Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo jedan mali osvrt na prijasnje krize.
Cini mi se da se 1929. i 1974. slicno ponasaju, dok je 2001. bila malo neobicna.

s stajalista TA 70′ su skroz drugacije od 29′.
29′ je slicna 00′.
ako uzmes cijele 70′ kao korekciju, onda su slicne 00′ cijelim.
(lost decades)

e sad jos kad bi objasnio kojom metodom si dosao do ideje da je Crobex ondje di si ga oznacio, to bi bas bilo zanimljivo.
s obzirom da jednostavno Crobex pao za skoro 70% nikako ne moze biti tamo!

uostalom, jasno ti pise di je october-listopad
[proud]
[/quote]

bravo, Mig
i ja sam upravo to htio pitati. Kako si to zaključio da je crobex baš na tim razinama, na te dvije slike? Ako može malo preciznije i detaljnije objašnjenje?

Moj osjecaj ya feeling.
To je okvirno mjesto jer mislim da je puno pao, da ce jos padati, i da ce trend volumena biti prema dolje uy povremene snayne odbijance.

Slobodno ucrtajte vase vidjenje situacije na te grafikone.
Rado bih to procitao.

Jel ovo pala bomba na ZSE? U zadnjih 40 minuta praktično bez prometa. Situacija je napeta – ponovno se čeka zapadni vjetar… [lol]

Zanimljivo da je kako index pada količina pesimizma sve veća. A na 5,000 svi bili optimistični 🙂

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

hmmm, i nije tako loše

14% glasača je glasalo protiv ulaska u EU ....

Jel ovo pala bomba na ZSE? U zadnjih 40 minuta praktično bez prometa. Situacija je napeta – ponovno se čeka zapadni vjetar… [lol]

burza je prekinula rad zbog pada telekomunikacijskih linija [bye]

Mudrinić odspojio kablove
[yawn]

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Evo jedan mali osvrt na prijasnje krize.
Cini mi se da se 1929. i 1974. slicno ponasaju, dok je 2001. bila malo neobicna.

Kolega bio sam toliko slobodan da sam iskoristio vaš graf kako bi ukazao na pogrešku u njemu. U prilogu ispravna verzija.

@vlad

Nema problema. Stavi ti izračun za ATPL, da vidimo % grešku.

nije bilo kompliciranog računa:
a-b=500
c-d=200

iz ovoga vidiš da nije kao kod tebe:
a-b=c
b-c=d

e sad…
što je i kako doći do a,b,c,d…moja "kuharica".

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

Mudrinić odspojio kablove
[yawn]
[/quote]

Boji se da mu dionica ne padne ispod 200… [thumbsup]

@vlad

Nema problema. Stavi ti izračun za ATPL, da vidimo % grešku.

nije bilo kompliciranog računa:
a-b=500
c-d=200

iz ovoga vidiš da nije kao kod tebe:
a-b=c
b-c=d

e sad…
što je i kako doći do a,b,c,d…moja "kuharica".
[/quote]

Zaboravio si korigirati izračun za delta betu:

delta beta = 2 x (a – b) + (c – d)

Danas treće testiranje 1820 u zadnja dva dana.. Smanjenje prometa – slijedi c.
Pozdrav.

samo mala primjedba:
u ewt-u se nikad ne smije se biti isključiv u count-u…
čak ako sada i jesmo u valu 5, njegov početak može biti u tvojoj točki II, nakon odrađenog running flat-a u valu 4.

nadam se da se ne ljutiš što sam ovu varijanatu nacrtao na tvom grafu (samo radi lakšeg praćenja prethodnog teksta).

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

New Report

Close