Moj osjecaj ya feeling.
To je okvirno mjesto jer mislim da je puno pao, da ce jos padati, i da ce trend volumena biti prema dolje uy povremene snayne odbijance.
Slobodno ucrtajte vase vidjenje situacije na te grafikone.
Rado bih to procitao.
moram reci da ti je osjecaj za filing losiji. [smiley]
koju god kombinaciju da izvedem, nikako ne mogu naci ovu tvoju tocku.
ali evo, meni se tu jasno vide:
1.ljubojurčić korekcija-blaga sa velikim retracementom, svi misle da je jos bull market
2.lijevak-oštar pad na 3200
3.ova sad panika, ostar, strmoglav pad, na velikom volumenu.
to se jasno vidi,a i pozicija..dakle 1. dno od ona 3 koja Graditelj spominje.
sto se mog konacnog targeta tice on je na 1550-1650.
da li ce to biti sad, u ovoj turi, ili prvo odbijanac, pa onda, ne znam.
takodjer ne bi me iznenadilo da zavrsimo sa medvjedom i vise, ali i nize od toga, kad uhvatim vremena, dam cijelu sliku [thumbsup]
[/quote]
znaci pocinjes kupovinu sutra … od 1800 do 1700? [lol]
Ameri (tehničari) većinom vjeruju da su već startali peticu velke trojke i da odrađuju njene podvalove, te da će ta uskoro završiti velikim praskom nakon kojeg nastupa velka četvorka i nešto duži rally prema gore. Tek daljnjim razvojem događaja moći će zaključiti dal je count bio dobar il će se morati mijenjati. Tako to ide s EWTom.
Mi smo također tu negdje u istom brojanju ako je suditi po zadnjim Vladovim i inim analizama (drEvil, AbuAli), samo su performanse tih valova kod nas nešto iskrivljene zbog, hm, naše specifičnosti.
do gdje može ići veliki prasak u ovom valu?
@xxyyzz
što je smješno u pitanju upućenom MIG-u?
Kada svi postanu pesimistični to je jedan od najboljih buy signala.
imajući u vidu kak se žena preziva, biće da se dobro kuži u EWT :-)))
@xy
ne [smiley]
uostalom ovo ne mora biti kratkorocni cilj, ako sad udjemo u veliko B ili X, bit ce jos prilike.
a kao sto rekoh, moguce da totalno promasim i da dno bude vise, ili nize od te razine.
sve opcije drzim otvorenima i mogucim.
kratkorocno prije kapitulacije necu kupovat.
a ako se trend promijeni i bez nje, kupovat cu tek kad se potvrdi uzlazni trend.
vec sam rekao, meni su cijene odlicne i jeftine i na Crobex 2500.
i dao Bog, da sutra crobex bude 2500, pa nek’ ja skuplje platim, meni nije zao! [thumbsup]
nadam se da si zadovoljan odgovorom, samo ne znam kako ce to tebi pomoci [lol] [lol] [lol]
Kada svi postanu pesimistični to je jedan od najboljih buy signala.
istina, istina..
ove cijene su dugorocno bonbone!dugorocno je sve duze od 2-3 godine.
za investitore, samo takvih je malo.
vecina je spekulantski nastrojena i trazi se bottom-fishing. [wink]
a to skodi i tijelu i psihi [tongue]
Evo jos malo usporedbe medju glavnim americkim indeksima i nasim crobijem.
Crobex, Nasdaq i S&P 500 svi stvaraju zakljucnu formaciju "falling wedge" a DowJones je vec 3-puta testirao dno. Kod tako zvanih "major reversals" pojavljuju se i jedne i druge formacije. Mislim, da cemo jako brzo doznati, da li te analize piju vodu. Uskoro ce se doznati, jel su bili jaki zivci i strpljenje badava ili ce biti bogato nagradeni.
Sretno.
Samo za nekog tko je u dionicama je jako riskantno sad izlazit. Pogotovo s većim portfeljem. Jer mu se lako može dogodit da se ne stigne vratit unutra ako krene rally.
Ima zanimljivih statistika na temu:
S&P 500 Index returned on average 8.4% a year between July 1, 1997 and June 30, 2006. Based on an average of 252 trading days a year, if someone missed the best 10 trading days in those 10 years, the return would’ve been only 3.4% a year. In dollars, 8.4% a year means $10,000 invested in 1997 would turn into $22,402 in June 2006, for a cumulative gain of 124%. If one missed the best 10 days, $10,000 in 1997 would only turn into $13,970 in 2006, or only a 40% cumulative gain. If someone missed the best 40 days, the return would’ve become -6.4%, which means $10,000 in 1997 would turn into $5,161, for a cumulative loss of 48%. Hmm … 124% gain or 40% gain, perhaps even a 48% loss, night and day, huh? Unbelievable.
ja sam 90 % u dionicama i koliko god bilo čudno, sada izlazit je isto kao i kupovat na 5k crobexa..malo se moglo zaradit, kao i što se malo moze sada spasiti..
a velika vecina vas koji ste u kešu, nema šanse da udjete niže nego je bilo danas…ne zato što nece biti niže, nego zato kaj nebute imali muda [thumbsup]
ja sam 90 % u dionicama i koliko god bilo čudno, sada izlazit je isto kao i kupovat na 5k crobexa..malo se moglo zaradit, kao i što se malo moze sada spasiti..
a velika vecina vas koji ste u kešu, nema šanse da udjete niže nego je bilo danas…ne zato što nece biti niže, nego zato kaj nebute imali muda [thumbsup]
Odličan post.