Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Za koliko bi taj volumen pri proboju klina trebao bit veći u odnosu na volumene ovih dana/tjedana?

Bi li tkogod bio toliko ljubazan da odgovori?
[/quote]
Obično svaki odbijanac se dogodi onda kada imamo veliku rasprodaju, znači vrlo veliki pad uz vrlo veliki volumen, tj. kada uđemo u prerasprodano područje s velikim volumenom. Ovih dana imamo vrlo mali volumen. Vidjete ćemo kako će se stvari odvijati idućih dana. Ako ćemo idućih dana imati volumene rasprodaje s preko 100 i više mil. KN, možda bi nakon toga mogao slijediti kratkoročni odbijanac. No mislim da je preveliki negativni utjecaj izvana. Još zapravo ni nismo dobro zakoračili u krizu, tako da je svaki oprez dobro došao.

Doticanje donje strane falling wedgea je od 1900-1920 bodova.

Napisano danas u 10h 17 min.
Bolji sam od tebe vlad. Hehe

[/quote]
Samo za tebe, donja linija na 1870

Ovcetino sta to radis!? Oovco... ovcice... janje moje malo...

]
Ja se slažem sa kolegom- lako je sada bubati "past će to na ovoliko na ovoliko-zašto nam niste govorili koliki će biti pad kada je CROBEX bio na 5.000 i nešto bodova??? Zašto nam tada niste postali pad na 2.000 bodova? Vidjet ćemo kada usljedi rastuči trend- da vidimo onda gdje su targeti.

@Raikkonen

Kod Crobex 5400 moglo se viditi da je pad poceo.Povremeno su se prikazale nove razine ali TA je analiza gde novi podaci daju novi pogled na buduce razine(na gore ili na dole).

Ja sam imao Nasdaq prema ca 2100 kao cilj prije ca godinu dana.Mogu kazat da danas postoji slika razvitka koja je totalno drukca…to jest jos dublji pogled u ovu krizu sto se sada vidi.

nadam se da ono sto "vidim dugorocno" se ne desi…posto ako je sada tamno …onda moze biti jos tamnije.

Ali sve u svome vremenu…postoji uvjek mogucnost drugacijeg positivnog razvoja…u koji ovog momenta ne vjerujem…ali ga se nadam…za sve nas.

Time will tell…..

Za koliko bi taj volumen pri proboju klina trebao bit veći u odnosu na volumene ovih dana/tjedana?

[/quote]
Obično svaki odbijanac se dogodi onda kada imamo veliku rasprodaju, znači vrlo veliki pad uz vrlo veliki volumen, tj. kada uđemo u prerasprodano područje s velikim volumenom. Ovih dana imamo vrlo mali volumen. Vidjete ćemo kako će se stvari odvijati idućih dana. Ako ćemo idućih dana imati volumene rasprodaje s preko 100 i više mil. KN, možda bi nakon toga mogao slijediti kratkoročni odbijanac. No mislim da je preveliki negativni utjecaj izvana. Još zapravo ni nismo dobro zakoračili u krizu, tako da je svaki oprez dobro došao.

[/quote]

Hm.. Po mojoj ocjeni do ovoga neće doći. Volumen će se ukoliko se budemo gibali u klinu smanjivati pogotovo pri padu. Ovaj trend je prisutan već neko vrijeme – obratite pažnju na slici su izostali pikovi prilikom grebanja po doljnoj granici dugoročnog kanala u kojem se gibamo zadnjih više od godinu dana.

Danas smo dobili potvrdu ovoga prilikom pada 2040->1910 grebanja po 1910 – promet je bio nešto veći, međutim izostao je ogroman promet. Jedan zanimljivi detalj imamo i 24. i 27.10 kada je došlo do pada volumena u zadnjem impulsu vala I (nakon četvorke u trokutu), premda smo tada pali za okruglih 100 bodova.

24.10.2008 close 2.192,85 -7,58 Redovni promet: 81.679.707,46
27.10.2008 close 2.083,89 -4,97 Redovni promet 72.589.458,94

BTW dugoročni kanal je na slici.. hvala kolega zxinfo
Pozdrav.

Doticanje donje strane falling wedgea je od 1900-1920 bodova.

Napisano danas u 10h 17 min.
Bolji sam od tebe vlad. Hehe

[/quote]
Samo za tebe, donja linija na 1870
[/quote]

Pa sad predviđati pad indexa zadnjih godinu dana bar meni kao laiku i ne izgleda kao neka j… znanost pošto se na prste mogu izbrojati pozitivni dani. Znači tko prognozira pad bez obzira kako našara graf vjerojatnost da će ispasti u pravu je cca 90% ako ne sutra onda prekosutra [lol]
Baš bih volio da se netko ohrabri i prognozira da ćemo tada i tada rasti zato i zato da analizu pa makar samo simbolični rast i nek fula i tjedan dana nema veze.
Ako i promaši bar će ispasti faca jer danas i kumice na placu prognoziraju padove i pogađaju gotovo bez greške, a nikakvim analizama se ne koriste, jednostavno žene znaju znanje [lol] [lol]

P.S. Znalci ne ljutite se zbog malo šale na vaš račun [thumbsup], ne može škoditi kad već zse tjera samo suze na oči [wink]

Upravo tako,zato da vidimo najbolje:

po meni su to Croman i Vlad.
Nagrada najboljem večera u dobrom ZG restoranu.

[/quote]

[/quote]

Hm.. Po mojoj ocjeni do ovoga neće doći. Volumen će se ukoliko se budemo gibali u klinu smanjivati pogotovo pri padu. [/quote]

Ako ne dođe do povećanja volumena, tada su šanse za skori odbijanac daleko manje.

]
Ja se slažem sa kolegom- lako je sada bubati "past će to na ovoliko na ovoliko-zašto nam niste govorili koliki će biti pad kada je CROBEX bio na 5.000 i nešto bodova??? Zašto nam tada niste postali pad na 2.000 bodova? Vidjet ćemo kada usljedi rastuči trend- da vidimo onda gdje su targeti.

nadam se da ono sto "vidim dugorocno" se ne desi…posto ako je sada tamno …onda moze biti jos tamnije.[/quote]

Znači li to da je dno još daleko niže od ovih sadašnjih razina?

@ opcija
nema na čemu. samo ti vikni ako trebaš koji graf…. (a i dtugi, ako mogu dati.. budem dao)

[/quote]

[/quote]

Hm.. Po mojoj ocjeni do ovoga neće doći. Volumen će se ukoliko se budemo gibali u klinu smanjivati pogotovo pri padu. Ovaj trend je prisutan već neko vrijeme – obratite pažnju na slici su izostali pikovi prilikom grebanja po doljnoj granici dugoročnog kanala u kojem se gibamo zadnjih više od godinu dana.

Danas smo dobili potvrdu ovoga prilikom pada 2040->1910 grebanja po 1910 – promet je bio nešto veći, međutim izostao je ogroman promet. Jedan zanimljivi detalj imamo i 24. i 27.10 kada je došlo do pada volumena u zadnjem impulsu vala I (nakon četvorke u trokutu), premda smo tada pali za okruglih 100 bodova.

24.10.2008 close 2.192,85 -7,58 Redovni promet: 81.679.707,46
27.10.2008 close 2.083,89 -4,97 Redovni promet 72.589.458,94

BTW dugoročni kanal je na slici.. hvala kolega zxinfo
Pozdrav.

[/quote]

a sto ti iz toga zakljucujes?

prije toga kupnja je rizik.

ma kupnja dionica je uvijek rizik.

ono što meni nije baš jasno da li je veći rizik kupnja prije godinu (kad je sve bilo bajno i cijene visoke – uvijek može višlje) ili sada (kada je sve crno i ciene niske – uvijek može niže).
ovo nije ironija – nisam oko toga na čisto.
[/quote]
kao sto kazes uvjek moze i nize i vislje…..samo imalo se vremena godinu dana za izaci tako isto i za ulazak nema zurbe…..trejderi su nesto dugo…….ne zuriti sa kupnjom,nece nikamo pobjec……a niti prodavati na ovim razinama…..

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

New Report

Close