Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Danas nemam volje za teške teme…slušam morrisona…pušim (još dok se može)…i tako…radim neobavezno neke fundamentalne analize (znam da sam na krivoj temi pa se slobodno popišajte na ovo)

evo, ja ne pusim, ali sam popio 3 pive u birtiji ispred zgrade..

inace, ovaj graf mi izgleda slicno ko kad gosp. Lopina (fundamentalista) ide objasnjavat tehniku tehničarima..
samo inverted pattern.[smiley]

ja mogu shvatiti/prihvatiti da se burza krece izmedju 2 extrema.
extremene precijenjenosti i extremne potcijenjenosti.
kao i da znacajna potcijenjenost (P/E 6,5) nije garancija da daljnjeg pada nece biti (ma koliko se gosp. Lopina i ostali ljutili).
zato mi nije strano pomisliti da ce Crobex poljubiti razinu i oko 1600pts, npr.

..ali proturanje price da su realne fundamentalne razine Crobexa tamo oko 1500pts, a ostalo "kule od karata", zaista nije u redu i spreman sam na sve moguce rasprave u vezi toga!
uostalom, usporedimo samo kapital i rezerve iz izvjestaja prije 4-5god kad je Crobi bio na tim razinama i danas.nerijetko je povecan za vise od 100%.da ne idemo u prihode, profitabilnost i ostale pokazatelje..

nakon svega, ovo je prvi tvoj graf na koji cu pustiti one 3 pive s pocetka posta…
..na "donju pipu", naravno![lol]

inace, iznimno cijenim Tvoj doprinos forumu.
zivio! [thumbsup]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

@mig
zašto 1600?

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

Evo moje prognoze: sutra lagani odbijanac gore (peti val). Čin.

@mig

zašto 1600?

mislim da je prije 1650pts.
paaaa..
recimo da je to moj 3. crni "target" za koji ne mislim da ce se ostvarit.

a metoda kojom sam dosao do njega nije nista komplicirano, prilicno je neprovjerena i temelji se na jednom guidelineau u Prechteru, ne na pravilu, i na proucavanju raznih prijasnjih krahova i korekcija.

sta ti mislis o tom intervalu?

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

…moguće formiranje inv. H&S,volumeni odgovaraju kao i indikatori.

@Krikman
Prijatelju
ajde povuci crtu po donja 2 low…
vrlo interesantno zar ne?…
dalje sam masta vodi di mozemo stat….
ma..nisam vise pametan kaj gledat…sve su mi trokuti , klinovi i h$s
sorry za spam ostalima

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

@mig29, vlad1111

…j…ga volim dobru zajebanciju pa makar bila i loša.

Ono što me zbiljam muči je to što i ostale koji se ukvarjaju z ewtom da prema pravilima ispada, da se još nalazimo u fazi korekcije i da bi to značilo da nam još uvijek nije determiniran smjer impulsnog vala. Zmači još uvijek se nalazimo u 4. korektivnom valu. U prilog tome ide i ogromna volontilnost karakteristična upravo za 4. val. Međutim teško mi je odrediti o kojoj se točno formi korekcije radi.
Druga opcija je ono što je vlad prikazao na svom grafu – razvoj u pet koraka počevši od 2850 kao klin s pet valova od kojih svaki ima 3 pod vala (3-3-3-3-3) što bi moglo (po meni) značiti i da smo u petom valu. U tom slučaju mi se jedino čini da nije skroz korektno povući donju liniju klina od točke 2134, već bi po prva točka bila na 2018, a drugu točku donje linije klina vjerojatno još uvijek ne znamo.

Ima još toga… Budući da nemam odgovora na vlastita pitanja pustit ću nek mi slijedeći dani pokažu što je na stvari. Do tada sport i glazba…

evo i malo grafike

@croman
pitanje iskusnom ewt-ovcu.

smatraš li da je interval od točke T0 do T1 odrađen u 3 koraka?

ako jest, konstatacija da korekcija nije dovršena valjana je 100%:
-bez obzira na razvoj prije točke T0;
-bez obzira na dosadašnji razvoj nakon točke T1
-bez obzira na amere;
-bez obzira na mirovince.

Vlad, svaka čast na argumentima utemeljinim analizama, nevjerojatne točnosti! [thumbsup]
Naravno, i na način prezentacije, jednostavno, jasno, razumljivo svakome! [thumbsup]

@mig29
, vlad1111

…j…ga volim dobru zajebanciju pa makar bila i loša.

Ono što me zbiljam muči je to što i ostale koji se ukvarjaju z ewtom da prema pravilima ispada, da se još nalazimo u fazi korekcije i da bi to značilo da nam još uvijek nije determiniran smjer impulsnog vala. Zmači još uvijek se nalazimo u 4. korektivnom valu. U prilog tome ide i ogromna volontilnost karakteristična upravo za 4. val. Međutim teško mi je odrediti o kojoj se točno formi korekcije radi.
Druga opcija je ono što je vlad prikazao na svom grafu – razvoj u pet koraka počevši od 2850 kao klin s pet valova od kojih svaki ima 3 pod vala (3-3-3-3-3) što bi moglo (po meni) značiti i da smo u petom valu. U tom slučaju mi se jedino čini da nije skroz korektno povući donju liniju klina od točke 2134, već bi po prva točka bila na 2018, a drugu točku donje linije klina vjerojatno još uvijek ne znamo.
Ima još toga… Budući da nemam odgovora na vlastita pitanja pustit ću nek mi slijedeći dani pokažu što je na stvari. Do tada sport i glazba…

to si u pravu.
linija je povučena odokativno pa prolazi i kroz 2134: 2134 nije dio ED-a.
no, ako bude konvergirajuća ED, obzirom na gornju liniju, položaj donje ne može značajno odstupati od nacrtanog.

u slučaju da se radi o divergirajućoj ED, ajmenamgaikukulele… vidi prilog…

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

@Vlad
Po tvom "graficenku" nema dovoljno brojeva na y-osi, odnosno 3 val ti je na oko 1200..
5 val je troznamenkasti broj. ili dvoznamenkasti [lol]

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

vlad,
ako bi točka 3 bila iznad 2083 dobio bi padajuči klin ili descending triangle u padajučem trendu
tvoje mi je izgledno ako je tvoja 2 ustvari4 a 1 ustvari 3

New Report

Close