Može se računati tako – pogledaj moj drugi post. Sličan je izračun za zastavicu, trokut, klin, samo su smjerovi kretanja drugačiji. Zastavica i trokut su continuation, a falling wedge obično reversal. To je u skladu sa onom našom ED.
Pozdrav.
napisao si:
"Kao i za većinu drugih obrazaca, tako i za probijanje klina te promjenu trenda, bitni su volumeni.
S obzirom na potpis koji prati svaki moj post, moram ovdje staviti i jedan nadasve zanimljiv primjer padajućeg klina…"
u klinu i trokutu, volumeni bi se trebali smanjivati prema kraju obrasca, ovdje na sredini imas gadnu anomaliju.
proboj si i sam vidio kakav je.
cijeli obrazac je nekako "kilav" s tim da je cijena iscurila kroz špic, a trebala je probiti na 2/3 ili 3/4 ako se ne varam.
iako je opcija nabacio sliku nekog trokuta sa slicnim curenjem cijene, pa eto..
ja na ovom grafu prije vidim trokut, al dobro..
IMHO, mozda grijsim..
krpa je priložio graf ht-a.
koji ima duboke targete.
p.s.
vidim ja svašta, ali ovdje navodim samo primjer klasične TA.
Za graf HT-a si u pravu.
Slažem se i ja da ovdje samo raspravljamo o jednom primjeru klasične TA.
Smatraš li ti klinom ono što sam označio kao klin?
Vidim da si već odgovorio…
krpa je priložio graf ht-a.
koji ima duboke targete.
p.s.
vidim ja svašta, ali ovdje navodim samo primjer klasične TA.
Za graf HT-a si u pravu.
Slažem se i ja da ovdje samo raspravljamo o jednom primjeru klasične TA.
Smatraš li ti klinom ono što sam označio kao klin? [/quote]
da.
definitivno.
već sam napisao to u pps-u prethodnog posta,
zar i penent nije continuation?
dakle onaj dio u sredini bi trebao biti trokut.
klin je kao i ED, slazem se..i ne znam da ako klin probije prema dolje da se tako racuna target.
ok, mozda ne znam.zvuci kao, ako se H&S ne ostvari onda se ide gore za visinu on neklajna do glave.
svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem..i ucim se [smiley]
cijeli obrazac je nekako "kilav" s tim da je cijena iscurila kroz špic, a trebala je probiti na 2/3 ili 3/4 ako se ne varam.
Obrazac nije kilav, nego je rezultat (probijanje) kilav, upravo zbog toga što je probijanje trebalo biti na 2/3 ili 3/4. [thumbsup]
Obrazac nije kilav, nego je rezultat (probijanje) kilav, upravo zbog toga što je probijanje trebalo biti na 2/3 ili 3/4. [thumbsup]
[/quote]
kilav je kilav..
kilav je i zbog onog nebodera od volumena po sredini koji enma tamo sta trazit[tongue]
ma dobro, ja ga ne bi razmatrao kao klin i ok..
bitnije mi je sto je ovaj trenutni na crobexu sav po PSu i po EWTu, cak [smiley]
je klin ,probio 4% a trebo je 5% dakle nije bio klin, odnosno bio je kilav klin na 3/3 a trebo je 2/3 i to 5%,a ne 4%
…Ako se ne varam petak je bio zadnji dan za rasprodaju dionica – hedge fondova kod Amera,što bi trebalo značit završetak rasprodaje i impuls u narednom tjednu za kupnju podcijenjenih dionica …. Velike su šanse da nakon padajućeg klina na crobexu odradimo školski primjer rasta.. [thumbsup]
Kod određivanja budućih linija padova za duplo itd treba uzet u obzir faktor iznenađenja,pa bi volio da mi netko pojasni na temelju kojih činjenica-događaja možemo očekivat tako velike padove…?
Tržište je več otupilo na naslove bankrot i recesija,analitičari upozoravaju da su u današnjim podcijenjenim dionicama već ukalkulirana sva ta sranja ,,, s druge strane masa dioničara je već osiromašena ,a preostali dio u strahu od ulaganja, …tj. idealna klima za berbu 10 -tak %budućih novih multimilionera …
…sad treba imat jajca i herca … [thumbsup]