Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo malo padajućih klinčića.
Nisam naveo kuda idemo, to bar možete sami, nadam se.

Barone, a šta kaže tvoj voljeni MACD?
[/quote]

MACD je 3X pokušavao dati buy signal u 3 zadnja mjeseca .
Vidjet ćemo da li je uspio sa ovim prekriženjem.
Oprezno

@mise99

Draga moja, ni ja ne znam.
Oscilatori kažu da je buy signal za naredno razdoblje, ali smrde mi mali prometi i fond manageri.
[/quote]
To i ja mislim. Dakle ne možemo zaključiti, a pogotovo sami.

graditelj, 04.11.2008. u 00:44

@mise99

Draga moja, ni ja ne znam.
Oscilatori kažu da je buy signal za naredno razdoblje, ali smrde mi mali prometi i fond manageri.

Kolega, izgleda da baratate krivim podacima. Prometi su pri posljednjem padu značajno porasli po prvi put od početka godine.

Korektivni intermediate val na gore moze biti (4) ili (2) uz postivanje strukture, hijerarhije i pravila. Poruku stavljam samo zato jer val nastaje zapanjujucom tocnoscu na 15 minutnim podacima kao ascending horizontal triangle, gdje su minute valovi A zigzag, B flat itd. Inace, postivajuci ewt pravila a ne fibo omjere, korektivni val ako je (4) moze do 2367 – zelena crta na grafu, a (2) do 2608 – crna crta. To znaci ako val probije na gore, ewt pravila su narusena i ovakvo brojanje otpada. Kako u tom slucaju brojati? Nemam pojma, ja u ovom casu nisam u stanju nista drugo izbrojati uz postivanje strukture, hijerarhije i pravila.

Za one koji nisu nimalo upuceni u ewt, da ovo ne bi bio tekst na kineskom, nakon kratkorocnog korektivnog vala na gore, trebao bi ici kratkorocni impulsni na dole. Zatim srednjorocno svakako gore, dugorocno gore ili dole, ovisno o tome koje je od mogucih brojanja ciklickih valova tocno, za ovo sam grafove stavio preko vikenda.

Drevil, sta mislis o "thrustu"?

Ovcetino sta to radis!? Oovco... ovcice... janje moje malo...

Očito je da oscilatori daju buy signal i zato pitam tehničare, zašto se dvoume, što ih spriječava da kažu da to je buy, pa bio on i kratkog daha. Naravno da može doći opet do pada, ali ako ćemo čekati totalno dno onda smo trebali davno izaći i ne trošiti vrijeme dok tržište ide gore dolje.

Očito je da oscilatori daju buy signal i zato pitam tehničare, zašto se dvoume, što ih spriječava da kažu da to je buy, pa bio on i kratkog daha. Naravno da može doći opet do pada, ali ako ćemo čekati totalno dno onda smo trebali davno izaći i ne trošiti vrijeme dok tržište ide gore dolje.

Bio sam svjedok vise puta Buy signala koji bi u roku dana prerastao u sell…
i samo zato treba gledat i EWT… [thumbsup]

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

Na prijašnjim stanicama sam vidio dosta kolega koji smatraju da imamo BUY tako da tvoja tvrdnja ne stoji da se tehničari dvoume.

ukratko, NIKAD NIKAD NIKAD kupovati ili prodavati na osnovu oscilatora. indikatori se zovu upravo tako, indikatori, jer daju indikaciju, a ne konkluziju. dakle, ako se poklopi više stvari (NE više indikatora) onda to nešto znači, znači indikatori su dobar sekundarni izvor signala. isto tako indikatori ti mogu skrenut pažnju na nešto što si propustila i usmjerit te na istraživanje. ali NE kupovati/prodavati na osnovu indikatora.

glede MACD-a kojeg neki ovdje toliko hvale… u zadnjih 50-ak godina napravljene su brojne studije na osnovu križanja pomičnih prosjeka raznih dužina. u pravilu su sve studije pokazale da kupovanje samo na osnovu križanja MA često generira lažne signale, i isto tako često ne daje signal onda kad bi trebalo…

dakle, kupovati isključivo zato kaj se MACD prekrižio je _______ .

hmm, nadopuni rečenicu svojim omiljenim opisom… [thumbsup]

to ne znači da je MACD loš indikator, naprotiv. ali treba shvatiti da su indikatori SEKUNDARNI alat.

Pametan, ako to želiš.

@zli prorok
koji su pokazatelji onda najkorisniji, osobito ako nisi siguran u kojem si valu EWT?

@zli
prorok
koji su pokazatelji onda najkorisniji, osobito ako nisi siguran u kojem si valu EWT?

pitanje ti nije dobro. svaki indikator može biti koristan, a nijedan nije najkorisniji u apsolutnom smislu riječi. stvar se treba gledati kontekstualno, u nekim situacijama je korisniji jedan indikator, u drugima drugi, za jedan stil trgovanja je korisniji jedan indikator, a za drugi stil trgovanja drugi.

da pojasnim… postoje SAMO DVIJE strategije trgovanja po TA:
1) TREND TRADING
2) CONTRARIAN/SWING TRADING

prva strategija čeka da trend započne i onda ga zajaši. jedan od jačih pokazatelja za ovaj način trgovanja je MACD. jahači trenda kupuju kad svi ostali kupuju, i prodaju kad svi ostali prodaju. samo što koriste indikatore da se uvjere da to zaista i jest trend i/ili da je trend gotov, nasuprot slijepe gomile koja kupuje samo zato kaj drugi kupuju…

"kontraši" traže zamahe, love dna. oni kupuju kad svi prodaju i prodaju kad svi kupuju. jedan od jačih indikatora za ovaj način trgovanja je Slow Stohastic, po meni najbolji za lovljenje dna.

glede različitih situacija, kada imaš iznimno volatilno razdoblje sa jako puno zamaha gore-dolje, onda MACD nije previše pouzdan.

Pametan, ako to želiš.

pianje za cromana:
ako idemo gore,do kuda?
ako idemo dole,do kuda?
ako stagniramo sta nas ocekuje u raznim slucajevima?
ulazne cijene za likvidnije dionice.
takodjer izlazne cijena za iste.
sa vasim znanjem to je najmanje sto mozete uciniti za nas.
unaprijed hvala.

svaka skola se placa.sto je skola skuplja obrazovanje je kvalitetnije.

jeli ovo može biti varijacija"falling three methods"?

tesko.
oscilatori to ne govore.
filtriraj svijece kroz shohastic ili wiliams.
ne mozes ovako – nije dovoljno.

@zli
prorok

pitanje ti nije dobro. svaki indikator može biti koristan, a nijedan nije najkorisniji u apsolutnom smislu riječi. stvar se treba gledati kontekstualno, u nekim situacijama je korisniji jedan indikator, u drugima drugi, za jedan stil trgovanja je korisniji jedan indikator, a za drugi stil trgovanja drugi.

da pojasnim… postoje SAMO DVIJE strategije trgovanja po TA:
1) TREND TRADING
2) CONTRARIAN/SWING TRADING

prva strategija čeka da trend započne i onda ga zajaši. jedan od jačih pokazatelja za ovaj način trgovanja je MACD. jahači trenda kupuju kad svi ostali kupuju, i prodaju kad svi ostali prodaju. samo što koriste indikatore da se uvjere da to zaista i jest trend i/ili da je trend gotov, nasuprot slijepe gomile koja kupuje samo zato kaj drugi kupuju…

"kontraši" traže zamahe, love dna. oni kupuju kad svi prodaju i prodaju kad svi kupuju. jedan od jačih indikatora za ovaj način trgovanja je Slow Stohastic, po meni najbolji za lovljenje dna.

glede različitih situacija, kada imaš iznimno volatilno razdoblje sa jako puno zamaha gore-dolje, onda MACD nije previše pouzdan.
[/quote]
Zli , stotka za jednostavan i dobar odgovor . Ja bih dodao da je dobro uz Slow S. koristiti RSI .

New Report

Close