To je više zbog gomile ćevapa koje si poobećavao ekipi na forumu a ono čvarak nego smislenosti posta [smiley]
aaaaaaaaaaa
još ja gledam što su me svi spopali …
ajde, sljedeće okupljanje u režiji najdražeg na vođe i svi ste pozvani u pivnicu na savskoj …
btw. čini mi se da si u minusu s ćevapima … ako dobro vodim portfelj …
[tongue] [lol]
OK, ja sam mislio na oporavak crobija … ne kratkoročni rally …
[/quote]
Ok, svejedno, ali očito da ima dovoljno novaca koji čekaju sa strane i jako se boje da ne propuste dno.
[/quote]
ne računaj u narednom periodu na veći priljev , otišlo sve u depozite….
ja sam 90 % u dionicama i koliko god bilo čudno, sada izlazit je isto kao i kupovat na 5k crobexa..malo se moglo zaradit, kao i što se malo moze sada spasiti..
a velika vecina vas koji ste u kešu, nema šanse da udjete niže nego je bilo danas…ne zato što nece biti niže, nego zato kaj nebute imali muda [thumbsup]
muda kazes?
ja sam se vec 4 puta iskrcao i ukrcao sa 100% potrfelja u zadnjih par tjedana i povecao broj najboljih dionica iz cerobexa za 20%.
imao sam i gresaka ali i jako dobrih pogodaka.
mislim da je znanje ipak malo vaznije od muda.
ali i vjera u vlastite procjene ja bitna.
[/quote]
napravi jednostavnu matematiku: da si nakon prvog iskrcaja ostao u cashu do danas, …. di si?
shortam i mjenjam ja od proljeća i minus pozamašan
[cry]
[/quote]
Ok, svejedno, ali očito da ima dovoljno novaca koji čekaju sa strane i jako se boje da ne propuste dno.
[/quote]
[/quote]
Onaj rally u listopadu te demantira. Nevjerojatna je kratkoća pamćenja. Pročitaj malo šta se pisalo po forumu tih dana… ne kažem za tebe osobno al puno ljudi je u stanju potpuno promjenit stavove, cijeli mentalni sklop u roku 2-3 sata…. pa tako i oni koji su trenutno u kešu
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Onaj rally u listopadu te demantira. Nevjerojatna je kratkoća pamćenja. Pročitaj malo šta se pisalo po forumu tih dana… ne kažem za tebe osobno al puno ljudi je u stanju potpuno promjenit stavove, cijeli mentalni sklop u roku 2-3 sata…. pa tako i oni koji su trenutno u kešu
[/quote]
oki, bilo je par svijetlih trenutaka u ovom mraku…, to ti je dokaz da je najvažnija stvar koja može ovo okrenuti kod nas a i u svijetu optimizam. E a njega nema . Nema ga ni u naznakama. Ti mali , kako ih ti zoveš, rally su bili na krilima optimizma , a naravno napravili su ga iskusni i pametni špekulanti da se što povoljnije iskrcaju jer su itekako bili svjesni kud sve ide. A zadnjih dana možeš vidjeti kako se u zadnjih par minuta s mizernim prometima smanjuje dnevni minus crobija…. i eto tako to ja vidim
imam dionice od brodara do tehnološkog sektora a ovo nije nagovor ni na prodaju ni na kupnju
valjda većina zna njemacki, mislim da na engleskom nema.
Pa sad predviđati pad indexa zadnjih godinu dana bar meni kao laiku i ne izgleda kao neka j… znanost pošto se na prste mogu izbrojati pozitivni dani. Znači tko prognozira pad bez obzira kako našara graf vjerojatnost da će ispasti u pravu je cca 90% ako ne sutra onda prekosutra [lol]
Baš bih volio da se netko ohrabri i prognozira da ćemo tada i tada rasti zato i zato da analizu pa makar samo simbolični rast i nek fula i tjedan dana nema veze.
O svedskoj burzi i mogucem padu pisao sam na svedskim forumima 2 godine prije nego je pad poceo:
1 godinu prije ATH sam im dao analizu gde bi ATH trebao biti.
Pogresio sam sa 20 punkta. Posle toga da je bio ATH sam pisao o dubini pada.Tek 6 mjeseci kasnije su ljudi uvideli da ima "börsfall"…kriza burze.
Samo tehnicka analiza moze dat takvu preciznost(i FA daje pogled na moguci preokret sa fundamentalnim pogledom ali nikad istu preciznost )
…o mogucem rastu/razini sam vec dao komentar…sa malo truda to se moze pronac
ps danasnji podaci pokazuju da Nasdaq bi mogao ici (doci do) prema 1380-1350 (uvjet je da ne bude danas neki odbijanac visi od 1560..onda se smanjuje vjerojatnost analize)
Prije tri dana je CROMAN piso o Nasdaqu ….svaka čast majstore….skidam kapu i
nema se više kaj za dodat !!!!!!!!!!!
Bojim se da je s&p500 krenuo u formiranje double botoma,a mi valjda u završetak 5 vala.
nebih se slozio sa crobexom..evo zasto
4 valic ti uso u 1….tak da zadnji count nevalja…po mome jos smo u 3 valicu 5 vala….
a znamo vec svi kakvi su 3 valici…nema thumbs down [huh]
ma moze, kako ne bi moglo..
http://www.stocktock.com/wp-content/uploads/2008/11/nov18-jerry1.jpg
ovi su se totalno pogubili [lol] [lol] [lol]
otkako im je Craig otisao, analize im se zasluzuju presaviti 3-4 puta i nabiti na k… [lol]
brijem da ovo ne bi ni moja cura nacrtala koliko jadna slusa o valovima, pravilima,5icam,4orkama, etc,etc [bye]