Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

jesi li skužio da da brojevi nisu dobri na crobexu,u odnosu na bloomberg

MMM, ako je grafikon rasta i pada uglavnom završen, a meni to izgleda kao da je tsunami iza nas…
recite mi , da li je predviđeno , ono što ja mislim, a to su mali valovi , kao ovi iznad ove razine
2000-2300… tak jedno vrijeme da se to izmjenjuje, sa nekim mjesečnim pomakom na gore..
jer ne možemo zanemariti..da Europu ,Aziju i Ameriku, uopće ne tangira loše gospodarstvo..oni
šibaju indexe gore..dok ide -ide…
Vidite ..mene najviše veseli upravo ta mala likvidnost..svi su nekak zabrinuti, a ja tu upravo vidim
da su prave ODLUKE TRŽIŠTA…pozitivne..
Šta će tko zaraditi, ako ćemo tu čmrljiti ???
Da idemo dole ? Zakaj bi išli? Očajnički potezi su prevladani…i love ima za isplatiti bokce koji
su izašli…i koji bi još ovih dana izašli…
Čekajmo svijet šta će napraviti..i primirimo se..nek veliki donesu ODLUKE…
Veliki će našibati cijene onako kako treba…čekaju da vide ostale u svijetu..pa neće valjda prvi
glumiti budale….

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

10 min

evo malo formacija na temu…

[/quote]
Baš je krasno….

@adler

osobno smatram da se EWT mora koristiti uz oscilatore i ostale indikatore klasicne TA, mislim da se puno vise dobije.bilo bi dobro, da kad smo vec u 5ici ili ju cekamo provjerimo pozitivne divergencije na oscilatorima, tj lazni pad.

@drevil

buduci imamo vec neki konesenzus da je pravi count unutar ove tri mogucnosti (3 od A, 5 od A i 5 od C), evo ja bih pokusao dati svoj obol.uzimajuci u obzir i fundamente i vremensko-cjenovne targete, osobno mi je nevjeorjatno da je ovo tek 3 od A, bilo u obicnom cik-caku (5-3-5),ali ni flat(3-3-5) opcija mi se ne svidja bas..
naravno, to ne znaci da je nemoguce i da ga treba do kraja odbaciti.

inace, iako i vani EWTisti se manje vise slazu da je ovo tek padajuca trojka, sto znaci da je jedinica isla tamo do 3-4mjeseca, osobno sam ipak sklon "ljubojurčić" korekciju kod nas proglasiti jedinicom.
inace sam o tome razmisljao, ali i kolega Croman mi je malo otvorio vidike danas, rekavsi da Crobex ima svoj put.pa evo malo au contrair misljenje.
u Prechteru se kaze da su 1.valovi obicno slabi, vise tehnicki, nego fundamentalni, prometi su veliki, jer svi kupuju na "popustu", itd..
meni se cini da se upravo to desilo na Crobexu, nakon euforije HTa, doslo je do ispuhivanja, ali nitko nije smatrao da je to nesto ozbiljno.vecina nije razumjela da je slomljena kicma uzlaznog trenda, pa je tako 2ojka koja je isla poslije nje dovela do jakog retracementa.svi su bili uvjereni da bull market jos traje.a onda..jazovka [lol]
ako jos dodamo da je 4. 3200-4200 dosla taman do 1.(4300), nekeko mi se cini da stvari funkcioniraju.

ali lako moguce da nisam u pravu [tongue]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

mmm, vidim da ti se razvija neki padajuci klin sa 3 dnom na oko 1900…

čuj, ne mora pad indeksa nužno značiti pesimistični scenarij (kao što se vidi na DJI). Pad Amera u ponedjeljak bi bio optimističan, jer bismo ostali u 4. valu, koji nudi nadu u podval E – rast preko prethodnog maksimuma. Rast Amera u ponedjeljak bi generirao puno lošiji scenarij, bez obzira na kratkoročno kretanje. Jer bi to značilo da su započeli s 5. valom.

Tehnički gledano, prema jutrošnjem otvaranju u Londonu, Zapad je završio s 4. valom, prošli tjedan u formi expanding flata, i započeo s 5.valom Ovo je prva indikacija. Potvrda se očekuje tjekom dana. U slučaju potvrcde, trenutno se odrađuje 2. podval 5. vala.

Tehnički gledano DAX je probio prvu potvrdu ulaska u 5. vala. Konačna potvrda bi bilo neprobijanje rzine od 5300 bodeova. Probijanje te razine značilo bi daljnji razvoj 4. vala.

-DAX 5,025.53

[/quote]

S obzirom na to da Americanosi otisli u crveno nalazimo se u 4.valu a stigle potvrde o 5. valu pa se nalazimo u istom vise mi nije tehnicki jasno gdje smo.? [undecid]

….

[/quote]

S obzirom na to da Americanosi otisli u crveno nalazimo se u 4.valu a stigle potvrde o 5. valu pa se nalazimo u istom vise mi nije tehnicki jasno gdje smo.? [undecid]

[/quote]

U tvom pitanju razlikujem tri različia problema koja te muče. Prvi. Priča o 4. ili 5. valu i potvrdama odnosi se na njemački DAX i/ili američki DJI (S&P, NASDAQ). Mi (ZSE) smo u nekoj drugoj priči (vidi moje ranije priloge na forumu). Drugo. Potvrde 4. ili 5. vala (na Zapadu) su nam potrebne zbog velike sličnosti početnog dijela D podvala 4. vala i početnog dijela 5. vala. Pa ih nastojimo što prije detektirati, kako bismo bili što sigurniji gdje se nalazimo. Treće. Dok to ne uspijemo (razlučiti) važno je naglasiti da su D podval 4. vala i 5. val potpuno istog smijera. Tek bi, eventualni daljnji razvoj expanding flat-a (malo vjerojatno) moglo unijeti pomutnje (opaska uz DAX, 5300). Kao što vidiš priča nije jednostavna. Da je jednostavna, svi bismo bili milijarderi. Kad je tako, ne preostaje nam ništa drugo doli pratiti zbivanja i zaključivati gdje se tržište trenutno nalazi i kuda bi vjerojatno moglo krenuti.

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

Vidim da nije jednostavno jer jednostavni odgovori(rijetko ih i bude) ispadaju da su samo povrsinski jednostavni;no sljedece je pitanje zar nije moguce detektirati val na temelju kalkulacija prije nego sto se stvarno desi?

Baš sam mislio dublje porokomentirati stanjen i persepktivu DJI-a, kritične vrijednosti indeksa. Al, kad ste me počastili s dvojkom – ponestalo mi motiva. Sorry. Anyway, sretno.

Evo ja ti dao 100

Vidim da nije jednostavno jer jednostavni odgovori(rijetko ih i bude) ispadaju da su samo povrsinski jednostavni;no sljedece je pitanje zar nije moguce detektirati val na temelju kalkulacija prije nego sto se stvarno desi?

da, moguće je. Ali kad imamo slične mogućnosti, identičnih smjerova, onda imamo varijante. Pa djelujemo prema varijantama, dok se ne raziđu.

Ajd dobro.Samo se trudite pa cete ih valjda znati i prije raspoznat pa i objavit.Do tada cemo zivjet u nedoumici ko i ostatak puka.

Baš sam mislio dublje porokomentirati stanjen i persepktivu DJI-a, kritične vrijednosti indeksa. Al, kad ste me počastili s dvojkom – ponestalo mi motiva. Sorry. Anyway, sretno.

Evo ti stotka…
Pričaj !

New Report

Close