…kako su svjetske burze u zelenilu već par dana ,naši x tehničari kao da su nestali,ili im je ponestalo municije…,,,,a kad burza tone onda ih je kao gljiva poslije kiše …!? [thumbsup]
pa kolega šta radiš ti na ovoj temi kad si tako nezadovoljan radom naših tehničara ?
[/quote]
..kolega -red,rad,disciplina…može uvijek bolje,više ,konstruktivnije…
…kako su svjetske burze u zelenilu već par dana ,naši x tehničari kao da su nestali,ili im je ponestalo municije…,,,,a kad burza tone onda ih je kao gljiva poslije kiše …!? [thumbsup]
[lol] Možda zato jer ovaj topic ima veze sa svime osim na TA?
Kad smo kod toga, navedeni tekst ima par hrabrih/bizarnih pretpostavki, no možda to i nije loša stvar:)))
pa kolega šta radiš ti na ovoj temi kad si tako nezadovoljan radom naših tehničara ?
[/quote]
Čemu da tehničari troše vrijeme kad TA može samo potvrditi ono što je vidljivo iz aviona da kapitala zainteresiranog za zse nema. Dok je tako smanjivat targete iz dana u dan možeš i sam odokativnom metodom [wink]
Ako ikad više krenemo gore znalci TA će opet biti na cijeni jer valovi su zanimljivi i profitabilni kod ovog kontinuiranog pada nikakva TA ne pomaže da se zaradi, samo čekanje u cashu [thumbsup]
Nije jedini uzrok, uzrok je u susdržanosti kupnje institucionalnih investitora.
OIF-ovi nemaju sredstava i ostavljeni su na milost i nemilost tržištu.
Mirovinski fondovi neće da sudjeluju u spašavanju OIF-ova
Jedini kupci su špekulatniti i mali investitori koji treydaju na najlikvidnijim dionicama.
Prosinac je ključan mjesec, poslije njega sve će biti drugačije na našem tržištu kapitala.
[/quote]
Sve pet kolega Goran,
ali nikako neće biti prosinac ključan za daljnji razvoj..ključan je sljedeći listopad te kvartalna izvješća ta 3Q,te ako ona pokažu stabilizaciju i znakove oporavka,tek tada lagano pa sve brže gore,
potop,po meni,tek sljedi u travnju-pa stagnacija sve do ljeta i iščekivanja jeseni i kraja godine..
[thumbsup]
[/quote]
sve pet, Mia, ali bit će i prosinac ključan… mislim da većina ovdje zna da ja već neko vrijeme predviđam dno tamo negdje iza ljeta, ali i ovaj prosinac je ipak ključan… ako previše padnemo, ako se srokamo na soma crobexa toliko brzo, onda nakon ljeta kada i počne rast, crobex će bit poprilično beživotan… bitno je da previše ljudi ne popuši previše, inače će ulaganje u hrvata na niske grane… na DUŽI rok… a tu onda pričamo o vremenskim rasponima koji ni fundamentalistima nisu prihvatljivi…
par detalja da ilustriram poantu. ako kojim slučajem padnemo na soma crobexa malo iza nove, to znači da ćemo na ljeto biti ISPOD 1000 bodova… sa crobexom na 500 bodova i dnevnim prometom ispod 10 milja kuna dnevno, NEMA ŽIVOTA za crobex… dakle, sada ne bi smjeli pasti na 1000 bodova…
soma bodova tek na ljeto je nekak više prihvatljivo (iako ružno i bolno), jer onda bi neki oporavak i mogao postojati nakon toga…
-Zli
slažem se da postoji takva mogućnost. No, s druge strane, koliko sam ja malo u toku bilo je i nekog govora o stvaranju regionalne burze, što bi vjerojatno značajno povećalo likvidnost, smanjilo mogućnost manipulacije itd. Ako netko zna više kakvo je trenutno stanje pregovora o tomu, bilo bi zanimljivo i to ugraditi u projekcije? Ili ako ima još kakav značajan izvanjski događaj, koji još nije registriran (uvažen na tehničkim kretanjima crobexa), ali bi uskoro mogao utjecati na njegovo kretanje?
-Zli
slažem se da postoji takva mogućnost. No, s druge strane, koliko sam ja malo u toku bilo je i nekog govora o stvaranju regionalne burze, što bi vjerojatno značajno povećalo likvidnost, smanjilo mogućnost manipulacije itd. Ako netko zna više kakvo je trenutno stanje pregovora o tomu, bilo bi zanimljivo i to ugraditi u projekcije? Ili ako ima još kakav značajan izvanjski događaj, koji još nije registriran (uvažen na tehničkim kretanjima crobexa), ali bi uskoro mogao utjecati na njegovo kretanje?
da, bilo je nekog govora o stvaranju regionalne burze, ali zasad su prevladale nesuglasice i osobni interesi… možda se to, zbog sadašnjeg razvoja situacije, i promijeni… ko zna…
iskreno, nemam pojma kako bi to ugradio u projekcije… nije to samo obično "zbrajanje"… i to ne samo unaprijed, nego i da do toga dođe, taj objedinjeni index bi me neko vrijeme (recimo nekih mjesec-dva nakon konstituiranja) držao zbunjenog i u neznanju…
sa crobexom na 500 bodova i dnevnim prometom ispod 10 milja kuna dnevno, NEMA ŽIVOTA za crobex
To se zove dno, koliko sam skuzio. (Ovo ne znaci da podrzavam ideju Cro=500)
Gle, stvari su vrlo jasne.
Internog novca nema. Spasava se drzava.
Dakle, impuls za rast ce doci iz vana.
Kad ce to biti?
Dva uvjeta:
a) Hrvatska je dirty cheap (recimo PE=3-5; N.B. sadasnji EPS od 300 ce pasti)
b) razvijena trzista su se ustabilila i rizicniji kapital se moze pocet vracati na emerging markets.
Po mom misljenju, ovo ce sa poklopiti s priblizavanjem EU, dakle 2010 i/ili 2011.
Sto ce biti na kraju?
Strani fondovi ce pokupti vrhnje jer ce pokupiti po dnu, nasi ce uletiti na glavni val, a mi mali nadam se dobro zaraditi u razdoblju 1Q2010 – 3Q2011.
sa crobexom na 500 bodova i dnevnim prometom ispod 10 milja kuna dnevno, NEMA ŽIVOTA za crobex
To se zove dno, koliko sam skuzio. (Ovo ne znaci da podrzavam ideju Cro=500)
Gle, stvari su vrlo jasne.
Internog novca nema. Spasava se drzava.
Dakle, impuls za rast ce doci iz vana.
Kad ce to biti?
Dva uvjeta:
a) Hrvatska je dirty cheap (recimo PE=3-5; N.B. sadasnji EPS od 300 ce pasti)
b) razvijena trzista su se ustabilila i rizicniji kapital se moze pocet vracati na emerging markets.
Po mom misljenju, ovo ce sa poklopiti s priblizavanjem EU, dakle 2010 i/ili 2011.
Sto ce biti na kraju?
Strani fondovi ce pokupti vrhnje jer ce pokupiti po dnu, nasi ce uletiti na glavni val, a mi mali nadam se dobro zaraditi u razdoblju 1Q2010 – 3Q2011.
[/quote]
A to se može još zvati ulaznica za NATO i EU ! Samo će vjerovatno to biti malo (puno) brže !
[Sve pet kolega Goran,
ali nikako neće biti prosinac ključan za daljnji razvoj..ključan je sljedeći listopad te kvartalna izvješća ta 3Q,te ako ona pokažu stabilizaciju i znakove oporavka,tek tada lagano pa sve brže gore,
potop,po meni,tek sljedi u travnju-pa stagnacija sve do ljeta i iščekivanja jeseni i kraja godine..
[thumbsup]
sve pet, Mia, ali bit će i prosinac ključan… mislim da većina ovdje zna da ja već neko vrijeme predviđam dno tamo negdje iza ljeta, ali i ovaj prosinac je ipak ključan… ako previše padnemo, ako se srokamo na soma crobexa toliko brzo, onda nakon ljeta kada i počne rast, crobex će bit poprilično beživotan… bitno je da previše ljudi ne popuši previše, inače će ulaganje u hrvata na niske grane… na DUŽI rok… a tu onda pričamo o vremenskim rasponima koji ni fundamentalistima nisu prihvatljivi…
par detalja da ilustriram poantu. ako kojim slučajem padnemo na soma crobexa malo iza nove, to znači da ćemo na ljeto biti ISPOD 1000 bodova… sa crobexom na 500 bodova i dnevnim prometom ispod 10 milja kuna dnevno, NEMA ŽIVOTA za crobex… dakle, sada ne bi smjeli pasti na 1000 bodova…
soma bodova tek na ljeto je nekak više prihvatljivo (iako ružno i bolno), jer onda bi neki oporavak i mogao postojati nakon toga…
[/quote]
pa kolega Zli,po meni to Vaše viđenje ima smisla, …pa bismo Vas mogli preimenovati u "DOBRI PROROK" [thumbsup]
da li smo danas počeli ozbiljniji pad ?