Nije mi nikako jasno što ste se uhvatili Vlada?! Čovjek vam lijepo iznese svoje analize. One se pokažu točne… Pa nije on srušio tržište. Što Novoselca ne optužujete, pa on je govorio da je crobex precijenjen barem 30% i imao dovoljno moći da ga već tom izjavom barem poljulja, a potom da ga i financijskom moći s kojom raspolaže uruši barem donekle. Izračunajte samo KAD je Vlad govorio o nekim targetima. Ako je netko tada izišao, uštedio je barem 30-ak %. Dionice koje ja pratim uglavnom prodaju razni (strani) fondovi i fondići, neki skriveni pod skrbničkim računima, neki otvoreno vidljivi. Tako npr. Kd Victorija, Ny bank…, i jedan skrbnički redovito ruše PTKM velikim nalozima. Pa ne mislite valjda da Vlad utječe na ta 3 fonda. Upravo obratno, on (i drugi tehničari) svojim analizama nastoje što ranije samo detektirati takve stvari kamo to (po intenzitetu trgovanja, cijeni itd.) vodi… Pa kad vam to lijepo ponude, onda bi se svatko pametan barem trebao zapitati ima li što u tome, odnosno uračunati taj mogući rizik i odmjeriti je li spreman podnijeti ga…
normalno da Vlad nije kriv za pad.
ali moze utjecati na sentiment.
u ovom trenutku nema nekog ozbiljnog razloga za ovakav pad od 5%-6% dnevno.
to je pretjerano.
a formacije se uvijek mogu promijeniti.
ja vam za ht kažem pravi target (za sada): ca 135-140.
prijelom ispod 190.
ali, kako je već odrađen prijelom za 165 (target vrlo izvjestan), znači da sigurno ronimo ispod 190.
zato pucam odmah 135-140.
a vi me razapnite.
[/quote]
Nitko te neće razapjeti. 1.Kad dođe na 135-140 onda će se opet odraditi prijelomi pa će target biti 70, pa nakon toga 35, pa nakon toga 10, pa nakon toga 2, pa nakon toga -5.
Nađi jednog TA analitičara koji će dati neke targete i biti u njih siguran? Što je danas sigurno?
Što se trudiš ovdje pisati kad si siguran da će na 135? Pa čekaj dok dode na 135 pa kupi. 2.Ili vam možda treba pomoć da se ht, a time i cijeli crobex sruši?
Self fulfilling prophecy
http://www.accel-team.com/pygmalion/index.html
[/quote]
ad1.
ma kako ne, to ti ide baš tako…
ad2.
pitaju ljudi, to je razlog.
jel ti stvarno misliš da ja mogu rušit burzu?
američku naročito.
pa kad napišem da padom ispod ca 800 sp500 ima 3.target 430, cijela ulica volova strepi i, ako se to desi, slijedi panična rasprodaja hr foruma radi?
[/quote]
Istina, ne možeš rušiti USA.
Ali ja vidim da se ameri odbijaju kao od zida a crobex tone.
Ne možeš ti utjecati na da stvaraš paniku stvaraš.
Ljudi ti vjeruju, misle da si bog i slušaju te.
A targeti samo niži i niži.
Ode ht na 130 a onda će biti target 60 kuna.
Ali hebiga ti znaš kao da si navođen od strane mirovnika.
[/quote]
nemam NIKAKVE kontakte s mirovincima.
već sam pisao da se ovdje negativnim mišljenjem odrađuje pola posla… sve sam više uvjeren u to jer se psihoza produbljuje iz dana u dan…Vlad ima određenu " težinu" u ovim vremenima i morao bi paziti kako iznosi svoje procjene…
mislim da bi se trebali prestati baviti procjenama CROBEXa i targetima na domaćim dionicama i isključivo kometirati indexe u Americi i Europi… ionako imamo refleksiju na njihovo kretanje i što god pokazao graf na Grobexu ako ameri otvore u debelom minusu mi padamo duplo…isto tako otvori li Europa u minusu 99% padamo i mi…tako da mislim ako dobro pročitate grafove na zapadu možemo svi znati kamo idemo…sve ostalo je doljevanje ulja na vatru i preporučam da se o tome povede računa osim ako netko ne djeluje ovdje po nalogu da dodatno unese nemir,… složili se ili ne puno ljudi čita forum makar se ne trude pisati i atmosfera sa foruma se prenosi u realnost…
opet smo najaći svaka nam čast.a govore američke dionice potonuli 2.50%.a kako onda ovo nazvati
dubinsko ronjenje do dna.
prijelom ispod 190.
ali, kako je već odrađen prijelom za 165 (target vrlo izvjestan), znači da sigurno ronimo ispod 190.
a vi me razapnite.
[/quote]
Nitko te neće razapjeti. 1.Kad dođe na 135-140 onda će se opet odraditi prijelomi pa će target biti 70, pa nakon toga 35, pa nakon toga 10, pa nakon toga 2, pa nakon toga -5.
Nađi jednog TA analitičara koji će dati neke targete i biti u njih siguran? Što je danas sigurno?
Što se trudiš ovdje pisati kad si siguran da će na 135? Pa čekaj dok dode na 135 pa kupi. 2.Ili vam možda treba pomoć da se ht, a time i cijeli crobex sruši?
Self fulfilling prophecy
http://www.accel-team.com/pygmalion/index.html
[/quote]
ad1.
ma kako ne, to ti ide baš tako…
ad2.
pitaju ljudi, to je razlog.
jel ti stvarno misliš da ja mogu rušit burzu?
američku naročito.
pa kad napišem da padom ispod ca 800 sp500 ima 3.target 430, cijela ulica volova strepi i, ako se to desi, slijedi panična rasprodaja hr foruma radi?
[/quote]
Istina, ne možeš rušiti USA.
Ali ja vidim da se ameri odbijaju kao od zida a crobex tone.
Ne možeš ti utjecati na da stvaraš paniku stvaraš.
Ljudi ti vjeruju, misle da si bog i slušaju te.
A targeti samo niži i niži.
Ode ht na 130 a onda će biti target 60 kuna.
Ali hebiga ti znaš kao da si navođen od strane mirovnika.
[/quote]
nemam NIKAKVE kontakte s mirovincima.
[/quote]
Znam da nemaš,
samo sam htio vidjeti dali češ kaj reći.
Jer u zdanjih 10 dana kada te nekaj pitam me ignoriraš a sada se braniš.-
Pametnom dosta.
Šala. Ma vlad meni odgovara da roknemo i na 500 samo mi je to malo sick.
prijelom ispod 190.
a vi me razapnite.
[/quote]
jučer si postao graf kad si rekao 190
zašto sad ne napraviš isto kako bi vidjeli što se promijenilo u odnosu na jučer?
hoće li biti odbijanca???
pa da sentiment nije ovako "usran" ja bi kupio.
a sto cu kupovati kada svi briju na pad???
imamo itekako razloga za rast:
1. padajuci klin na crobexu
2. oscilatori debelo u "buy" poziciji
ali prvi kupiti necu.
eto ti sad.
@pobjeda
"branim" se od pljuvača kao što si ti.
koji pljucaju bez argumenata.
@ tigrus
zar zbilja vjeruješ da npr. Kd Victorija nemilo sve prodaje zato što čita Vladove targete? Ili Ny bank as custodian? Ili razne privatne ili pravne osobe? Europa, Amerika, Balkanske burze… sve to ode u minus zbog Vlad-a? Pa ni Buffett nema toliki utjecaj!
Činjenice su uspravo obratne. A oni koji imaju veliki kapital, budi siguran da ne slušaju tek tako nekog nepoznatog lika na tamo nekom forumu. Ponavljam gore rečeno: tehničari upravo nastoje detektirati namjere i intenzitet velikih igrača, odnosno budući tok tržišta kapitala (u određenom vremenskom horizontu), i to ovdje nude svima javno na uvid: na korist i kritike (koje bi trebale biti konstruktivne, a ne destruktivne)…
Mislim da je ovo ipak prava panika, prvih 15 min. promet 5 mil.kn, u pola sata 10 mil.kn.
Ako se približimo ili prebacimo stotku danas onda je to -to. Možda se čak i na zse dogodi odbijanac, znam da zvuči nevjerojatno.
P.S. Mislim da jedinu pravilnu prognozu na zse mogu dati fond menageri ili njima bliski ljudi. Nemaju konkurenciju i mogu na zse raditi šta hoće (nema niti kontrole), oni ne gledaju grafove oni ih stvaraju.
Svi ostali samo tapkaju u mraku i misle da znaju kuda idu.
Naravno ovo je samo moje mišljenje.
@inewton, vlad…. Momci nije samo vlad taj koji predvidja daljni pad S&P i nije to nikakva prevelika umjetnost vec realnost. Citam na bloombergu da se i tamo spominju krajnje pesimisticna kretanja za S&P i njegov daljni pad ne samo ispod 800 vec i dosta nize. Ne vidim u cemu je problem i zar stvarno mislite da ce nasa(vasa) piskaranja po ovom ili drugim forumima narocito pomoci da se sruse ili podignu indexi. Pa scenarij je isti kao i na svemu ostalome. prvo se sve mora dobrano srusiti da bi se zatim moglo relativno brzo malo oporaviti pa zatim uvlacenjem ostalih kategorija ulagaca i podignuti u nebesa. Navescu same neke primjere. US $ je polovinom 7. mjeseca 08 bio 1.60 za Euro, danas je na oko 1,26, da ne kazem da je nakon sto je uveden Euro, $ vrijedio i preko 1,2 Eura, isto tako se sjecam tamo sredine devedestih kad je dolar vrijedio najnize 4,8 Kn. nafta je nedavno bila na 147$ danas je ispod 55, bila je prije koju godinu i tridesetak $. DOW je prosle godine bio i oko 14000 danas je blizi 8000, za zadnje krize oko 7400. zlato je ne tako davno bilo 300tinjak $ za uncu a sad je 737… Dakle sve su to ciklicke promjene koje su se dogodile i dogadjaju se stalno ponavljaju. E sad traziti od nekog da tocno odredi do kad i koliko ce nesto padati je isto kao i traziti da vam da brojeve lota za slijedece izvlacenje. Za ulaganje je najbitnije imati jake zivce i moc pregrmjeti eventualne gubitke ali isto tako i navrijeme izaci s zaradom. Hvatanje min i max je utopija i vodi samo u jednom pravcu a to je gubitak!