Mi mudro čekamo razvoj situacije, trgovina na zse zadnjih sat vremena čisto simbolična.
Ako svi potegnu prema gore fond menageri kod nas uzimaju produženi vikend, a ako krenu vani malo jače prema dolje sutra će nas tako udariti da će nam zubi poispadati od muke.
A možda sam samo neopravdano negativno nastrojen prema našim fondovima, neznam [undecid]
Pratimo mi svijet samo na svoj način . Prilikom rasta manje rastemo , a kod pada jače padamo.
Teška borba evropskih indexa, futuresa i cijene nafte od +1% do -2% i nazad na nulu za sada (ne svi baš tim redoslijedom).
Očekujem ili veliki skok danas-sutra ili strmogljavljivanje kako se rijetko viđa u glavnom neki extrem, ne bude dosadno to je sigurno. [wink]
Ako Crobex dozivi ono sto pokazuje analiza za Svedsku burzu, onda moze narednih 5-10 dana biti privremenog rasta (do ca 10%).
Posle toga nameravam biti 100% likvidan…i velika opreznost za moguc ! "veliki pad"
Sretno
Ps
Moguce targete za crobex mogu drugi izracunat
ok prema vama svima koji vladate sa TA ja sam totalni laik ovdi… ali isto mi bodu oci oni prometi kod zadnja dva pada… sad se to vrti negdi oko 10% i manje od toga… drugim ricima ja to tumacim da jednostavno ko je proda proda je… bar od nas koji nismo toliki trgovci a jaci OIF-i su vec ionako 25-30% u cash + jos stago u obaveznicama tako da bas i nemaju nekog razloga za prodat… MIF ionako cekaju naredenje naseg Ive dok su mali OIF-i koji su pred izdisajem ionako rasprodali sve vridno sta su imali… e sad vjerovatno mi mozemo jos dolje ali to je vec kopanje dna a onda je to i konacno adio pa cemo u tom slucaju najmanje bit zabrinuti oko burze [undecid]
Jednako kao i ti.. i ja sam laik u TA… ali eto pokušavam učiti [pray] …ali vidim da su volumeni ipak nešto veći nego što su prije bili. A da se ide prema dnu… ide se…
što se tiče MIF-ova mislim da je njima i priliv novaca nije baš redovit zadnja 2 mjeseca. Moja a i još masu firmi koje znam nije platila doprinose za posljednji mjesec, a ni neznamo kad ćemo, a najveći naš dužnik je ….. što mislite……. DRŽAVA…. i firme koje posluju direktno sa državom.
čekamo na isplatu ovjerenih situacija od što mislite koga……HBOR-a i do daljnjega love nemaaaaaaaaaa….
@croman
da li to znaci da ocekujes 5. jednake velicine kao 3. dok ovo sve proglašavaš 4.?
thx
@croman
da li to znaci da ocekujes 5. jednake velicine kao 3. dok ovo sve proglašavaš 4.?
thx
Buduci da sam uvidio da moj nacin pracenja(analiziranja) uz moju metodu Ewt (RTEA) …nije isti kao sto ostali cine , ne zelim komentirati valove ni slicne podatke.
Ono sto vidim za svedski index i dionice (a slicno ima i za americke indexe) je :
moguci manji rast (prijasna poruka) i posle toga …moguci mnogo veci pad
Ako ce biti kao sto pisem ? …to je druga stvar…
thats all…sretno i oprez
Možda su ameri još u 4. valu, a da li je i DAX i druge europske?
[/quote]
Izvoli , prebroji .
[/quote]
DAX po meni djeluje expanded flat a Crobex moguci running flat kada bi uzeli uskladjenost indeksa. S obzirom da bi se to moglo uklapati sa brojanjem (npr. A i B kao 3 a C kao impuls, nemam graf) znacilo bi da je suprotni trend jak (prema definiciji).
Mi mudro čekamo razvoj situacije, trgovina na zse zadnjih sat vremena čisto simbolična.
Ako svi potegnu prema gore fond menageri kod nas uzimaju produženi vikend, a ako krenu vani malo jače prema dolje sutra će nas tako udariti da će nam zubi poispadati od muke.
A možda sam samo neopravdano negativno nastrojen prema našim fondovima, neznam [undecid]
[thumbsup]
Cromane pogledaj priloženi graf. Crobex je 16.10. bio na 2607 , a OMXS na 200 . OMXS je trenutno na 197 ,a Crobex na 2000 . Teško je to uspoređivati .
Cromane pogledaj priloženi graf. Crobex je 16.10. bio na 2607 , a OMXS na 200 . OMXS je trenutno na 197 ,a Crobex na 2000 . Teško je to uspoređivati .
zato je pametan covjek i pobjego iz hrvatske i zahvalio joj se na pruzenoj prilici za zaradu….koliko god da je mala….ali nije jedini
cini mi se da svi "nasi" ljudi vani, jednom se vrate,probaju nesto puni intuzijazma, no jos brze pobjegnu natrag i kazu "nikad vise"
graf sve govori..