Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ameri se "zvlekli" za danas , HP je povukao s prognozama da će prognoze biti bolje od onih koje su prognozeri prognozirali, ali je auto industrija vukla dolje (danas su direktori u kongresu i žicaju lovu). Tu je link za kalendar objava

http://finviz.com/calendar.ashx

znači po našem vremenu bi to trebalo biti 14:30. Prema ovome, moglo bi i dolje a moglo bi i gore :-)) no to smo znali i prije. Ima još jedan detalj koji ovaj majstor smatra neuobičajenim

http://www.stocktock.com/2008/11/18/alert-big-rally-in-t-bonds/

na cnbcu sam našao nešto manje paničan komentar, no eto, recimo da se nekud bude prevalilo

14% glasača je glasalo protiv ulaska u EU ....

da bude jasnije ovo o čemu sam gore napisao, ovdje prilažem sliku kako sve mogu izgledati W – oblici (dna), iz čega se vidi da drugo dno može ići još znatno ispod prvoga… Ali… da se ne ponavljam.

@krikman

cini mi se da su ti 2 i 4 oba jednostavna cik-cak.
alternacija nije pravilo, ali je guideline.
sto ti mislis?

@tony

nazalost W ili triple se potvrdjuje tek kad se probije vrh prethodnog odbijanca, sto bi na S&P znacilo proboj iznad cca1000.inace uobicajeno pravilo je bas kao na SP, da se probije prethodno dno nesto sitno i na malom volumenu.
jesi probao to ukomponirat sa EWTom sta?

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

@krikman

cini mi se da su ti 2 i 4 oba jednostavna cik-cak.
alternacija nije pravilo, ali je guideline.
sto ti mislis?

@tony

nazalost W ili triple se potvrdjuje tek kad se probije vrh prethodnog odbijanca, sto bi na S&P znacilo proboj iznad cca1000.inace uobicajeno pravilo je bas kao na SP, da se probije prethodno dno nesto sitno i na malom volumenu.
jesi probao to ukomponirat sa EWTom sta?

Hvala na opservacijama. Naravno da se formacija tek tada potvrđuje, ja samo razmišljam kako ima nekoliko zanimljivih naznaka koje za sada podržavaju tu teoriju.
Što se tiče kombiniranja s ewt-om, čini mi se moguće, ali ima tu boljih majstora ewt-a, pa nek oni iznesu svoje viđenje…

@mig29
po pravilu alternacije na padajućem tržištu izmjenjuje se jedan složeni pa jedan jednostavni korektivni obrazac..itd.

Ameri zatvorili u blago zelenoj boji,što bi nam trebalo ulit nadu za sutrašnji opušteniji dan.Nego pričalo se da će krajem godine fondovi popravljat svoju bilancu …udaranjem po asku …ili je u pitanju neka druga godina !?…ili neka druga burza !?
…mislim da ih ne treba podsječat sad je 5 do 12h
[thumbsup]

POKRET OTPORA

..pa da..a kod tebe su i 2 i 4 cik-cakovi..
ma dobro, nevazno, razmisljam naglas.

ja imam malo drugaciji racun.

nevermind [thumbsup]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

Sličnu situaciju sadašnjoj smo već odraditi ove godine u ožujku i travnju. Raspoloženje je izrazito bearish pa ćemo stoga vjerujem opet probiti klin dolje (ciljam na 1800-1850) nakon toga slijedi katapultiranje do cca 2900.

Prvi target odrađen.

[/quote]

A tko će ga to katapultirat?
Ovisimo o vijestima iz vana.
Amerikanci očekuju podatke o kretanju proizvođačkih i potrošačkih cijena, o industrjskoj proizvodnji i gradnjama kuća u listopadu, financijske rezultate nekih kompanija…
Ova graf dolazi u obzir jedino ako svi ti pokazatelji budu "neočekivano dobri".
Koliko je to realno, s obzirom na poznatu postojeću situaciju?
A što će se desiti ako spomenuti podaci budu gori od očekivanih?
Kako će onda izgledati graf?
[/quote]

pa dogodit će se to da ameri nakon tih " gorih podataka" padnu 5-7 %
samo što će oni za 3 dana opet gore da nadoknade gubitak…i bit će opet gdje su bili prije pada
a mi ćemo pasti još 15 – 20%
grrrrr

Sličnu situaciju sadašnjoj smo već odraditi ove godine u ožujku i travnju. Raspoloženje je izrazito bearish pa ćemo stoga vjerujem opet probiti klin dolje (ciljam na 1800-1850) nakon toga slijedi katapultiranje do cca 2900.

Prvi target odrađen.

[/quote]

A tko će ga to katapultirat?
Ovisimo o vijestima iz vana.
Amerikanci očekuju podatke o kretanju proizvođačkih i potrošačkih cijena, o industrjskoj proizvodnji i gradnjama kuća u listopadu, financijske rezultate nekih kompanija…
Ova graf dolazi u obzir jedino ako svi ti pokazatelji budu "neočekivano dobri".
Koliko je to realno, s obzirom na poznatu postojeću situaciju?
A što će se desiti ako spomenuti podaci budu gori od očekivanih?
Kako će onda izgledati graf?
[/quote]

pa dogodit će se to da ameri nakon tih " gorih podataka" padnu 5-7 %
samo što će oni za 3 dana opet gore da nadoknade gubitak…i bit će opet gdje su bili prije pada
a mi ćemo pasti još 15 – 20%
grrrrr

[/quote]

..ma to su ti krivi ovi naši fondovi i samozvana elita,uhvatili se posla čim su čuli riječ zarada,a sad se ponašaju na terenu kao kad bi nogometaši obukli štikle pa udarali po lopti…
[thumbsup]

POKRET OTPORA

@mig

ima još PODR, JDPL, ADPL, KORF ali baš to nisu li skupe? A one koje se brane još su na 10 puta većoj cijeni od knjigovodstvene. Toliko od mene vezano za TA.

Koja se to brani na 10X BV?. hvala
[/quote]
čini mi se IGH i ima ih još

mise brkaš neke pojmove…knjigovodstvena vrijednost nije isto što i nominala….(pretpostvaljam da na to misliš ili samo gledaš netočne podatke)
najveće knjigovodstvene vrijednosti (P/B) ima ZAPI (3,75) ACI (3,5) KNZM (2,95)….itd.
nominala je za dionice nebitna.
primjetio sam da češće pobrkaš neke osnovne pojmove, ovo vrijeme dok se 4. i 5. val ne dogovore koji je na redu ulaži u temeljno znanje (s olovkom i papirom u ruci)….samo dobronamjeran savjet, laku noć.

najveće knjigovodstvene vrijednosti (P/B) ima ZAPI (3,75) ACI (3,5) KNZM (2,95)….itd.
nominala je za dionice nebitna.

Bit ce ti nebitna kada te isplate po nominali!
Salim se,razumijemo se….
Citam "Tehnicka analiza financijskih trzista" i drugim okom vas pratim.

Tko nema ni jednog prijatelja ide kao stranac po zemlji.

New Report

Close