@braun
proboj ne vrijedi dok se ne potvrdi padom od dodatnih 5%, ca 95 bodova.
strpljenja.
Ti si optimista, kao sto rekoh prije puno puta, previse ima optimista jos uvijek na ovom forumu.
A za ovaj target, istina, mozda sam bio preoptimistan, vidjet cemo, ali ja sam uvijek bio optimista.
Caccone, zasto tako brzo zelis uci u dionice?
[/quote]
usao je u kes pa svrbi oko pupka do bola ,nije jedini [lol] .Mislim da su svi naostrili kesovinu na racunima i samo cekaju mig da pocnu jesti hapaljivo [lol]
pozdrav Zmrklicu [kiss] eno kodt-p-a je skoro na 1300kn uz pad od 1 dionice [lol] ,srecom do nule ima jos 73 dionice . ak nista drugo bar ce dividenda biti 100% [thumbsup]
[/quote]
kodt-r: prošlo 32 dionice po 12xx
I TA ovisi o tome što Ameri kažu, počne li propaganda za koji mjesec da je sve bolje šta se tiče financija onda će odjednom ovi pametni tehničari počet stavljat targete prema gore po jedno 200 bodova. Lako je sad govorit otpor je na 2000 pa na 1850 pa na 1600 itd. To nema i tako veze s pameću.
Ja se slažem sa kolegom- lako je sada bubati "past će to na ovoliko na ovoliko-zašto nam niste govorili koliki će biti pad kada je CROBEX bio na 5.000 i nešto bodova??? Zašto nam tada niste postali pad na 2.000 bodova? Vidjet ćemo kada usljedi rastuči trend- da vidimo onda gdje su targeti.
[/quote]
Govorilo se… ali ne direktno. A TA ti jako lijepo ilustrira neke situacije na osnovu kojih možeš donositi odluke. I o ulasku i o izlasku. Istina, ja osobno baš nisam neki pobornik valova, ne koristim ih baš u analizama (možda i zbog određenog neznanja, da se odma ogradim od onih koji će me zbog toga "rastegnuti"). Ali svakako da će i TA uzeti u obzir Amere i njihovo govorkanje… ali to i je smisao TA. Sve će to na grafikonima i trendovima biti vidljivo. I pisati će se o tome, ali samo to treba prepoznati.
[/quote]
Htio sam ti i grafikon crobexa od 2 god staviti.. pa da malo baciš oko. Sigurno ćeš vidjeti da TA ima smisla i da se moglo na temelju toga donijeti dobrih odluka. Samo da si malo pazio… ili previše gledaš Huga pa ti se uvukla izreka "Sigurno ćeš pogriješiti"…
signal za eventualnu kupnju (konzervativni):
ako se uskoro odbijemo prema gore i grobi odradi proboj klina prema gore + 5%, kupovati neposredno iznad točke prijeloma…
prije toga kupnja je rizik.
P.S.
padajući klinovi, čak i u slučaju da se kasnije realizira proboj prema gore, najprije potonu ispod donje stranice (lažni signal). tak nakon toga uslijedi proboj prema gore…
p.s.
samo napominjem da su se prijelomom 1950 bodova aktualizirali neki targeti…neću napisati ništa da me ne napadnete za druk.
signal za eventualnu kupnju (konzervativni):
ako se uskoro odbijemo prema gore i grobi odradi proboj klina prema gore + 5%, kupovati neposredno iznad točke prijeloma…
je Vlad pa da se propusti 10%-20%,mi smo ti pohlepni i kockarski ulagaci [lol]
ma kupnja dionica je uvijek rizik.
ono što meni nije baš jasno da li je veći rizik kupnja prije godinu (kad je sve bilo bajno i cijene visoke – uvijek može višlje) ili sada (kada je sve crno i ciene niske – uvijek može niže).
ovo nije ironija – nisam oko toga na čisto.
Za koliko bi taj volumen pri proboju klina trebao bit veći u odnosu na volumene ovih dana/tjedana?
Bi li tkogod bio toliko ljubazan da odgovori?
ma kupnja dionica je uvijek rizik.
ono što meni nije baš jasno da li je veći rizik kupnja prije godinu (kad je sve bilo bajno i cijene visoke – uvijek može višlje) ili sada (kada je sve crno i ciene niske – uvijek može niže).
ovo nije ironija – nisam oko toga na čisto.
[/quote]
Moje je mišljenje da treba pričekati preokret trenda (a o tebi ovisi na koj period gledaš) pa onda uletiti. Prošle je godine bilo lijepo dok je raslo… i dalo se uhvatiti lijepa pozitiva. Međutim, kada se trend okrenuo, tko nije pazio… brzo je izgubio. Tako da pitanje da li je onda ili sada veći rizik.. rizik je uvijek ali je bitno da li si ti sam sa sobom na čisto, i da li si postavio "letvice" koje ne prelaziš i kontroliraš rizik njima.