Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

obzirom da više nitko ne spominje valove i podvalove,ponavljam graf s mojim countom valova.Kraj 5 (3)vala je tu negdje.Glede Falling wedge reversal-a,divergencija macda je tu ali je nema kod po indikatora (koji je važniji),možda jer vremenski klin još nije formiran.

@Vlad

koliko ti se realan čini povrat crobeksa ispod 1000 bodova?
ako ti se uopće čini realan i moguć?

situacija se kod nas nešto jako brzo raspliće prema svom kraju..

Situacija se kod nas neće rasplesti sve dok cijene dionica toliko ne padnu da postanu smiješno jeftine za svakoga.
[/quote]

znači kada se policajci po ulici budu smijali,to je to [thumbsup]

Ako će kod njih danas preokrenuti na zeleno, to je slabi znak za nas, jer sutra će oni onda padati, a dobro znamo kako se Crobex ponaša u tom slučaju.

Sutra Ameri ne rade. Thanksgiving je. U petak rade skraćeno do 13h. Za nadat se da će danas pred praznik zazelenit kako bi narodu dali optimizma za blagdanskim stolom. Možda će zato i za nas biti znakovita ova rasprodaja. A možda su sanje.

Simptomatično je vidjeti da ameri ne padaju na tonu katastrofalnih vijesti

Točno, zato i danas očekujem zeleno.
[/quote]

Burza ne reagira na vijesti. One su vec uracunate u cijenu dionice.

Primjer: Obama najavio sefa za Treasury, dionice skocile 10% u sat vremena. Mos’ mislit!! A onda, za tri dana Citi bailout, plan za 800 milijardi i sl.

Nemojte se zacuditi ako za par dana ne bude opet neka krasna vijest koja ce na burzi proci nezapazeno …

nisam bob, ali dylan ...

Malo optimizma od strane Amera s omiljene strikanove stranice:

"We are most likely in wave (4) to the upside – which means the market is going to remain bullish for at least two months now."

Adapt or Perish

P.S. Ima i pesimističnijih opservacija, ali toga nam je i previše za sada pa nek svak traži za se što mu paše. [smiley]

Poštovani,

evo samo jedan mali osvrt na naše Tržište kapitala.
Uz dužno poštovanje svim tehničarima koji po meni znaju posao i bez obzira na sve ako uzmete jedan vremenski period unatrag od par mjeseci da ste ih slušali uštedjeli biste puno novaca i živaca, ali ovo pišem iz jednog drugog razloga. Oporavka nema u Hrvatskoj do daljnjega a sigurno godinu dana i to zato što: – Hrvatska je nelikvidna država (državni aparat dudguje svima)
– državne firme ne plaćaju nikome i po godinu dana (raspitajte se malo)
– OMF imaju novac ali su otišli ili van ili u obveznice
– OIF (nema smisla ponavljati)
– mali dioničari se ne vraćaju ni u ludilu (novce čuvaju u čarapi u ovim vremenima)
– vanjski ulagači (nisu ludi, imaju problema i kod kuće)
Jednom riječju, NEMA CASH-a, tko ima cash je gazda i neće ga ulagati u TK.
Prodaju ljudi koji moraju da bi preživjeli ili su se prestrašili, prodaju margini, prodaju OIF-ovi jer izlaze mali udjelničari.
Tko se nije skrio (u cash) magarac je bio, i to mislim ozbiljno (možete me citirati za godinu dana).
Nema dugoročnog ulaganja ovo što mi doživljavamo je KRAJ – THE END nema nazad. Hrvatska ništa ne proizvodi, sva FI su Vam krivotvorena, rezultati poslovanja su lažirani, to su sve bivši rezultati, a dionice se kupuju za buduće poslove, raspitajte se malo koja firma ugovara nove velike poslove i gdje. Mi smo prošlih godina rasli NEREALNO, proizvodnja je padala a mi smo rasli, temeljem čega (pohlepa OIF-ova i brze zarade). Nemamo mi veze sa vanjskom krizom, to se sad i vidi. Mi smo u banani puno prije Amerike i Europe, samo smo to skrivali jeftinim cashom (krediti – tko će ih vraćati). Mi nemamo Realni sektor, samo financijski i uslužni (banke i trgovine), a tako država ne ide naprijed. Da je Amerika poslovala na takav način već bi odavno propali.
Ako se država ne uplete u spas TK (ali ne pasivno ,već aktivno), u Hrvatskoj ga više neće biti !!!

Toliko od mene.
Hvala i tko preživi pričati će.

Dok se neki sprdaju sa zatezanjem remena, drugi ovdje na forumu broje valove na grafovima, al donekle valova ima u americi,zemljama europske unije, al u Hrvatskoj ih ima još samo na Jadranu jer mislim što se crobexa tiće , tuveć dugo gadna je oseka.. a umjesto valova nas bi mogao pogoditi tsunami.. i to razoran.Sve su zemlje napravile korak nazad,pa pokoji sitan korak napred, al mi bogami koračamo velikim koracima u propast. Pa mislim da dobro kažu,nismo mi u banani mi smo u gov….!!!

idući tjedan će bit bolje...

Na ranije linkanoj stranici postoji jedan DJIA graf na kojem tehničar o široj slici tržišta kaže sljedeće:
"We are in intermediate (4) of primary [1] of cycle wave c of a secular bear market.

An a, b, c would be a correction of a bull market, which is not what we are in. Cycle wave c started in january 2000 and will take years to play out."

Da li bi mogli naši tehničari (prvenstveno EWTovci – Croman, Abu Ali, drEvil koji se do sada i bavio uglavnom širom slikom, MMM, Vlad) dati komentar na ovu analizu i neko svoje viđenje šire slike ako se razlikuje od ovoga? I gdje je u tome svemu Crobex?

Dok se neki sprdaju sa zatezanjem remena, drugi ovdje na forumu broje valove na grafovima, al donekle valova ima u americi,zemljama europske unije, al u Hrvatskoj ih ima još samo na Jadranu jer mislim što se crobexa tiće , tuveć dugo gadna je oseka.. a umjesto valova nas bi mogao pogoditi tsunami.. i to razoran.Sve su zemlje napravile korak nazad,pa pokoji sitan korak napred, al mi bogami koračamo velikim koracima u propast. Pa mislim da dobro kažu,nismo mi u banani mi smo u gov….!!!

Upravo tako, kakvi crni valovi na grafu crobexa. Ovdje EWT valove možeš izbrojati samo ako imaš jako puno mašte, a onda su tu podvalovi, sub-valovi, sub-pod-valovi-velikog vala itd.

I zato samo ispravak inače dobro poantiranog gore navedenog teksta. Ne pogađa nas tsunami već zemljotresi koji otvaraju sve veće pukotine, a onda više nema valova već ostaju samo vodopad i slapovi.

A sve skupa naposlijetku završava na dnu jame ili u dubokoj depresiji. I onda će oni, koji su to navikli gledati s visoka, diviti se kako se lijepa rupetina iskopala. I samo će se pomokriti u nju i otići.

Toliko o mojem viđenju stanja tržišta s aspekta tehničke analize.

Zli proroče, i ti si pozvan na komentar. Maločas sam te smetnula s uma nenamjerno.

Samo vi mislite da ide smak ssvijeta, pobjeci ce crobex grobaru s lopate

Na ranije linkanoj stranici postoji jedan DJIA graf na kojem tehničar o široj slici tržišta kaže sljedeće:
"We are in intermediate (4) of primary [1] of cycle wave c of a secular bear market.

An a, b, c would be a correction of a bull market, which is not what we are in. Cycle wave c started in january 2000 and will take years to play out."

Da li bi mogli naši tehničari (prvenstveno EWTovci – Croman, Abu Ali, drEvil koji se do sada i bavio uglavnom širom slikom, MMM, Vlad) dati komentar na ovu analizu i neko svoje viđenje šire slike ako se razlikuje od ovoga? I gdje je u tome svemu Crobex?

evo nema nikog od imenovanih, pa cu ja probat, nadam se da se ne ljutis..

imas nesto na proslim stranama o stoljetnim korekcijama, milenijskom valu, o Prechteru itd..
IMHO je da nema smisla zamarati se sa tim dugorocnim ciklusima, jer to moze biti ovako i onako, tu count moze biti tocan ali u vremenskom smislu promasen za koju godinu, pa time i beskoristan.

sto se tice dugorocnog pogleda, meni se pak najvise svidja da je ovo regular flat korekcija na SP i expanded flat na DJIA (2000-2009?).ali kao sto rekoh, to je jako tesko procijeniti i ne treba se zamarati s tim.

sto se crobexa tice, moje misljenje je da smo u 5 od C, tj. [4] od I od (I).
vidjet cemo hoce li [4] biti samo nekakav ABC ili nesto kompliciranije.

naravno, moguce je da je 3 od A kako kazu neke druge kolege..

…ali gledavsi jutros i danas, kako "svi zanju " da idemo na 500, 600, 900, kako "NEMA CASHA", kako "nema oporavka 2-3godine", kako se "drzava raspada", kako "nemamo realni sektor" i kako "je ovo kraj, THE END", nesto mi govori da je ovo definitvno C, a ne A.(IMHO)

jednostavno me previse podsjeca na ono vrijeme kad je HT trebao izaci na IPO i kad su "svi znali" da se na "tome ne moze izgubit" i kako su dionice super stvar i raspravljali da li u 2008. crobex ide na 10 000 ili samo na 7 000pts.
[lol] [lol]

ipak ja sam jos u cashu i cekam jednu finu, krvavu, beznadnu kapitulaciju [thumbsup]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

New Report

Close