IGH
Nakon probijanja trokuta, ako popusti brana na 4500, moguća dvostruka potvrda targeta 2600-2800.
Čitajući ove vaše proročanske grafove, mogu zaključiti samo jedno za vas tehničare:
Dokle god tržište pada vi ćete prognozirati daljnji pad. Onda će se jednog dana tržište okrenuti (to ne mora biti sutra, može biti za 10 godina) i onda će tržište poćeti rasti, rasti kontinuirano rasti i vi ćete početi ukazivati na rast i izbacivati targete na više. Stvar je u tome da vi ne predviđate trend, već trend predviđa vas i vaše "predviđanje". No jasno je ko dan da dno ili točku preokreta nema šanse da pogodite ili planirate sa svim tim vašim alatima, a to je zapravo ono čemu bi ta vaša nauka trebala služiti. Što su cijene dionica dobrostojećih kompanija niže, manji je rizik bivanja u istima, i to je jedina istina.[bye]
Nego tehničari jel tko od Vas predvidio jučerašnji rast kod indijanaca ili kad naraste to se neračuna..?
Ovo je definitivno neviđena budalaština u Hrvata do sada a imali smi ih bezbroj,
linije povlačiš di ti i koja treba a da se ne prdžavavaš elementarnih stvari.
Vrlo argumentiran odgovor.
Inace, podrzavam sve napisano od Vlada.
Čitajući ove vaše proročanske grafove, mogu zaključiti samo jedno za vas tehničare:
Dokle god tržište pada vi ćete prognozirati daljnji pad.
Nije tocno! Kad se formiraju obrasci za rast, oda cemo ulagati. Trenutno tako sto ne postoji i samo citamo grafove.
Onda će se jednog dana tržište okrenuti (to ne mora biti sutra, može biti za 10 godina) i onda će tržište poćeti rasti, rasti kontinuirano rasti i vi ćete početi ukazivati na rast i izbacivati targete na više. Stvar je u tome da vi ne predviđate trend, već trend predviđa vas i vaše "predviđanje".
Da i? Ako ne zelis ulagati prema TA, zasto komentiras istu ?
No jasno je ko dan da dno ili točku preokreta nema šanse da pogodite ili planirate sa svim tim vašim alatima, a to je zapravo ono čemu bi ta vaša nauka trebala služiti. Što su cijene dionica dobrostojećih kompanija niže, manji je rizik bivanja u istima, i to je jedina istina.[bye]
Ne brini ti za nase dno i ako ga profulamo. Brini se ti o svojem portfelju , a ne o portfeljima tehnicara.
Ja npr. ne komentiram fundamentaliste kojima je prosjek na TNPL 3000-4000kn iako je trenutna cijena 1150kn. To je njihova stvar jer je oni cijene 8000kn. Dakle jedniog dana ce biti u profitu.
Koliko su oni daleko od dna, toliko tehnicari nece biti. Budi ti bez brige za nas.
[smiley]
Dokle god tržište pada vi ćete prognozirati daljnji pad. Onda će se jednog dana tržište okrenuti (to ne mora biti sutra, može biti za 10 godina) i onda će tržište poćeti rasti, rasti kontinuirano rasti i vi ćete početi ukazivati na rast i izbacivati targete na više. Stvar je u tome da vi ne predviđate trend, već trend predviđa vas i vaše "predviđanje". No jasno je ko dan da dno ili točku preokreta nema šanse da pogodite ili planirate sa svim tim vašim alatima, a to je zapravo ono čemu bi ta vaša nauka trebala služiti. Što su cijene dionica dobrostojećih kompanija niže, manji je rizik bivanja u istima, i to je jedina istina.[bye]
heh heh, arni, ti FAKAT ništa ne kužiš… 🙂
jedina druga mogućnost je da si na skliskom terenu, pa da namjerno provociraš kako bi dobio informacije… ako je to slučaj, možeš ih dobit na PM.
enivej, ako te ZAISTA zanima da li tehničari mogu ili ne mogu predvidjeti trend, vrati se nekih 2 mjeseca unazad i čitaj moje postove… prošli tjedan sam opet postao moju staru pitchfork analizu, pametnom dovoljno… inače, ja lovim dna i kad promašim to me obično košta… ja ne pričam na forumu jedno, a onda ne radim ništa ili radim drugo… kad ja kažem, sutra je dno, to znači da ću i uletit… mogu fulat dan, ali više od toga me košta… kužiš?
a ti ako se stvarno osjećaš loše i želiš podršku oko toga da je u redu kaj si kupovao dionice na DALEKO precjenjenim vrijednostima i kaj ih još držiš… potraži utjehu u čaši ili kod braće, od tehničara je nećeš dobit.
i baj d vej, za padobrance kao što si ti koji pročita 5 poruka dnevno na ovoj temi I NE VIDI da sam ja govorio idemo gore isto kao i što sam govorio idemo dolje, bilo bi u redu prije nego nekog proglasiš drukerom ili medvjedom, da pročitaš barem nekoliko njegovih poruka.
Nego tehničari jel tko od Vas predvidio jučerašnji rast kod indijanaca ili kad naraste to se neračuna..?
ja.
dokumentirano na jednom drugom forumu, mogu ti potvrditi oni koji su to tamo pročitali… mislim da je mise99 jedna od njih…
De izracunaj koliko su pali zadnjih dana, a koliko su narasli. To ti je bitniji podatak nego dnevna oscilacija.
evo i ja mogu potvrdit da je zli predvidio rast …i da je bilo dovoljno vremena da se dionice kupe…
ja.
dokumentirano na jednom drugom forumu, mogu ti potvrditi oni koji su to tamo pročitali… mislim da je mise99 jedna od njih…
[/quote]
Nije mi jasno zašto ti je nick tako mlad ili pišeš sa njih pet šest.
p.s može i na privat
ja.
[/quote]
Potvrdjujem.
Takodjer ima i moja analiza DJIA gdje se jasno vidi smjer indijanaca. A ta je analiza poslana prije mjesec dana na forum kad je DJIA bila 8700 bodova , a napravljena je ljetos dok su bili 11000 bodova. HAHA
Ja sam bez dionica vec 4-5 mjeseci sa par manjih ulazaka.
[smiley]
Nije mi jasno zašto ti je nick tako mlad ili pišeš sa njih pet šest.
p.s može i na privat
ako ti nije jasno, onda to ne znači da znaš ili da si u pravu… a eto, u startu insinuiraš…
nick mi je tako mlad jer prije nisam pisao na poslovnom… jer nisam mislio da imam nekaj pametnog za reći, a smeća na ovom forumu ne nedostaje, pa sam se suzdržao… dok nisam IMAO što za reći…
ali ja osobno nisam tako mlad… 🙂