Eto pretpostavljam da vlad neće odgovoriti, ali jedno pitanje tehničarima.
Slušam svaki dan kako se govori da se tek od nove godine očekuju prava njesra i pravi pad a do tada se očekuje relly.
Kako to da takve stvari ne govoriš vladek naš dragi?
Naravno i ptice na grani znaju da nije kraj niti korekciji niti krizi, ali mnoge ptice pjevaju da se moramo malo odbiti i testirati otpore.
Veliki tehničari tako tvrde a vladek ne.
Sada neznam kome da vjerujem, premda sam se u petak ukrcao kao što sam najavio i sada je finito.
Jedino u slučaju crobexa na 900 ulažem extra lovu koja sjedi na računu.
Kako to da nitko ne veli da bi se trebali odbiti do recimo 2200-2400 pa ako ne probije opet zaron ali još dublje????????????????????????????????????????????????????????
Vlad je kao Dinkec taj bi da mi direktno padnemo na 900
E sada, postavlja se logično pitanje, a to je: Kada samo na osnovu ovakvih vijesti se ostvaruje rast, onda je to sve skupa u debelom k., a sve ostalo ostaje i dalje nepromjenjeno, jednostavno nema niti jedne pozitivne vijesti koja bi mogla zaustaviti tržište u daljnjem padu, a kamo li da ga pogura u pozitivni teritorij.
Kolega, ovo je thread gdje se iznose analize zasnovane prema TA. Nista vise. A odredjene osobe imaju potrebu pljuvati po tim analizama jer ne vjeruju u TA!
Gdje je tu logika? Pa neka ne citaju TA vec FA analize prema kojima ima dosta podcjenjenih dionica.
Ni ja ne zelim nikoga vrijedjati, ali pojednici pretjeruju sa ismijavanjem ( a u krivu su).
[/quote]
Kjelić je u pravu što se tiće Indijanacai ostalih svjetskih burzi.Tu TA predviđa što će se dogoditi
na temelju postoječih činjenica,ali eventualne vijesti pozitivne ili negativne mogu ta predviđanja
pokazati kao netočna.Tko je mogao predvidjeti da će kamata na 0,da će izići obavijest za zamjenu
Paulsena,da Obama planira otvoriti 2,5mil novih radnih mjesta.
U današnje vrijeme dovoljno da se sentiment u trenu promijeni,ali samo kratkoroćno jer se moraju
pokazati i poboljšani ekonomski pokazatelji.
Ipak sve te nove informacije na trulom zapadu ne djeluju isto na sva dionička društva i branše.Postoji selekcija a TA
zbirnog indeksa pokazuje prosjek.U istom danu neka branša je zelena ,a unutar branše je netko
svjetlo zelen,netko tamno zelen.Istovremeno je neka branša crvena,ali unutar branše netko je
boje lila,a netko krvavo crven,a najbolji u toj branši čak i malo zeleni.
Kod nas sa iznimkom nekih dionica koje kupuju mirovinci ili pak trezor sve dionice su tamno crvene.
Eliminirajući HT i Viadukt/dokapitalizacija/sve dionice bez obzira na poslovanje d.d. pale su od 60%
do 85% od početka godine,bez obzira na BV,bez obzira na dobit,bez obzira na fundamentalne pokazatelje.
Razlog je što se previše važnosti daje tim tehničkim detaljima,pa nažalost na našem tržištu imamo
nezamislivo jeftinih dionica.Upravo zbog tog neselektivnog pada.A neke bi i pored ovolikog pada
mogle i niže ako su firme zadužene ili ako dobit za njih predstavlja misaonu imenicu.. Ali to je i prilika da se riješimo smeća i nakrcamo jeftinim
dionicama dobrih firmi .E to vam nikada neće pokazati tehnička analiza već fundamentalna.
Tek kada nađete fundamentalno podcijenjene dionice koristite ove crtarije od Vlada i ekipe.
I to može biti jako korisno jer te crtarije pokazuju osnovni smjer i intezitet promjene.Ipak je to matematika koja i psihologiju pretvara u matematiku.Ovdje vrijedi ono koliko para tolikoi muzike.A psiholigija mase je predvidiva za velike igrače,jer je oni kreiraju kroz medije i vrlo lako se pretvara u manipulaciju i služi šišanju stada.
Međutim,za crobex se ne može predvidjeti ništa jedino da bi trebao slijediti strane burze.Naša burza se ponaša kao da smo 53.američka država.
Naše tržište je toliko plitko tržište da jedan ozbiljniji investitor meže srušiti i napumpati ne jednu dionicu nego cijelo tržište.
Gledajući ove vaše grafove može se čovjek dobro nasmijati.
Prije svega situacija je takva da se vrlo teško može dati neka prognoza na osnovi TA za desetak dana a kamoli za duže.
Za ponedjeljak:
Probili smo donju Bolingerovu liniju i izašli iz price chanella, dakle slijedi nam vrlo vjerojatni odbijanac. Bollingerove linije se šire pa možemo očekivati nekoliko dana pozitivnog trenda. Linija momentuma je uzlazna što ukazuje na povećanu brzinu promjene cijena. Trejda se maksimalno, prodaje se panično. Nismo blizu nekih indikatora koji bi signalizirali trajniju promjenu trenda. Ukoliko se poklopi nekoliko dana dobrih vijesti izvana i fondovi se probude iz šoka te poguraju tržište, moglo bi krenuti nabolje. Tržište je u globalu preprodano jer je RSI manji od 20. Nažalost, većina ulagača su needucirani pa im to puno ne znači i u panici prodaju. Malo nam nedostaje da se pokrenemo, ali isto tako moguć je povratak u price chanel po starom i na još manjim prometima, do daljnjeg. Skloniji sam opciji promjene trenda, ovo već postaje zamorno….. [rolleyes]
sampras,
razumijem da si izgubio puno, i ja sam ali vlad jedini govori istinu! trebaš biti dostojanstven kad gubiš ili ti je lakše kad se isplačeš iako si muško?
da bi reč rekel… i suzu spustil kcoj [wink]
dio,
pa nitko vas ne sili da čitate prognoze analitičara i gledate njihove grafove i "smejete se kao ludi na brašno", ima puno foruma gdje su prognoze sutra idemo up up up … samo nakon velikih gubitaka ovaj forum nije naodmet… ali tu još nije kraj!!!
Naravno sve napisano odnosi se na Crobex tj. globalno, a i na svim dionicama situacija je vrlo slična jer smo padali u zboru. [smiley]
A ljudi moji triban Vam dat jedan savjet !
Nakon dugo vremena uzea sam malo antifriza,odnosno gemišta 2 u 3 pa bi Vam to preporučija…
Godinu dana pratit sve teme ,sve forumaše ,nažalost sve padove i …
Mogu zaključiti da sam se umorija od valova ,podvalova,podvalova od valova itd…
Napokon u meni BONACA nakon dugo vremena i baš mi je lipo i evo osjetija potrebu da to podjelim s Vama !!!
Ovim putem bi zafalija VLADU111 jer da mi nije da par pametnih savjeta bija bi potopljen ka
brod na pučini u neveri.
S porfeljom kojeg imam (a nisam izlazija )sam debelo u minusu ,a s kapitalom koji čeka bi se potopija da me čovik nije svitova !
Mislija sam da je burza jednostavna ,da ima pravila ali baš i nema …
Puno stavri ne ovisi o fundamentima i sličnim stvarima ,nego …..
Dugo proučavam sva Vaša mišljenja,sve Vaše komentare ali….
Ni sam nisam baš jebivjetar,još uvijek sam direktor firme s većim brojem zaposlenika,ali ovdi su druga pravila….
Vremena koja su došla nisu baš jednostavna i lako razumljiva .
Kako sam dugo u trgovini vidim jednu određenu paniku,nervozu na cilu situaciju.
Ukratko mislim da su cijene dionica-MUKTE i iz ove perspektive ne mogu virovat da mogu još jeftinije….
Ipak to sam mislija i kad je crobex bija na 3500 bodova,pa na 2500 bodova ,,a tek sad na 1600 bodova
Jednostavno tko ima keša i vremena čekati mislim da je vrime ući do grla u dionice ,pa makar i bile još jeftinije !
Ne mogu virovat da je jedan jdpl na 130kn,tisk na 240 kn itd.,jednostavno ne mogu….
Ne znam možda se i varam ,pogotovo nakon dugo željene bonace !
Eto toliko od mene i pozdrav !
Prijatelju, zar nije prozivka Vlada i ostalih tehnicara na TA temi neukusna? Pogotovo od ljudi koji ne vjeruju u TA !
Kako im nije neugodno pljuvati po necem cak i ako se ne slazu sa nekakvom analizom?
Nisi li ti napravio FA analizu za TNPL po kojoj dionica vrijedi 8000kn i drzis se toga pa kako bude.
Obzirom kako je trenutno jako pala, tko te od tehnicara ispljuvao?
E pa i tehnicari naprave analizu te se drze nje pa kako bude.
Svatko ima svoj nacin investiranja.
Ne mogu virovat da je jedan jdpl na 130kn,
Jel to ona dionica koja je prije koju godinu bila 20kn ? [wink]
Jel to ona dionica koja je prije koju godinu bila 20kn ? [wink]
[/quote]
Je ako si ti rođen prekjučer !
Štaš mi sad pokušat objasnit da naše ništa ne valja ,a da je u amera sve za 5 !
I da me nebi krivo razumija nije u pitanju jdpl nego bilo koja naša dionica .
Pozdrav
2 days absent…
well…it’s not well.
sp odradio prijelom na 790.
vidljvi target ca 430? (formacija je lagano deformirana,ali mislim da drži barem zdjelicu vode…)
grobi- sitaucija puno čistija.
odrađen prijelom na 1950 za 4 formacije!!
targeti (vidljivi): 1400, 1200, 1100, 900(!?)
samo toliko…
no arguing any more.
da ne bi bilo more.
forumske.
p.s.
prilog je sp.
grobi bi izazvao veću konsternaciju, izljeve bijesa i vrijeđanje.
Znači čekamo Crobex na 1100 bodova. S obzirom da se kriza tek rasplamsava i da nas tek iduće godine čekaju negativne vijest, scenarij je na žalost više nego moguć.
2 days absent…
well…it’s not well.
sp odradio prijelom na 790.
vidljvi target ca 430? (formacija je lagano deformirana,ali mislim da drži barem zdjelicu vode…)
grobi- sitaucija puno čistija.
odrađen prijelom na 1950 za 4 formacije!!
targeti (vidljivi): 1400, 1200, 1100, 900(!?)
samo toliko…
no arguing any more.
da ne bi bilo more.
forumske.
p.s.
prilog je sp.
grobi bi izazvao veću konsternaciju, izljeve bijesa i vrijeđanje.
samo dopuna.
sp500 target poništava se tek eventualnim rastom indeksa iznad ca 1200.
grobi targeti poništavaju se rastom iznad ca 3050.
ako se poništavanje ne desi (bez obzira o kojem vremenskom intervalu se radi: mjesec, dva, tri ili čak više), targeti ostaju na snazi.
u slučaju duljeg vremena potrebnog za dostizanje targeta, mogućnost ulaska u poziciju određuje se prepoznavanjem ili ewt situacije ili manje formacije (formacije unutar veće formacije) koja je podržana oscilatorima i dozvoljavava kratkoročni trejd.
trebam poraditi na pronalaženje funkcijske veze targeta i vremena potrebnog za dostizanje…ima tu posla, a ja sam u vremenskoj oskudici.