Čitam sve vaše komentare i nakon svega želim reći da sve ima i nema smisla.Zašto? Ovo je ratna situacija. U ratu je sve dozvoljeno. Ovdje TA kao i FA nemaju smisla, ovdje je smao bitan sentiment, raspoloženje masa koje determinira smjer kretanja, jer kako itko može objasnti reakcije Amera nakon što su smjenili Paula. Da li je to tehniči podržano ili pak sa Fa? Ako se potpiše primirje, mira će biti i suprotno. Faza krize likvidnosti je skoro iza nas, infuziju su dobili pacijenti , ali je potrebno vrijeme opravka.Zadnji kvartal ove godine i početak sljedeće su još upitni, ali sada je vrijeme za oporavak burze i sve vjesti iz Amerike će se kretati u smjeru povećanja zaposlenosti što je prvi uvjet povećanja potrošnje. Ovo je vrijeme akumulacije.Krizu su izazvali Ameri i cilj su postigli da sruše cijenu nafte. Kome odgovara visoka cijena nafte? Kada se Ameri nakrcaju naftom slijedi novi ciklus od 7 godina. Malo im je otišlo van kontrole, ali obuzdat će uzde.
Sretno svima koji su u kešu. Kada svi ulažu u obvenice i oročavaju štednju treba biti u dionicama i suprotno. Povjest se ponavlja, samo treba biti u suprotnom smeru od masa.
Što želim reći, bitan je sentiment, a analize ostavite analitičarima, jer da nisu analitičari bili bi na Forbestovoj listi.
evo 100 od mene ,apsolutno se slazem.
citiram te -Ovo je vrijeme akumulacije.Krizu su izazvali Ameri i cilj su postigli da sruše cijenu nafte.
a ja bih jos nadodao da zasto dolar u posljednjih poa godine RASTE!!!!
…pošto se ovdje nemilice spominju targeti živa socijala …pitao bi upučene u kojoj valuti ćemo moči podignut vrijednost dragih nam dionica ,ako rokne crobi ispod 1000,900.800…..itd .Da li će to biti bonovi ili žetoni…!? [thumbsup]
Vlad, jel sutra ide rast, i ako ide kolko bu se zadržal
…sory pitanje nije upučeno meni …..ja dajem jedan glas za rast,odbijanac kod Amera u petak sigurno će pozitivno prihvatit i ostatak svijeta
Čitam sve vaše komentare i nakon svega želim reći da sve ima i nema smisla…. ovdje je smao bitan sentiment, raspoloženje masa koje determinira smjer kretanja…
evo 100 od mene ,apsolutno se slazem.
citiram te -Ovo je vrijeme akumulacije.
[/quote]
to je otprilike i moje misljenje… i ne mogu protiv njega, ma koliko se trudio…
btw- nekakav likvidni ‘target’ na ulpl-u ionako sumnjam da bi bilo kakva TA pogodila [tongue]
zivili [thumbsup]
btw, švarci, često si me pitao kad će tisk na 250…
evo, došao je.
ali, smiješi mu se i 150.
uživaj.
Pitao sam kad će na 200, a ne 250. Al ajde, recimo da nije bitno i da si pogodio. Samo neka pada, ima tko će kupit.
Vidim, potegla se priča ovdje o kamatnim stopama i povezanosti Hrvatskog gospodarvstva s burzom.
U velikoj su zabludi oni koji misle da je ZSE u bitnoj vezi sa HR gospodarstvom i politikom kamatnih stopa. Jest u vezi,ali puno manjoj nego u vezi "ajmo vidjet što rade ameri". Ako Ameri krenu u oporavak NEMA VEZE KAMATNJAK U RH, NEMA VEZE GOSPODARSTVO. MI NISMO PRAVA BURZA, MI SMO SIMULACIJA. Isto tako, ako krene BDI, ATPL ide gore bez obzira šta čine roha ili Šuker. Kako god okreneš, u RH ima dionica u kojima ja trenutno uživam biti u poziciji i osjećam se sigurnije nego u cashu, a Tisak je jedna od njih, a i podebljavam u zadnje vrijeme. Nemam je ništa protiv vaših targeta, zaista. Samo mi je ta cijela vaša spika jedan veliki fake. Nešto ko Braco i cvijeće. Ti ćeš dno fulati, to ti je valjda jasno. Ali ti ćeš sada reći da ga ni ne tražiš. Ok, ali onda što je smisao tvog crtanja? Meni je potpuno svejedno da li je Tisak 250 ili 150. kupujem na obje cijene. Ajd živio.
Za promjenu, hajdmo malo u bijeli svijet. Nakon mjesec dana pogledajmo kako se ostvaruju targeti kod naših gazda. Najprije Švedski Ericsson. Za potsjetnik, prije mjesec dana sam najavio ciljnu vrijednost 35 kruna. Bliži smo targetu, a sada je još i potvrđen.
Vlad, jel sutra ide rast, i ako ide kolko bu se zadržal
ako ide rast ogranicenje rasta je cca 2000.Po svemu gledajuci ide rast ,mogli bi naglo potegnuti dok u utorak bi mogao biti istovar i vracanje u stvarnost.Ako predjemo 2400 tada bi mogli puno potegnut jer bi bila gotova velika A korekcija.Dal je ovo dno vrijeme ce pokazati na 2000 bodova,do tada oprezno.
Na slici global se vidi da smo stali na dugorocnom rastu dok na 2. slici su moje vidjenje valova i pri dnu smo.Moje vidjenje je da bi trebali i zadnji odraditi u 5 valova a trenutno smo zavrsili 3. podval
Pitanje je dali se moze odraditi u 3. podvala ova zadnja petica jer bi tada ovo bilo dno i poceo bi rast u 5 valova odnosno velika B korekcija velikog A vala
Druge naše ponosne gazde su mađari. Mol se također nenametljivo približava, prije mjesec dana, najavljenoj ciljnoj vrijednosti. U ovom prolazu, 7000 forinti. Oko 23% ATH cijene.
Kod Mola je zanimljivo primjetiti kako je cijelo vrijeme strmoglavljenja cijene dionice jačala podrška kupaca. Sve do neki nad. A onda je crta potpore pobijena.
2 days absent…
well…it’s not well.
sp odradio prijelom na 790.
vidljvi target ca 430? (formacija je lagano deformirana,ali mislim da drži barem zdjelicu vode…)
grobi- sitaucija puno čistija.
odrađen prijelom na 1950 za 4 formacije!!
targeti (vidljivi): 1400, 1200, 1100, 900(!?)
samo toliko…
no arguing any more.
da ne bi bilo more.
forumske.
p.s.
prilog je sp.
grobi bi izazvao veću konsternaciju, izljeve bijesa i vrijeđanje.
mislim da grijesis sa ovim targetom crobex na 900.
ja vidim drugacije.
blize je 800 nego 900 nakon 1100.
ali to je samo SF za sada.
problem vidim u tome sto prebrzo padamo.
ima li tko kakav lijek za prebrzi pad?
[/quote]
Pa pobogu kolega veliki TIGRE,
PA opet ste katastrofalno pogriješili,sada ste pak prodali a sljedi odbijanac..ne znam koliko dug ali je izgledan…kolega,kolega..ja sam loš ali VI..blagi užas..mislim da je samo jedan jaći druker od vas..opjevani Von Baron pa vi, pa Anricon,to je triling za medalju
[lol]
DJI – u zadnjih 2 mjeseca formirao je jedan od najpouzdanijih obrazaca TA, uopće. Po tom obrascu, prvi target je 6700. Ta je kota već dvostruko utvrđena. Manje zadržavanje moguće je oko vrijednosti 7000.
Na vrlo kratki rok, daljnjem rastu suprotstavlja se granica kanala blizu 8100, i nedostatak povjerenja kupaca.
U velikoj su zabludi oni koji misle da je ZSE u bitnoj vezi sa HR gospodarstvom i politikom kamatnih stopa.
moguće, sve je moguće, evo nešto iz svijeta kreditia.
http://www.poslovni.hr/101457.aspx