Croman: ” surla: ” da li to znaci da ces pisati o svojim analizama na svojoj stranici? ” Odgovor :Necu Prije sam bio slobodan cijelim danom.Sada vazi posao od 9-17:30 i nema vremena odrzavati jednu webstranu u tom pogledu. “sada nek fazan i drugi sto su bili prije mog dolaska na ovaj forum,nek oni vode diskusiju o Tehnickoj Analizi” ” Ljudi koji ne trguju u Hrvatskoj , a imaju toliko iskustva na burzama su najmjerodavniji. Ostali bez obzira na svoje znanje ,koji trguju u Hrvatskoj kad-tad postanu pristrani , ovisno da li su u cashu ili dionicama.
sto se vidjelo na TA Von Braun-a
[lol]
Croman: ” surla: ” da li to znaci da ces pisati o svojim analizama na svojoj stranici? ” Odgovor :Necu Prije sam bio slobodan cijelim danom.Sada vazi posao od 9-17:30 i nema vremena odrzavati jednu webstranu u tom pogledu. “sada nek fazan i drugi sto su bili prije mog dolaska na ovaj forum,nek oni vode diskusiju o Tehnickoj Analizi” ” Ljudi koji ne trguju u Hrvatskoj , a imaju toliko iskustva na burzama su najmjerodavniji. Ostali bez obzira na svoje znanje ,koji trguju u Hrvatskoj kad-tad postanu pristrani , ovisno da li su u cashu ili dionicama.
I ja sam primetio da “vasi(hrvatski)” takozvani experti ne zele puno kazat o razvitku burza, sto u isto vrijeme je pokazitelj ekonomija u svjetu.
Ja sam imao pravo u mojim analizama od Nasdaqa,Nikkei,HangSeng i td.
Ja sam prognosirao razvitak dolara prije 5-6 godina i sve se slaze prema analizi(mogu kazati da je moja prognoza o mnogo nizem dolaru nego danas).
Ja sam pokazao na pad Crobexa i da ce imati korekciju na gore (dobro za one sto zele mozda izac iz svojih polozaja.
I na kraju bez da dajem odredene nivoe:ne zaboravite Cromanove rijeci za buducnost :
“The S&P 500 is a stock market index containing the stocks of 500 Large-Cap corporations, most of which are American ”
S&P 500 je americki index od vaznog interesa.500 vecih firma od kojih su vecina Americke.
Ako se danas ucinjena Ewt analiza za S&P500 ispuni (OBS ovo je dugorocna analiza) onda postoji moguci Veliki Pad za S&P500 .(Ja ne govorim o Velikom nego VELIKOM)
Ako se gore navdeno desi to ce garantirano utjecati na ekonomiju cijelog svijeta.
S&P 500 ce imat korekciju na Gore ali posle zavrsene korekcije ima moguci pad.
Ovo ne pisem da zastrasim ljude, nego samo da se ima opreznost kod trgovanja i buducem ekonomickom razvoju.
dali ce se ovo desiti? Ne znam. Ali vjerovatnost postoji i ewt analize su do sada pokazivale pravilno.
* Ewt analiza za S&P 500 je stvorena danas posle 3 sati rada i sa mjesecnim podacima (SP500) od razmaka od 136 godina
dakle Ewt analiza za S&P500 daje mogući VELIKI pad.
Da li bi onda analize Dow-a i Nasdaq-a trebale ukazati na mogući veliki pad, pošto se krivulje indeksa doslovno poklapaju?
znači za crobex se ništa ne mijenja u analizama.
sve govori da je po analizama moguć preokret i rast na gore?
Cromane, kao što se lav ne obazire na buhe, tako se ni ti nemoj obazirati na ljubomorne “majstore TA”. Kao i svi, boje se onoga što ne razumiju (ali čim vide da je stigao post od Cromana otvaraju ga u nadi da će naći novu TA ). Molim te da pokušaš razumjeti da na ovom forumu ima i malih ulagača, koji nemaju znanja niti TA niti FA, ulažu prema onome što čuju, pročitaju ili osjećaju… i da su trenutno u povelikim minusima. Svi mi jedva čekamo tvoje analize jer su se do sada pokazale ispravnima i mogu nam pomoći da malo popravimo svoje rezultate ulaganja.
/otkada sam počeo pratiti tvoje postove kupio sam Murphy TA i tamo pročitao o osnovama EWT-a. Ima li neka knjiga koja se bavi isključivo sa ewt-om ?
Ako ipak nađeš malo vremena i volje, stavi neku analizu da znamo što nam je raditi ! hvala !!
[thumbsup]
@croman
ako ne želiš pisati za one koje bi voljeli vidjeti tvoje analize, it’ ok (f.č.).
tvoje pravo.
no, onda ni tvoje javljanje ovdje nema previše smisla….
naime,
tu smo da razmijenimo mišljenja i znanja.
ti svoje više ne želiš dijeliti iz tebi znanih razloga.
i to je to.
sretno i puno uspjeha u životu.
@croman ako ne želiš pisati za one koje bi voljeli vidjeti tvoje analize, it’ ok (f.č.). tvoje pravo. no, onda ni tvoje javljanje ovdje nema previše smisla…. naime, tu smo da razmijenimo mišljenja i znanja. ti svoje više ne želiš dijeliti iz tebi znanih razloga. i to je to. sretno i puno uspjeha u životu.
Od sutra neces ni videti ni cut me tako nemaj brige.
Buduci da danasnja S&P500 analiza je i za mene bila delomicno iznenadenje,stavio sam kontext na forumu.
sretno i tebi
vlad1111: ” @croman ako ne želiš pisati za one koje bi voljeli vidjeti tvoje analize, it’ ok (f.č.). tvoje pravo. no, onda ni tvoje javljanje ovdje nema previše smisla…. naime, tu smo da razmijenimo mišljenja i znanja. ti svoje više ne želiš dijeliti iz tebi znanih razloga. i to je to. sretno i puno uspjeha u životu. ” @vlad1111 Od sutra neces ni videti ni cut me tako nemaj brige. Buduci da danasnja S&P500 analiza je i za mene bila delomicno iznenadenje,stavio sam kontext na forumu. sretno i tebi
@croman
a na business.hr-u, komentari?
[cool]
@croman ako ne želiš pisati za one koje bi voljeli vidjeti tvoje analize, it’ ok (f.č.). tvoje pravo. no, onda ni tvoje javljanje ovdje nema previše smisla…. naime, tu smo da razmijenimo mišljenja i znanja. ti svoje više ne želiš dijeliti iz tebi znanih razloga. i to je to. sretno i puno uspjeha u životu.
Vlad1111, zašto ne napišete i vi neku analizu tako duboku kao Croman.
Očito se pokazuje da hrvati ono što im se daje manje cijene od onoga koje kupe na kredit. Casha nema.
@ croman
cijenim i poštujem tvoj rad i doprinos argumentiranim raspravama i analizama na ovom forumu. Ipak moram reći da ovaj tvoj stil “hoću – neću”, pa “nikad više…” i sl. ostavlja malo loš dojam, jer me prilično podsjeća na povrijeđenog momčića, ego… NHF
Samo želim reći, da ako si voljan sudjelovati u raspravama, moraš pripustiti i mogućnost različitih i oprečnih mišljenja, a ne se odmah povrijeđeno zatvarati u sebe i infantilno prijetiti kako više nećeš pisati i sl. Ako zbilja više nećeš pisati, na to imaš pravo i nitko te ne može natjerati. Slobodan si, kako hoćeš. Ima ljudi koji cijene tvoja razmišljanja, i onih koji ih ne cijene – kao i u slučaju svih nas ostalih.