obzirom da više nitko ne spominje valove i podvalove,ponavljam graf s mojim countom valova.Kraj 5 (3)vala je tu negdje.Glede Falling wedge reversal-a,divergencija macda je tu ali je nema kod po indikatora (koji je važniji),možda jer vremenski klin još nije formiran.
Situacija se kod nas neće rasplesti sve dok cijene dionica toliko ne padnu da postanu smiješno jeftine za svakoga.
[/quote]
znači kada se policajci po ulici budu smijali,to je to [thumbsup]
Ako će kod njih danas preokrenuti na zeleno, to je slabi znak za nas, jer sutra će oni onda padati, a dobro znamo kako se Crobex ponaša u tom slučaju.
Sutra Ameri ne rade. Thanksgiving je. U petak rade skraćeno do 13h. Za nadat se da će danas pred praznik zazelenit kako bi narodu dali optimizma za blagdanskim stolom. Možda će zato i za nas biti znakovita ova rasprodaja. A možda su sanje.
Točno, zato i danas očekujem zeleno.
[/quote]
Burza ne reagira na vijesti. One su vec uracunate u cijenu dionice.
Primjer: Obama najavio sefa za Treasury, dionice skocile 10% u sat vremena. Mos’ mislit!! A onda, za tri dana Citi bailout, plan za 800 milijardi i sl.
Nemojte se zacuditi ako za par dana ne bude opet neka krasna vijest koja ce na burzi proci nezapazeno …
Malo optimizma od strane Amera s omiljene strikanove stranice:
"We are most likely in wave (4) to the upside – which means the market is going to remain bullish for at least two months now."
P.S. Ima i pesimističnijih opservacija, ali toga nam je i previše za sada pa nek svak traži za se što mu paše. [smiley]
Poštovani,
evo samo jedan mali osvrt na naše Tržište kapitala.
Uz dužno poštovanje svim tehničarima koji po meni znaju posao i bez obzira na sve ako uzmete jedan vremenski period unatrag od par mjeseci da ste ih slušali uštedjeli biste puno novaca i živaca, ali ovo pišem iz jednog drugog razloga. Oporavka nema u Hrvatskoj do daljnjega a sigurno godinu dana i to zato što: – Hrvatska je nelikvidna država (državni aparat dudguje svima)
– državne firme ne plaćaju nikome i po godinu dana (raspitajte se malo)
– OMF imaju novac ali su otišli ili van ili u obveznice
– OIF (nema smisla ponavljati)
– mali dioničari se ne vraćaju ni u ludilu (novce čuvaju u čarapi u ovim vremenima)
– vanjski ulagači (nisu ludi, imaju problema i kod kuće)
Jednom riječju, NEMA CASH-a, tko ima cash je gazda i neće ga ulagati u TK.
Prodaju ljudi koji moraju da bi preživjeli ili su se prestrašili, prodaju margini, prodaju OIF-ovi jer izlaze mali udjelničari.
Tko se nije skrio (u cash) magarac je bio, i to mislim ozbiljno (možete me citirati za godinu dana).
Nema dugoročnog ulaganja ovo što mi doživljavamo je KRAJ – THE END nema nazad. Hrvatska ništa ne proizvodi, sva FI su Vam krivotvorena, rezultati poslovanja su lažirani, to su sve bivši rezultati, a dionice se kupuju za buduće poslove, raspitajte se malo koja firma ugovara nove velike poslove i gdje. Mi smo prošlih godina rasli NEREALNO, proizvodnja je padala a mi smo rasli, temeljem čega (pohlepa OIF-ova i brze zarade). Nemamo mi veze sa vanjskom krizom, to se sad i vidi. Mi smo u banani puno prije Amerike i Europe, samo smo to skrivali jeftinim cashom (krediti – tko će ih vraćati). Mi nemamo Realni sektor, samo financijski i uslužni (banke i trgovine), a tako država ne ide naprijed. Da je Amerika poslovala na takav način već bi odavno propali.
Ako se država ne uplete u spas TK (ali ne pasivno ,već aktivno), u Hrvatskoj ga više neće biti !!!
Toliko od mene.
Hvala i tko preživi pričati će.
Dok se neki sprdaju sa zatezanjem remena, drugi ovdje na forumu broje valove na grafovima, al donekle valova ima u americi,zemljama europske unije, al u Hrvatskoj ih ima još samo na Jadranu jer mislim što se crobexa tiće , tuveć dugo gadna je oseka.. a umjesto valova nas bi mogao pogoditi tsunami.. i to razoran.Sve su zemlje napravile korak nazad,pa pokoji sitan korak napred, al mi bogami koračamo velikim koracima u propast. Pa mislim da dobro kažu,nismo mi u banani mi smo u gov….!!!
Na ranije linkanoj stranici postoji jedan DJIA graf na kojem tehničar o široj slici tržišta kaže sljedeće:
"We are in intermediate (4) of primary [1] of cycle wave c of a secular bear market.
An a, b, c would be a correction of a bull market, which is not what we are in. Cycle wave c started in january 2000 and will take years to play out."
Da li bi mogli naši tehničari (prvenstveno EWTovci – Croman, Abu Ali, drEvil koji se do sada i bavio uglavnom širom slikom, MMM, Vlad) dati komentar na ovu analizu i neko svoje viđenje šire slike ako se razlikuje od ovoga? I gdje je u tome svemu Crobex?
Dok se neki sprdaju sa zatezanjem remena, drugi ovdje na forumu broje valove na grafovima, al donekle valova ima u americi,zemljama europske unije, al u Hrvatskoj ih ima još samo na Jadranu jer mislim što se crobexa tiće , tuveć dugo gadna je oseka.. a umjesto valova nas bi mogao pogoditi tsunami.. i to razoran.Sve su zemlje napravile korak nazad,pa pokoji sitan korak napred, al mi bogami koračamo velikim koracima u propast. Pa mislim da dobro kažu,nismo mi u banani mi smo u gov….!!!
Upravo tako, kakvi crni valovi na grafu crobexa. Ovdje EWT valove možeš izbrojati samo ako imaš jako puno mašte, a onda su tu podvalovi, sub-valovi, sub-pod-valovi-velikog vala itd.
I zato samo ispravak inače dobro poantiranog gore navedenog teksta. Ne pogađa nas tsunami već zemljotresi koji otvaraju sve veće pukotine, a onda više nema valova već ostaju samo vodopad i slapovi.
A sve skupa naposlijetku završava na dnu jame ili u dubokoj depresiji. I onda će oni, koji su to navikli gledati s visoka, diviti se kako se lijepa rupetina iskopala. I samo će se pomokriti u nju i otići.
Toliko o mojem viđenju stanja tržišta s aspekta tehničke analize.
Na ranije linkanoj stranici postoji jedan DJIA graf na kojem tehničar o široj slici tržišta kaže sljedeće:
"We are in intermediate (4) of primary [1] of cycle wave c of a secular bear market.
An a, b, c would be a correction of a bull market, which is not what we are in. Cycle wave c started in january 2000 and will take years to play out."
Da li bi mogli naši tehničari (prvenstveno EWTovci – Croman, Abu Ali, drEvil koji se do sada i bavio uglavnom širom slikom, MMM, Vlad) dati komentar na ovu analizu i neko svoje viđenje šire slike ako se razlikuje od ovoga? I gdje je u tome svemu Crobex?
evo nema nikog od imenovanih, pa cu ja probat, nadam se da se ne ljutis..
imas nesto na proslim stranama o stoljetnim korekcijama, milenijskom valu, o Prechteru itd..
IMHO je da nema smisla zamarati se sa tim dugorocnim ciklusima, jer to moze biti ovako i onako, tu count moze biti tocan ali u vremenskom smislu promasen za koju godinu, pa time i beskoristan.
sto se tice dugorocnog pogleda, meni se pak najvise svidja da je ovo regular flat korekcija na SP i expanded flat na DJIA (2000-2009?).ali kao sto rekoh, to je jako tesko procijeniti i ne treba se zamarati s tim.
sto se crobexa tice, moje misljenje je da smo u 5 od C, tj. [4] od I od (I).
vidjet cemo hoce li [4] biti samo nekakav ABC ili nesto kompliciranije.
naravno, moguce je da je 3 od A kako kazu neke druge kolege..
…ali gledavsi jutros i danas, kako "svi zanju " da idemo na 500, 600, 900, kako "NEMA CASHA", kako "nema oporavka 2-3godine", kako se "drzava raspada", kako "nemamo realni sektor" i kako "je ovo kraj, THE END", nesto mi govori da je ovo definitvno C, a ne A.(IMHO)
jednostavno me previse podsjeca na ono vrijeme kad je HT trebao izaci na IPO i kad su "svi znali" da se na "tome ne moze izgubit" i kako su dionice super stvar i raspravljali da li u 2008. crobex ide na 10 000 ili samo na 7 000pts.
[lol] [lol]
ipak ja sam jos u cashu i cekam jednu finu, krvavu, beznadnu kapitulaciju [thumbsup]