prema svim varijantama (val (4), val (5) ED, val (5) impuls) trebao bi uskoro uslijediti odbijanac.
pod uskoro smatraš malo vremenski ili malo bodovno ?
mali volumeni na dnu se dešavaju kada kupnje gotovo nema.
kod nas kupnje ima, ali je nisko postavljena.
ne baš, nego kad ostanu u dionicama samo oni koji ih više ne žele prodavati, odnosno koji su kupili npr. nekoliko dana ranije na ogromnim prometima, a na sličnim razinama… Tad nastupa faza akumulacije, laganog skupljanja bez podizanja cijena, na malom prometu… A pri svakom idućem rastu prometi se vrtoglavo povećavaju..
[/quote]
ti govoriš o manjku prodaje.
ja o manjku kupnje.
A neka bude tako.
Do sada sam primjetio da se prije velikih odbijanaca dan ili više ranije događao i nešto veći pad sa osjetno većim prometima.
Dali je to bila samo koincidencija ili je i poslije ovako letargičnig dana na zse i konstantnih ali ne pretjeranih padova moguće očekivati neki jači odbijanac ili…??
A neka bude tako.
iliti:
Amen!
Do sada sam primjetio da se prije velikih odbijanaca dan ili više ranije događao i nešto veći pad sa osjetno većim prometima.
Dali je to bila samo koincidencija ili je i poslije ovako letargičnig dana na zse i konstantnih ali ne pretjeranih padova moguće očekivati neki jači odbijanac ili…??
To su OMF izlazili iz OIF, generirali jake padove i zatim jake odbijance.
To su OMF izlazili iz OIF, generirali jake padove i zatim jake odbijance.
[/quote]
Da.
Zadnji puta kada je Dow skočio 10,88%, a Evropa potegla gore cca 5% mi smo čamili čekajući i jedva bili pozitivni s prosječnim prometom (kada je Dow skočio 11% početkom 10. mjeseca to smo i mi popratili).
Iz toga bi se dalo zaključiti da bez obzira na kretanja vani mi smo u rukama fondova, odnosno ako su oni odlučili prekrižiti ovu godinu da bi im iduća ispala profitabilnija (pa i zgodna za reklamiranje i navlačenje klijenata na ulaganje) možemo je slobodno i mi prekrižiti, a ako su pak odlučili još ove godine neki pozitivan pomak napraviti mogli bi se i mi mali nečem pozitivnom nadati.
Ako je moja teorija makar i blizu realna gdje je onda tu tržišno natjecanje, čemu analize??
Nadam se da će se fondovi odlučiti za drugi scenario ili da potpuno nisam u pravu.
Teško da bi se nakon ovako latergičnog dana na ZSE i vrlo malog prometa mogao dogoditi odbijanac. Iskustva iz prakse pokazuju da se odbijanac dogodi gotovo pa u pravilu nakon velikog pada na velikim volumenima. Ako pak hoćemo biti realni danas ni nije bio neki veliki pad, naravno osim INE, koja je i doprinjela Crobexu od -2,91%. Vremenski možda odbijanac i slijedi u skorom roku, ali se prethodno mora dogoditi veći pad.