@MMM lijep primjer
Osobno bih malo popravio target.
Pozdrav.
ovaj je frajer dosta optimističan, prije je bio dosta oprezan, analize su mu, tak lila, iako ga je zanimljivo poslušat
ovaj je frajer dosta optimističan, prije je bio dosta oprezan, analize su mu, tak lila, iako ga je zanimljivo poslušat
jooooj tip je naporan..a fulao je sve sto je mogao fulati!!
imao je filmic gdje je objasnjavao da ce SP roknut 300-400 bodova.
ok, sve ja to mogu progutat, naucio sam da je sve moguce, ali čo’ek stavio usporedbu sa ’87.
u stilu, evo vidite, ovako slicno se trgovalo i 87′, prije pada.
a graf ko graf..svaki graf je slican., nista specificno, horizontalni trend..niakakv vazan obrazac.
jedino sto je trziste tad bilo na vrhu, a danas je vec 40% manje od vrha.
ma smijesan je..
uvijek kontra njega!!
[thumbsup]
Na kojoj razini probijamo klin prema dole?! Ispod koje tocke nesmijemo pasti?
smijemo pasti..
uobicajeno je da se bullish klin probije prvo prema dolje, lazni proboj, pa tek onda gore! [thumbsup]
jooooj tip je naporan..a fulao je sve sto je mogao fulati!!
imao je filmic gdje je objasnjavao da ce SP roknut 300-400 bodova.
ok, sve ja to mogu progutat, naucio sam da je sve moguce, ali čo’ek stavio usporedbu sa ’87.
u stilu, evo vidite, ovako slicno se trgovalo i 87′, prije pada.
a graf ko graf..svaki graf je slican., nista specificno, horizontalni trend..niakakv vazan obrazac.
jedino sto je trziste tad bilo na vrhu, a danas je vec 40% manje od vrha.
ma smijesan je..
uvijek kontra njega!!
[thumbsup]
[/quote]
:-)) a čuj ne kažem da je u pravu, ono što je sigurno da možeš naći puno analiza koje na kraju govore isto, trend je prema dolje. Ono što je interesantno je da oni pomoću opcija i shortanja mogu dosta zaradit na dnevnoj bazi igrajući na dnevne obrasce. Čini mi se da EWT koriste na makro razini, ali na mikro razini koriste osnovne obrasce i fib za razine, i to je to. :-))) čudi me kak onda nisu svi milijarderi već.
Evo jedan mali osvrt na prijasnje krize.
Cini mi se da se 1929. i 1974. slicno ponasaju, dok je 2001. bila malo neobicna.
Ovu sam analizu radio za jednu prijateljicu. S obzirom na moje iznenađenje, koliko tehnička analiza može dati brutalno rješenje, odlučio sam to podijeliti i s vama. To tim više, jer se radi o knjiškom primjeru. Ništa komplicirano.
odlično, mmm! [thumbsup]
Pa dečki po istoj račinici bi target app za ATPL bio:
3789-2020=1769
2020-1769=251
prema 3 moje formacije, odrađeni su prijelomi za targete 130, 80 i 50:
pamti, dakle, samo 50.
[/quote]
Evo jedan mali osvrt na prijasnje krize.
Cini mi se da se 1929. i 1974. slicno ponasaju, dok je 2001. bila malo neobicna.
s stajalista TA 70′ su skroz drugacije od 29′.
29′ je slicna 00′.
ako uzmes cijele 70′ kao korekciju, onda su slicne 00′ cijelim.
(lost decades)
e sad jos kad bi objasnio kojom metodom si dosao do ideje da je Crobex ondje di si ga oznacio, to bi bas bilo zanimljivo.
s obzirom da jednostavno Crobex pao za skoro 70% nikako ne moze biti tamo!
uostalom, jasno ti pise di je october-listopad
[proud]
@vlad
Nema problema. Stavi ti izračun za ATPL, da vidimo % grešku.
Martin geildeson said:
We sould let them go to bancrupt"
Hmmm…ovo je loše