Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ja sam 90 % u dionicama i koliko god bilo čudno, sada izlazit je isto kao i kupovat na 5k crobexa..malo se moglo zaradit, kao i što se malo moze sada spasiti..

a velika vecina vas koji ste u kešu, nema šanse da udjete niže nego je bilo danas…ne zato što nece biti niže, nego zato kaj nebute imali muda [thumbsup]

muda kazes?
ja sam se vec 4 puta iskrcao i ukrcao sa 100% potrfelja u zadnjih par tjedana i povecao broj najboljih dionica iz cerobexa za 20%.
imao sam i gresaka ali i jako dobrih pogodaka.

mislim da je znanje ipak malo vaznije od muda.
ali i vjera u vlastite procjene ja bitna.

Ljudi treda pod hitno umjesto grafova i targeta na Crobex ugraditi ABS, BAS, EDS i druga s….. inace ovo sve ode gdje i mali Mujo,?? NIZBRDO.

I very much love INGRA !!

Kada svi postanu pesimistični to je jedan od najboljih buy signala.

najbolji buy signal je kad TA pokaze padajuci klin a oscilatori se vrzmaju na debelom buy signalu.

Je, samo sto ce podici trziste, mali su izranjani i vise nece cekati + 20 % nego ce loviti prvu priliku vani. OIF nam vise ne postoje kao neki relevantni faktor na trzistu, btw – wellcome back, dok mirovinci nece vise uletavati kao muhe bez glave:

– zbog toga sto su isto dva puta uletili
– zbog toga sto nema "promjene trenda u glavama", odnosno stvaranja bullish sentimenta (kriza bla bla)
– zbog toga sto ce vjerojatno placati NASIM parama dugove RH (kupovina obveznica RH)
– zbog toga sto "domace" banke nece vracati pare u burzu jer kreditiraju majke kceri (IMHO, di su pare koje su se oslobodile Rohinom akcijom, PBZ reze kredite umjesto da ih povecava?)
– zbog toga sto ce ulagati na trzistu novca uz siguran dobitak od 10-15 % godisnje
– zbog toga sto ih boli ona stvar za trziste kapitala…

kaže vipy da će stambene štedionice spasiti tržište …

I love the Smell of Profits in the Morning

Kako je pamćenje kratko… prošli je mjesec si imao rally gdje je pola crobex raslo 40%-50% u dva dana

S istim investitorima koji su i danas tu

Je, samo sto ce podici trziste, mali su izranjani i vise nece cekati + 20 % nego ce loviti prvu priliku vani. OIF nam vise ne postoje kao neki relevantni faktor na trzistu, btw – wellcome back, dok mirovinci nece vise uletavati kao muhe bez glave:

– zbog toga sto su isto dva puta uletili
– zbog toga sto nema "promjene trenda u glavama", odnosno stvaranja bullish sentimenta (kriza bla bla)
– zbog toga sto ce vjerojatno placati NASIM parama dugove RH (kupovina obveznica RH)
– zbog toga sto "domace" banke nece vracati pare u burzu jer kreditiraju majke kceri (IMHO, di su pare koje su se oslobodile Rohinom akcijom, PBZ reze kredite umjesto da ih povecava?)
– zbog toga sto ce ulagati na trzistu novca uz siguran dobitak od 10-15 % godisnje
– zbog toga sto ih boli ona stvar za trziste kapitala…

[/quote]

Isto ovako smo mogli nabrajati kontra-argumente "što nas može srušiti" prošle godine

Cijene na tržištu (ne samo kapitala) idu iz precjenjenih u podcijenjene pa natrag u precijenjene… to im je inherentno svojstvo koje se potvrdilo tisućama puta kroz neznam koliko stotina godina… ni ovaj put neće biti drugačije. Crobex će jednom opet biti napuhan, pitanje je samo vremenskog horizonta.

P.s. teoretski nije nemoguće ni da ostane na ovoj razini a kroz neko vrijeme postane precijenjen

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

i mene muče Kneletova muda … kontam da će to još dobrano zarokati, a sve me nekako strah prodati …

Kada svi postanu pesimistični to je jedan od najboljih buy signala.

najbolji buy signal je kad TA pokaze padajuci klin a oscilatori se vrzmaju na debelom buy signalu.
[/quote]

….ahaaa…i probijaju klin na dolje…samo javite kad ste na kupnji da vas usrecim ….win win situacija [proud]

P.s. teoretski nije nemoguće ni da ostane na ovoj razini a kroz neko vrijeme postane precijenjen

ovo sam ja danas napisao na temi JDPL … pa su me skoro poslali u vode pored Somalijske obale …

ovo sam ja danas napisao na temi JDPL … pa su me skoro poslali u vode pored Somalijske obale …
[/quote]

To je više zbog gomile ćevapa koje si poobećavao ekipi na forumu a ono čvarak nego smislenosti posta [smiley]

Vrtić se okuplja, bit će zabavno

Suricata suricatta

Isto ovako smo mogli nabrajati kontra-argumente "što nas može srušiti" prošle godine

Cijene na tržištu (ne samo kapitala) idu iz precjenjenih u podcijenjene pa natrag u precijenjene… to im je inherentno svojstvo koje se potvrdilo tisućama puta kroz neznam koliko stotina godina… ni ovaj put neće biti drugačije. Crobex će jednom opet biti napuhan, pitanje je samo vremenskog horizonta.

Upravo tako, sve su to subjektivne prognoze koje pokusavamo objektivno obrazloziti. Ja sam ipak vise fundamentalan pa ocekujem da ce ova kriza na TK potrajati (dobro, malo tu uzimam u obzir i psihologiju). No, isto tako mozda i ja grijesim.

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Ne da nije nemoguće, nego je vrlo vjerovatno. IMHO

When speculation has done its worst, two and two still make four.

Vrtić se okuplja, bit će zabavno

oooo, gospon Vjeko, pa stigli ste i Vi.
[smiley]

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

New Report

Close