teoretski održiva DOVRŠENA ekspandirajuća ED na sp500.
ako je ona realna, realtivno dno je dotaknuto.
u to ne vjerujem radi formacija s niskim targetima koje vidim.
Vladek kaj volumen na s&p 500(pogotovo ovaj od čet i petka)nema nikakav utjecaj na tvoje razmišljanje?
Još ako se uračuna da neće biti večih propasti firmi, možemo li se nadati da je ovo u USA bilo dno?
Pusti crobex jer je i ovako i onako spaljen, pitam za USA.
Još da dobim odgovor bilo bi divno.
pozz
teoretski održiva DOVRŠENA ekspandirajuća ED na sp500.
ako je ona realna, realtivno dno je dotaknuto.
u to ne vjerujem radi formacija s niskim targetima koje vidim.
Vladek kaj volumen na s&p 500(pogotovo ovaj od čet i petka)nema nikakav utjecaj na tvoje razmišljanje?
Još ako se uračuna da neće biti večih propasti firmi, možemo li se nadati da je ovo u USA bilo dno?
[/quote]
E pobeda…nije vam lako
dali ED? dali je cetvrtak/petak bio pocetak i dali dno?
mnoga dali …dalio cete uspet uci i zaraditi sve dok mogucnost postoji? i dali ponovo ide prema dole?
sa svim genialcima na forumu …nebi bilo problema
posto namjera je da se zaradi na burzi….a ne racunanje valova?
[thumbsup]
volumeni
Ej ljudi… nemojte me krivo shvatit ali vec i vrapci na grani znaju da drzava nabija indexe u US&A. Tzv PPF (pension protection fund) ulijece kad god se sunovrati index na bid i to agresivno pa to ispadne skok indexa i volumena.
Inace bi vec davo u US&A poceo gradjanski rat.
@pobjeda
vrlo je lako donijeti odluku.
i vidjeti kada propada ED (jer se možda nastavlja impuls prema dole) ili kreće odbijanac.
a ako krene odbijanac ( a prema targetima, bez poništenja istih, moguć je i do 1200), nakon par dana rasta:
– zasvijetle oscilatori;
– prepoznaš formaciju i…
uđeš.
samo, kao i uvijek…paziti na izlaz.
vrlo jednostavno.
bez real time-a.
p.s.
a targeti su za ewt science fiction.
okidoki
Tako je vlad. Nema ako (previše je kod tebe ako…)
Ameri krenuli u odbinjanac (4. kratkoročni val).
"a ako krene odbijanac ( a prema targetima, bez poništenja istih, moguć je i do 1200), nakon par dana rasta:
– zasvijetle oscilatori;
– prepoznaš formaciju i…
uđeš"
Mi u svedskoj udemo isti sat kada vidimo preokret (nikakvih 2 dana)
Jucer kupljene dionice prodane danas u 09:00:45….zarada 1.50 po dionici
Jos jedna kupnja iste dionice po mogucnosti danas
[thumbsup]
[/quote]
E pobeda…nije vam lako
dali ED? dali je cetvrtak/petak bio pocetak i dali dno?
mnoga dali …dalio cete uspet uci i zaraditi sve dok mogucnost postoji? i dali ponovo ide prema dole?
sa svim genialcima na forumu …nebi bilo problema
posto namjera je da se zaradi na burzi….a ne racunanje valova?
šta mislite dali nam čovjek sugerira da je izbroja 5 od 5 ?? tako je nešto i pisao prošli tjedan..uglavno znat ćemo kad zatvoore ameri ko je danas najbolje proša..pozdrav svima ( posebno cromanu)
p.s.
a targeti su za ewt science fiction.
Na druge mozes impresionirat…ne mene ne
evo tvoji targeti:
————————
vlad 18.11.08
čak sam napisao da uopće nije isključena mogućnost proboja klina prema gore.
i rast do ca 2850.
———————–
vlad 19.11.08
p.s.
target ovog većeg klina (u slučaju proboja prema gore) je čak ca 3300.
ovo bi poništilo donje targete grobija, a aktualiziralo i nešto drugačiji ewt count.
—————————-
vlad 20.11.08
a naravno da ovdje neću napisati kako dolazim do targeta: moja kuharica,
mnogo brža i preciznija od ewt-a.
———————————–
vlad 22.11.08
sp odradio prijelom na 790.
vidljvi target ca 430? (formacija je lagano deformirana,ali mislim da drži barem
zdjelicu vode…)
grobi- sitaucija puno čistija.
odrađen prijelom na 1950 za 4 formacije!!
targeti (vidljivi): 1400, 1200, 1100, 900(!?)
———————————————— puno toga..koje ce biti?
Dok vi racunate valove i dane…mi u svedskoj i evropi trgujemo dnevno,od sata do sata
pa znas ti koliko jedna dionica moze ici (rasti) u dva dana na svedskoj burzi…pet-sest kruna
i ti ces nas uciti…hehe
mi bi samo molili jedan savjet za dionicu konzuma, budući da je prije vrijedila preko 100 000 kn,a sada vrijedi 140kn. budući da smo dobili savjet da se s njom ne petljamo,a ipak se radi o trgovini mi bi molili savjet i mišljenje o tome
hvala
Croman, poštovanje prema tvom znanju, ali kod nas ti je problem što na tržištu postoji jako mali broj day-tradera, a i takvima je jako teško day-tradeati jer nas em muči likvidnost (nedostatak iste), em manjak alata za kvalitetno praćenje dnevne TA, em manjak znanja prema TA. Zbog toga se više fokusiramo na week-trade ako bi se to moglo tako nazvati.
Bilo bi lijepo kada bi podijelio s nama svoju analizu NASDAQa/DJIe/S&Pa za koji dan/tjedan unaprijed.