA negdje ispod 400 (da dobro ste pročitali nije S&P nego DJIA- negdje 2016.g)
Izgleda da je ovaj imao pravo kad je rekao da S&P ide na 1000, čak i prije nego što je rekao. Hm, kako će se (hoće li) se to odraziti na nas?
Situacija se kod nas neće rasplesti sve dok cijene dionica toliko ne padnu da postanu smiješno jeftine za svakoga.
[/quote]
znači kada se policajci po ulici budu smijali,to je to [thumbsup]
[/quote]
Smijat ćemo se mi svi, samo što će više ličit na cerakanje, nego li na smijeh [proud]
Opasan lik Prechter….
http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=2434&pg=1049&#post697857
po načinu razmišljanja baš i nije sličan našim ewt tehničarima tu na forumu….
Zašto sam prilično uvjeren da korekcija nije dogotovljena? Na bazi teorije i prakse o valovima da se konstruirati određene granične crte – targete. Na priloženoj slici je graf NASDAQ-a s jednim od targeta, kraja 5. vala, po mojoj računici. Obratiti pažnju na zelenu crtu. Kraj 5. vala trebao bi biti na samoj crti ili vrlo blizu te crte. Međutim, to se do sada nije desilo. Čak ni uz dobru maštu ono što se desilo koncem prošlog tjedna nije mi dovoljno blizu zelene crte. Druge crte (i još neke izvan priloženog područja) su pomoćne za konstrukciju zelene (targeta), pa ih zanemarite.
Mi svi znamo da korekcija nije gotova, nismo toliki naivci da mislimo da je u ovih nepunih 12mj sve loše netragom nestalo, niti da će se za 6 mjeseci sve oporaviti, ali kakav je to onda 4. val u kojem je po tebi Nasdaq? I zašto nitko ne izbroji valove Crobexa?
Zašto sam prilično uvjeren da korekcija nije dogotovljena? Na bazi teorije i prakse o valovima da se konstruirati određene granične crte – targete. Na priloženoj slici je graf NASDAQ-a s jednim od targeta, kraja 5. vala, po mojoj računici. Obratiti pažnju na zelenu crtu. Kraj 5. vala trebao bi biti na samoj crti ili vrlo blizu te crte. Međutim, to se do sada nije desilo. Čak ni uz dobru maštu ono što se desilo koncem prošlog tjedna nije mi dovoljno blizu zelene crte. Druge crte (i još neke izvan priloženog područja) su pomoćne za konstrukciju zelene (targeta), pa ih zanemarite.
.. pa naravno da nije gotova, niti će ikada biti, stalno će se moći kupiti i niže i više..
e ajde majke ti nacrtaj jedan graf sa linijama koje se križaju na nuli, stalno crtate pravce i klinove kako vam se svidi, koje logike, i križanja,, sad dva vala, pa 3,4 5, pa 10, dno je na nuli to je sigurno, pa idemo svi staviti po lipe, dve po par miliona dionica, pa ćemo imati barem veću kupnju od prodaje,