a velika vecina vas koji ste u kešu, nema šanse da udjete niže nego je bilo danas…ne zato što nece biti niže, nego zato kaj nebute imali muda [thumbsup]
Totalno krivo razmisljas i sebe tjeses.
Izasao sam iz TNPL na 4500kn i od tada cekam.
KADA GOD ODLUCIM KUPITI TNPL KUPICU JEFTINIJE NEGO STO SAM PRODAO!
Kuzis pajdo?
[/quote]
Kolega "moj brat je jaci od tvog brata"sam ostavio prije jako jako puno godina u skoli……
Vidim neki su ovdje jos u skoli ili im jako fale ti dani pa se pokusavaju na sve nacine tamo i vratiti…..
Bit cu sad malo ozbiljniji:
Vidim da niste shvatili sto Vam kolega Knele pise pa cu ja probat to malo objasniti…..
Kriza je,ozbiljna je situacija,nitko nezna gdje je dno,svi koji tvrde da znaju lazu,sigurno ce netko i pogoditi dno ali nije u tome bit,nego……
Svi Vi koji ste u cash-u cekate zeleno svijetlo tj. rijesavanje krize i mislite da cete na najnizim razinama kupiti dionice……
1. Tko ce Vam tada prodavati dionice na tim razinama ako je kriza pri kraju,tko je lud to raditi,a pogotovo ako znamo da je jako jako puno malih(citaj krdo) u cashu i cekaju zeleno svijetlo za ulaz natrag u dionice,dionice ce se na malom prometu dosta dignut jer tada nece biti prodaje a kupnja ce biti strasna…….
2. Dionice ce se vratiti tj. rasti najmanje 50% vjerojatno vise od 100% od najnizih razina prije nego sto se uopce budu vidjeli bilo kakvi znakovi slabljenja krize….
3. Velika vecina malih u cash kad dionice odu gore 50-tak % nece ulazit jer ce mislit da je to opet samo jedan val prema gore i mislit ce da ce imat priliku opet kupovat na najnizim razinama,a istina ce opet biti gadna i shvatit ce da vise dionice nece doc ni blizu najnizih razna,ali tada ce biti prekasno i opet ce pocet kupovati od nas na puno visim razinama i tako u krug,prodavat ce na niskim razinama i kupovat na visim,uvijek ista prica……..
4.Kad je Crobex bio na 4500-5000 svi tj. 95% malih(citaj krdo) je govorilo ide to gore ide to natrag gore a pogledajte gdje smo zavrsili……..
Sad su svi mali u cash-u i govore past ce to na ……,sigurno jos padamo i cekaju pad,sto Vam to govori ? ? ?
Uvijek budite na drugoj strani od krda i zarada je sigurna……..
Ja ne kazem da je ovo dno i ovo nije preporuka za kupnju dionica, ali da su neke jako podcijenjene,jesu…..
Pozdrav.
@tigrić
ništa od tečaja.
to sigurno.
ne bavim se pozamaterijom: ne dilam patente! [cool]
O.K.
Sad su na vrhuncu samohvale oni koji prognoziraju padanje već mjesecima.
Svi koji su proteklih godinu dana govorili iz dana u dan da ćemo padati bili su u preko 90% slučajeva u pravu pa to i nije bila neka mudrost.
Dno crobexa je kao bilo od 3200 pa do 1700 svakih par tjedana stotinjak bodova niže. Vidim sad neki ciljaju i na 1000 i niže jer to je sada jako "in" kao i prognoza da će nafta na 200$ još prije neki mjesec…
Volio bih čuti kada i kako mislite da će krenuti gore jer prognozirati pad iz dana u dana danas zaista može a ma baš svatko i radi a ma baš svatko i svi ispadaju jako pametni i svaki dan su sve pametniji.
Nisam davao prognoze jer iskreno pojma nemam gdje je mjesto okreta trenda, a to je jedino važno.
Ova tema je prosto zatrpana bezvrijednim informacijama kako padamo, pa to je valjda već i slijepcima na Marsu jasno. Spuštanje targeta je sada postao najmasovniji sport.
Ima li koji znalac koji uz to ima i muda napisati gdje je okret po njegovim analizama (pa makar ga i ismijali) jer prognoziranje pada svaki dan sve dubljeg je presmiješno. Bubneš neki (pre)niski target strpiš se koji tjedan i dočekaš svojih 5min. slave kao analitičar od formata, a kad se i ti targeti probiju staviš nove… [thumbsup]
ništa prije lipnja 2009
@tigrić
ništa od tečaja.
to sigurno.
ne bavim se pozamaterijom: ne dilam patente! [cool]
ok, ne moras….
ja bi sigurno nesto napravio da sam na tvom mjestu….
ps. nisam razocaran
ključno za odbijanac je pare GM-u ili jobless
čitam da če njem. solar sistem kupiti opel od njih za milijardu eur…nemrem nač članak-kasnije
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/transport/solarworld-za-opel-nudi-milijardu-eura,30576.html
S obzirom na ovu vijest amera o porastu nezaposlenosti većim od očekivanja, vjerojatno će se i danas crveniti. No ako uzmemo u obzir činjenicu da smo mi u posljednjih par dana pali više od očekivanog, moglo bi se desiti da je ovaj danas minus od cca 6% već unaprijed uračunao pad amera pa bi mi stoga sutra mogli odradit stagnaciju pa pripremu za odbijanac.
Ili, da nas oni danas iznenade pa završe u zelenom( što je manje vjerojatna opcija).
P.S.
Slažem se s Geronimom kako je traženje zarade naš cilj…. taštine na stranu momci.
Tko radi, taj i griješi. Idemo dalje.
Svi ste se vi dokazali kao vrsni tehničari.
Pozdrav
promet je 53 miliona…
sto to znaci za nase formacije?
Ovaj dan me neodoljivo podsjeća na četvrtak prije crnog petka. Isto pad od 6-7%, ali na puno većem prometu. Kaže Prechter na Yorba TV da će biti loše ako prometi budu veći nego u listopadu, jer bi u 5. valu prometi trebali biti manji nego u 3. – ovaj promet to zasad potvrđuje amo reć. Kazao je da ako prometi budu veći od onih u listopadu onda nismo niti izašli iz 3. vala.
***obrisano***
Ovaj dan me neodoljivo podsjeća na četvrtak prije crnog petka. Isto pad od 6-7%, ali na puno većem prometu. Kaže Prechter na Yorba TV da će biti loše ako prometi budu veći nego u listopadu, jer bi u 5. valu prometi trebali biti manji nego u 3. – ovaj promet to zasad potvrđuje amo reć. Kazao je da ako prometi budu veći od onih u listopadu onda nismo niti izašli iz 3. vala.
***obrisano***
[/quote]
hebote, za mjesec dana cemo jos pricati da smo u 1.
ako smo sad u 3….
ovom dreku nema kraja….
[cry]
Ovdje upišite svoj komentar…
Moraju probiti 850 da bi se vratili u trokut na SP.
Izgleda da neće bar koliko se vidi po brodarima.
http://finance.yahoo.com/q/cq?s=DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK,NM,QMAR,TBSI&d=v1