Skoro godinu dana unazad,najviše vrijednosti crobexa,od vrha do vrha,su u razmacima od oko (ili točno) 2,5 mjeseci,tako da bi za neko vrijeme ili koji dan mogao crobex otići gore do nove vrijednosti,ako se povijest ponavlja. [thumbsup]
[huh] Jel ovo odokativna vremensko-logička analiza?[lol] [wink]
Kolege nemojmo nikog omalovažavat već razmotrimo različita mišljenja jer s tim možemo biti samo bogatiji…
ne podcjenjujte ewt i cromana.
ewt je moćan, ali vremenski zahtjevan.
ja bih želio od cromana doznati pobliže vrijeme i razinu dna crobexa.
znam da on već ima izračunate okvirne vrijednosti…
može i na pm.
pozdrav
lovac:
”
Skoro godinu dana unazad,najviše vrijednosti crobexa,od vrha do vrha,su u razmacima od oko (ili točno) 2,5 mjeseci,tako da bi za neko vrijeme ili koji dan mogao crobex otići gore do nove vrijednosti,ako se povijest ponavlja. [thumbsup]
”
[huh] Jel ovo odokativna vremensko-logička analiza?[lol] [wink]
To je lovac-analiza,kao što kolega krpa kaže. Ali,primjetio sam i kod nekoliko dionica koje pratim (a ne posjedujem) da se u određenom vremenskom periodu događa slična stvar. Pa pogledaj jel vremenski razmak 2,5 mjeseci na grafu crobexa zadnjih godinu dana. Nije ono analiza neka da kažem da će sutra biti zeleno,ali unazad to je to. [rolleyes]
Ali,primjetio sam i kod nekoliko dionica koje pratim (a ne posjedujem) da se u određenom vremenskom periodu događa slična stvar. Pa pogledaj jel vremenski razmak 2,5 mjeseci na grafu crobexa zadnjih godinu dana. Nije ono analiza neka da kažem da će sutra biti zeleno,ali unazad to je to. [rolleyes]
Pa većina kretanja cijena na burzi su ciklička… Čemu analizirati ako ne da dobiješ uvid u ono šta bi se moglo dogoditi? Recimo double bottom pattern koji kolege isčekuju, on te automatski upućuje što bi se moglo dogoditi u narednih par tjedana.
lovac:
”
Ali,primjetio sam i kod nekoliko dionica koje pratim (a ne posjedujem) da se u određenom vremenskom periodu događa slična stvar. Pa pogledaj jel vremenski razmak 2,5 mjeseci na grafu crobexa zadnjih godinu dana. Nije ono analiza neka da kažem da će sutra biti zeleno,ali unazad to je to. [rolleyes]
”
Pa većina kretanja cijena na burzi su ciklička… Čemu analizirati ako ne da dobiješ uvid u ono šta bi se moglo dogoditi? Recimo double bottom pattern koji kolege isčekuju, on te automatski upućuje što bi se moglo dogoditi u narednih par tjedana.
Iščekujemo svi da se trend okrene,ali odbijanca od 4000 trenutno nema,pa ni “reversala” da nas uputi dalje.
Možemo mi sve to analizirati i crtati linije otpora i podrške,ali kada glavni veliki igrači kažu da će ući,tada će se sve okrenuti,a to bi moglo biti uskoro…. po mojoj metodi. [lol] Živi bili pa vidjeli.
evo jedne EWT analize S&Pja
Vaš link
predviđanja su mu:
Vaš link
We continue to follow the anticipated pattern of a three Major wave decline into a Primary wave A low this year. To be followed by a sharp three Major wave bullish rally into next year, and then three years of a gradual decline into a final low in 2012. When Cycle wave II is expected to end.
uglavnom, on misli da je jedan supercycle završio 2000 (1932 -2000) i da je 2002 krenuo novi. do 2007 je bio wave 1 i sad ide korektivna dvojka do 2012. živi bili pa vidjeli.
pratim sve ove zanimljive postove o TA, ali bez obzira na sve nitko u analizama ne može predvidjeti pad banke “bear sterns” naprimjer što može itekako utjecati na pad cijena na burzama, pa stoga moje pitanje za cijenjene kolege- koliko mogu predviđanja bilo koje od metoda TA biti uopće pouzdana? unaprijed zahvalan za sve komentare i razmišljanja.
A da se objave istiniti i realni financijski izvještaji NAŠIH FIRMI onda bi vrijednost dionica bila od 200 – 500 KN![thumbsup]
Onaj koji smatra da EWT analize nisu vredne, neka pogleda povjesni ,kronoloski pogled na poruke/analize svedske burze. Vaš link Te poruke/analize su dokumentirane i ima svedoka sto su ih primili(izmedu ostalog mailom) Ima sigurno mnogo svedana sto se danas kajaju sto nisu vjerovali EWt analizama. Sa ovom porukom zavrsavam definitivno pisati EWT analize na hrvatskim forumima
SEI NORMALE PA NORMALNO DA ĆEŠ NASTAVITI PISATI NEMORAJU SE UVIJEK SVI SLAGATI SA TVOJIM ANALIZAMA IMA NA STOTINE LJUDI KOJI IH PRATE
[thumbsup]
SEI NORMALE PA NORMALNO DA ĆEŠ NASTAVITI PISATI NEMORAJU SE UVIJEK SVI SLAGATI SA TVOJIM ANALIZAMA IMA NA STOTINE LJUDI KOJI IH PRATE [thumbsup]
Si ..sono normale
Ali pisanje tehnickih analiza nek preuzmu drugi .Ja sam zavrsio sa svojim.
Kad meni treba vise vremena za objasnjavati moje anlize nego ih stvoriti ,onda treba “zavrsiti sa takvim radom”.
U tom smislu ima “Potrosac” pravo !