Oni koji su me pratili, sjetiti će se da sam pisao o dvijema greškama na Crobexu, od krucijalnog značaja za razvoj indeksa.
Nova promatranja daju mi za pravo konstatirati da se s "greškama" nastavilo i zadnjih 2-3 dana.
Pomnjivim promatranjem doašo sam do zaključka kako je samo jedna stvar mogla prouzročiti takve "greške". Šortanje. I ništa drugo. Proces šortanja očito je zahvatio hrvatsko TK do te mjere da je doveo do takvih deformacija u odnosu na svjetska kretanja. OK, znam da je to formalno (službeno) nemoguće, ali ja ne vidim druge mogućnosti.
DJI
Trenutna pozicija i njen odnos prema mogućem optimističnom i pesimističnom razvoju situacije.
mmm, vidim da ti se razvija neki padajuci klin sa 3 dnom na oko 1900…
čuj, ne mora pad indeksa nužno značiti pesimistični scenarij (kao što se vidi na DJI). Pad Amera u ponedjeljak bi bio optimističan, jer bismo ostali u 4. valu, koji nudi nadu u podval E – rast preko prethodnog maksimuma. Rast Amera u ponedjeljak bi generirao puno lošiji scenarij, bez obzira na kratkoročno kretanje. Jer bi to značilo da su započeli s 5. valom.
čuj, ne mora pad indeksa nužno značiti pesimistični scenarij (kao što se vidi na DJI). Pad Amera u ponedjeljak bi bio optimističan, jer bismo ostali u 4. valu, koji nudi nadu u podval E – rast preko prethodnog maksimuma. Rast Amera u ponedjeljak bi generirao puno lošiji scenarij, bez obzira na kratkoročno kretanje. Jer bi to značilo da su započeli s 5. valom.
[/quote]
kako god okrenuli, crno nam se pise…
ako je ovo 4 val potop te slijedi i biti ce odgoden…
ako je ovo 5 val – spasavaj se ko moze…
To ti napravi i ne gnjavi više s crno ovo, crno ono. Pametni će uzeti za to vrijeme po 10 – 30 % na valovima.
bravo! Baš mi je ovo trebalo, da se ne moram zezati s intalacijom i cakama s teletraderom… odnosno da ne moram sam skupljati podatke s raznih strana…
[/quote]
koliko sam ja skužio na ovom liknu nisu dobri podaci za crobex.nisu isti kao na bloombergu i zag.burzi
To ti napravi i ne gnjavi više s crno ovo, crno ono. Pametni će uzeti za to vrijeme po 10 – 30 % na valovima.
[/quote]
jedino ako im padne jabuka na glavu [thumbsup]
1. korekcija nije dovršena.
2. grafove i targete dionica i (sada dodajem: i grobija) neću postati niti slati na pm dok traje korekcija: vidim da to mnoge uznemirava.
3. targete rasta za pojedine dionice postat ću nakon dovršetka korekcije, prijateljima na pm.
p.s.
moje pisanje nema veze s drukom.
ukrcat ću se nakon što korekcija bude gotova.
osobno bih volio da ne padnemo nisko, jer bi oporavak bio dugotrajan i bolan.
ovo ponavljam radi pm-ova…
Evo tjedni pregled ewt mogucnosti crobexa. Za sve tri razine (dugorocno, srednjorocno i kratkorocno) prilazem grafove.
Usporedjujuci sa situacijom od prije tjedan dana, opet nije bilo potrebe za drasticnim zaokretima u razmisljanju, slijedim prijasnja brojenja, plavu verziju mislim da su zastupali vlad i jos neki i da sam je ubacio kroz tjedan.
Srednjorocno do dugorocno mozemo biti u ciklickom C, III od (A) ili V od (A). Najizglednije kratkorocno je da vozimo u primarnoj petici, u njenoj intermediate trojci. Otpala je mogucnost da je četvorka bila kraca i zigzag, a time i da je petica ranije pocela (zeleno na proslotjednom grafu) pa ostaje samo druga mogucnost, cetvorka kao duza i triangle (crno na grafu onda i sad). Druge dvije mogucnosti su po meni vrlo nategnute i tesko izbrojive unutar svakog vala: da smo u (c) intermediate valu primarne cetvorke kao flata (plavo na grafu) ili da je petica zavrsila 27.10. 2008. pa da sad idemo gore u nekom od mogucih primarnih valova (crveno na grafu): [1] od I nakon C ili [A] od IV nakon III ili [A] od B nakon A.
Zakljucno, isto kao i prosla dva tjedna: kratkorocno bi trebali dovrsiti peticu na dole. Srednjorocno gore u nekom od primarnih valova: [1] od I nakon C ili [A] od IV nakon III ili [A] od B nakon A, zadnji s podmogucnostima B u flatu i B u zigzagu. Dugorocno u dvije mogucnosti dole, u jednoj, ako je gotov ciklicki C, gore.
Radim na brzinu, valjda se nije potkrala neka greska. Ako ima pitanja, nema me barem tjedan dana, pa zato necu odgovarati odmah na poruke.