To bi značilo da je korektivni rastući 4. val gotov, i da se započelo s impulsnim padajućim 5. valom. Sve to vrijedi za Zapad, gdje su valovi jasno prepoznatljivi. O stanju i perspektivama Crobexa također sam pisao prethodnih dana.
[/quote]
Iako sve pokazuje da je moguce da je 4 val (kod na pr svedskog indexa) gotov,jos uvijek je samo moguce sve dok druge formacije ne daju podrsku za navedeno.
Jedna formacija se uvijek mora zavrsiti u 2 faze: tehnicki i vremenski …inace nije zavrsena/ispunjena !
Sve uzme svoje vrijeme…a tako i znanje
[/quote]
@Croma, već sam nešto ranijee napisao da j ovo prva indikacija i da potvrdu očekujem tijekom dana.
U subotu sam napisao da postoji tehnička indikacija izraženog šortanja kao uzroku "grešaka" na Crobexu, u odnosu na zapadne indekse. Prvih pola sata današnje trgovine potvrđuje da se vodi pozicioni "rat" između dvije grupe profesionalaca, šortera i onih drugih. Tko pobjedi definirati će daljnji tijek indeksa.
na zapadu nema izraženog šortanja?
[/quote]
ima na Zapadu šortanja, što više – to je sasvim normalna pojava. Međutim, prisjeti se da je prije 2-3 tjedna bilo intenzivnih priča i djela na ograničavanju te aktivnosti. Čak privremenih zabrana.
Kod nas je problem što to službeno ne postoji, pa nemaš što ograničiti ili obustaviti.
ako je sad padajući trend, valjda ti je jasno što je promjena trenda.
[/quote]
Ne lupetaj gluposti zagora naravno da znam..
Ali hoću da MMM to napiše pa da mu postavim pitanje
je li to onaj rast pa ako rastemo preko 2350 onda idemo do 2800 onaj odgođeni rast….
A koji su EU i USA odradile?
Ne danas naravno pitanje se odnosi na ovaj tjedan…
Hvala na od. MMM
Miro, ako usporedis graf novca sa grafom dionica prije godinu dana mislim da ce ti sve biti jasno. Uvijek moze jos gore a da li ce i ici vidjet cemo.
[/quote]
abu, imas li te grafove da ih postas?
[/quote]
Postao sam vise puta ali nikog to ne zanima, svi samo vicu up, up i down, down, totalna konfuzija. Odes na wikipediu, upises money supply i vidis lijepi eksponencijalni graf kojem je samo nebo granica.
U subotu sam napisao da postoji tehnička indikacija izraženog šortanja kao uzroku "grešaka" na Crobexu, u odnosu na zapadne indekse. Prvih pola sata današnje trgovine potvrđuje da se vodi pozicioni "rat" između dvije grupe profesionalaca, šortera i onih drugih. Tko pobjedi definirati će daljnji tijek indeksa.
na zapadu nema izraženog šortanja?
[/quote]
ima na Zapadu šortanja, što više – to je sasvim normalna pojava. Međutim, prisjeti se da je prije 2-3 tjedna bilo intenzivnih priča i djela na ograničavanju te aktivnosti. Čak privremenih zabrana.
Kod nas je problem što to službeno ne postoji, pa nemaš što ograničiti ili obustaviti.
[/quote]
na "zapadu" je zadnjih mjesec i nešto dana, tijekom formiranja 4. vala, bilo dozvoljeno šortanje u pravom obliku.
dakle, i te kako se šortalo.
čak da i nije bilo dozvoljeno pravo šortanje (da je situacija bila kao kod nas), zar ne misliš da i tamo puno (kla)dioničara ne bi kratilo svoje pozicije i uzimalo ostvarene profite?
stoga ti zaključak o tuzemnom šortanju kao uzroku odstupanja od "zapada" ne stoji.
glavni uzrok: specifičnost svakog pojedinog (pa tako i hr) tržišta.
Mislim da ne idemo na 2800, prije okončanja 5. vala. "Greške" se na dadu ispraviti, i to sam ranije već pisao.
Mislim da ne idemo na 2800, prije okončanja 5. vala. "Greške" se na dadu ispraviti, i to sam ranije već pisao.
A po tebi kad bi vremenski dotakli 2800 ovaj tjedan idući možeš li odredit
pozdrav
lijepo vam je doktor W rekao svrha TA… jahanje na valovima…
evo jedan primjer na crobiu
ako je sad padajući trend, valjda ti je jasno što je promjena trenda.
[/quote]
Ne lupetaj gluposti zagora naravno da znam..
Ali hoću da MMM to napiše pa da mu postavim pitanje
je li to onaj rast pa ako rastemo preko 2350 onda idemo do 2800 onaj odgođeni rast….
A koji su EU i USA odradile?
Ne danas naravno pitanje se odnosi na ovaj tjedan…
Hvala na od. MMM
[/quote]
hvala,ali ja tebi nisam rekao da lupetaš gluposti. Bio bi red da se na ovom forumu uvede red i da nema više vrijeđanja. Puno pozdrava
Nisi baš napisao ali čini mi de da si aludirao na to…
Ali složi se sa mnom da tehničari nikad ne napišu stvar do kraja …
zagora 1 – goldy 1
OK . pozdrav.
Croby danas ….
dobro nam crobi stoji koliko nam ina roni [smiley]