ti si cvrsto uvjeren u flat, ili?
zbog impulsne 3?
daj stvai graf jos jednom, molim…ne znam na koji si tocno mislio.
thx
[/quote]
Do koliko može ići ako je flat, dajte da i mi nešto naučimo. Eto tko moli da ga se uči nitko neće, a ako netko omalovažava nečije znanje s njim se još znalci i raspravljaju. U svakom slučaju negativci pobjeđuju.
[/quote]
moze svasta..
ako je regular onda do 2850, ako je expanded(irregular) i preko.
buduci da je A bio 30ak bodova nize od 3ojke, onda bi ja rekao do 2880, ali ne mora biti.
ako je glavni trend jak(prema dolje), a jest moze biti i nize od 2850.
a ako je running flat, onda moze otici jeeebeno visoko [lol]
buduci mu A i B idu u 3 vala, a C u čak 5 [wink]
Ovo vidim kao djelomično ispravljanje greške, stvaranjem nekakvog krnjeg A vala od 4 vala, po uzoru na zapadne indekse. Kako je greška učinjena prije 4 radna dana, to i ovaj pokušaj ne može biti do kraja izveden, kako je trebalo biti da nije učinjena greška. Da bi greška bila do kraja ispravljena potreban je rast od najmanje 20%. Tada bi tržište vratilo izgubljenu konkurentnost. S obzirom na brzo zasićenje momentuma, stanje indeksa na zapadu – to je malo vjerojatno.
U svakom slučaju, bio bih sklon proglasiti da je 4. val (ABC formacija) započeo pije 4 dana.
moram priznati da anti-tehničari u tome imaju donekle pravo.
na nasem trzistu 4-5 ljudi odlucuje o izgledu grafa indexa.
zato iako je velika mogucnost rasta do 2850, a mozda i vise, nisam unutra, jer bi sutra momci mogli ustati na lijevu nogu.
[angry]
ali zato na NYSE gdje nema manipulacije TA je nezamjenjiva alat.
zato se nastojim ravnati po Amerikancima. [smiley]
[/quote]
Ako amerikanci rastu, zašto si u kešu? Ja postavljam samo pitanja, to pomaže konstruktivnoj raspravi.
[/quote]
što se mene tiče, MIG me je prošli tjedan promptno razotkrio. Naime, čekao sam početak 4. vala. Znao sam da je amerima potreban rast od 4-5% da bi mi potvrdili ulazak u 4. val. Ko za vraga oni su porasli 11% (MIG primjetio da sam nervozan!). Tad mi je bilo manje atraktivno ulaziti, jer sam ocjenio da mi je pametnije čekati B val pa se ukrcati. To upravo i radim, čekam B val, koji obično korigira A val za oko 62%.
@mise
1.zato sto nisam siguran do kad i dokle ce oni rasti
2.mi bas i ne pratimo taj rast, zasto ulaziti?
3.nisam skroz u kešu
ok, dakle problem cik-caka je sto je zadnji pad isao u 3 vala?inace, ostalo sve bi bilo ok.
znaci, mi ne bi trebali narasti preko 2200 ako ce count dobar?
na ovim mikrorazinama mozda je moguce da smo krivo utvrdili 1,2 i 3.npr. da je jedinica bila mikrosicusna, 3ojka do mjesta oznacenog kao 1, a ostalo 4 i 5? i da ovo nije 4orka nego jedinica jedinicene jedinice novog bull marketa.. [proud]
no dobro..time will tell..cekat, cekat.. [smiley]
PS-ali i ako dodje ta famozna 5ica, onda opet duplić od cik-caka vrijedi..iako sumnjam u to.ali to je dobar znak [lol]
ne.
graf je vrlo jasan.
zato i jesam siguran.
[/quote]
Ok, pricekajmo onda da nam US skuha frku.
[lol]
PS-mozda glupo pitanje, ucim se jos..EWT mi je jekao slab, iako hvatam stvari, ali zasto ne moze 1 ica biti mala i krzljava, 3 veca a 5ica najveca?
bar teoretski?
mislim da ne krsi nijedno striktno pravilo?
ti si cvrsto uvjeren u flat, ili?
zbog impulsne 3?
daj stvai graf jos jednom, molim…ne znam na koji si tocno mislio.
thx
[/quote]
Do koliko može ići ako je flat, dajte da i mi nešto naučimo. Eto tko moli da ga se uči nitko neće, a ako netko omalovažava nečije znanje s njim se još znalci i raspravljaju. U svakom slučaju negativci pobjeđuju.
[/quote]
moze svasta..
ako je regular onda do 2850, ako je expanded(irregular) i preko.
buduci da je A bio 30ak bodova nize od 3ojke, onda bi ja rekao do 2880, ali ne mora biti.
ako je glavni trend jak(prema dolje), a jest moze biti i nize od 2850.
a ako je running flat, onda moze otici jeeebeno visoko [lol]
buduci mu A i B idu u 3 vala, a C u čak 5 [wink]
[/quote]
Hvala, dakle večina misli da idemo gore, a priča se o padu? Ili?
ja osobno mislim -upravo odradili 3.rastuči podval c vala abc korekcije 4. vala(i to Prechterov-postan -tip abc(335) korekcije 4. vala gdje je dno b vala bilo ispod dna 3. vala,
Vlad ima drukčiji count ali sa svodi na isto u konačnici
završit če se 4. pa 5. val dole
tada tek završavamo A velike ABC korekcije tj 1. faze bear marketa
ili smo u nekoj ekstenziji 5. vala i moguče več započeli veliki B ABC kor. beara…ebga
no ja mogu samo misliti , ne i znati
vec sam ranije naveo kako postvaljaju targete pa time šatro zadivljuju svijet..u padajucem tržištu konstantno spuštaju ranije tr navedena targeta u rasponu od 40 %, što je zapravo nemoguce promašiti.
Sad si sve rekao!
Cemu onda ulaganje ako smo u padajucem trzistu?
Tehnicar ti kaze koji target bi mogao biti zanimljiv za ulazak , a ti tvrdis kako je taj target nemoguce promasiti.
Pa de majke ti, prognoziraj i ti!
[wink]
@tržišna kapitalizacija
ukupna pojedinih firmi (100% dionica -prema aktualnim cijenama):
ht- ca 16 mlrd
ina- ca 20 mlrd
atpl- ca 1 mlrd
tnpl– ca 1 mlrd
adrs- ca 5 mlrd
tisk- ca 1mlrd
knzm- ca 3,5 mlrd
podr- ca 1,5 mlrd
ukupno: 100% dionica ovih firmi- ca 49 mlrd kuna.
Ljudi moji, vidite da ovdje neki kvazi stručnjaci, namjerno ne stavljaju sve opcije koje su otvorene za daljni tijek razvoja događaja, svatko imalo educiran na podrucju TA takodjer ne može odbaciti zig zag, stoga mi nije jasno zašto to ovi "vrli stručnjaci" ne prihvacaju kao jednu od mogucih opcija..
Ovde odgovaram u moje ime a ne Vlada. Chebelo…to sto ti pises moze biti moguce.
Najveca greska je biti 100% siguran u svoju analizu posto se naravno moze imati krivo.
Uvjet da bude kako ti pises (zik-zak ili cak Flat) je da Crobex ne ide ispod 2000.
jedini nacin je pratiti intraday ili "take a chance" .
Onaj ko zeli sansat to naravno cini po svojoj volji…ja znam sto bi ja cinio…
Ps pisati smrad1111 je neprihvatljivo za civilizirane ljude…Vlad vam je pomogao i te kako zadnjih mjeseci…ali forumi su uvjek isti…nezahvalni
(nadam se da ova poruka ne bude izbrisana)
[/quote]
hvala kolega croman, vas izuzetno poštujem jer ste za razliku od vlada uvijek napisali poštenu jednu stanicu gdje crobex ide, a ne se kao doticni gospodin ogradjivali sa sto targeta
dakle zig zag i dalje igra ulogu,narocito ako pogledamo sp
najljepša hvala kolega, jedini znalac TA na ovom forumu!
Ljudi moji, vidite da ovdje neki kvazi stručnjaci, namjerno ne stavljaju sve opcije koje su otvorene za daljni tijek razvoja događaja, svatko imalo educiran na podrucju TA takodjer ne može odbaciti zig zag, stoga mi nije jasno zašto to ovi "vrli stručnjaci" ne prihvacaju kao jednu od mogucih opcija..
Ovde odgovaram u moje ime a ne Vlada. Chebelo…to sto ti pises moze biti moguce.
Najveca greska je biti 100% siguran u svoju analizu posto se naravno moze imati krivo.
Uvjet da bude kako ti pises (zik-zak ili cak Flat) je da Crobex ne ide ispod 2000.
jedini nacin je pratiti intraday ili "take a chance" .
Onaj ko zeli sansat to naravno cini po svojoj volji…ja znam sto bi ja cinio…
***obrisano***
[/quote]
tu se ne slažemo.
@tržišna kapitalizacija
ukupna pojedinih firmi (100% dionica -prema aktualnim cijenama):
ht- ca 16 mlrd
ina- ca 20 mlrd
atpl- ca 1 mlrd
tnpl– ca 1 mlrd
adrs- ca 5 mlrd
tisk- ca 1mlrd
knzm- ca 3,5 mlrd
podr- ca 1,5 mlrd
ukupno: 100% dionica ovih firmi- ca 49 mlrd kuna.
vlad111, možda nisi vidio pitanje pa ponavljam,
ako vidiš da se pad na koji upućuješ može dogoditi tek nakon rasta od 2800 zašto to ne reći ljudima da si malo poprave stanje? Ovako su stalno u strahu da će sutra pasti.
@ vlad
korekcija nije gotova, čak i ako nasilno, s velikim kešom upadnu na burzu: veliki dio pritajenih ulagača koji čekaju priliku za izlazak to će iskoristiti.
tada ni 5 mlrd keša nije ništa prema potencijalnih 100-tinjak mlrd aktualne vrijednosti dionica koje bi mogle na rasprodaju (ukupna trž. kapitalizacija ZSE: ca 210 mlrd kuna).
Kakve ti gluposti pišeš, 51 % Ht-a ima DT, 50 % INE ima MOL, oni će prodavat je li , 90% TNPL ima SILBA,Koliko ima Končar, Koliko ima država, koliko ima HFP. Po tebi će firme prodavat svoje većinske udjele da bi došli do 100 milijardi
ma mrkoslave, ja ti uvijek pišem gluposti, nebuloze itsl.
najviše oko kodt-a. [thumbsup]
@ vlad – prilično je jadno svaki put pomenuti KODT kad se komentira tvoj post, tu sam već priznao da sam pogriješio.
Još je jadnije pisati onakve laži da će biti 100 milijardi na prodaji.
INA
1. ZAGREBAČKA BANKA D.D./UNICREDIT BANK HUNGARY ZRT, ZA RAČUN MOL ZRT, HUNGARY 4.715.538 47,15 Skrb. račun
2. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 4.483.552 44,84 Osnovni račun
3. ZAGREBAČKA BANKA D.D./CITIBANK N.A. 42.260 0,42 Skrb. račun
4. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 15.982 0,16 Skrb. račun
5. HPB D.D. 15.203 0,15 Skrb. račun
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 14.620 0,15 Skrb. račun
7. PBZ D.D. 6.597 0,07 Skrb. račun
8. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 5.954 0,06 Skrb. račun
9. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 4.720 0,05 Skrb. račun
10. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ABN AMRO BANK N.V. LONDON BRANCH 3.910 0,04 Skrb. račun
Ukupno: 93,08
HT
1. DEUTSCHE TELEKOM AG 41.763.153 51,00 Osnovni račun
2. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 5.732.197 7,00 Skrb. račun
3. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 2.978.705 3,64 Osnovni račun
4. PBZ D.D. 2.488.801 3,04 Skrb. račun
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./RAIFFEISEN MIROVINSKO DRUŠTVO ZA UPRAVLJANJE OBVEZNIM MIROVINSKIM FONDOM D.O.O. ZA RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 617.341 0,75 Skrb. račun
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 583.938 0,71 Skrb. račun
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 536.912 0,66 Skrb. račun
8. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 524.220 0,64 Skrb. račun
9. PBZ D.D. 418.863 0,51 Skrb. račun
10. HPB D.D. 364.977 0,45 Skrb. račun
Ukupno: 68,40
ZABA
1. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 53.962.803 84,30 Skrb. račun
2. ALLIANZ SE 7.504.639 11,72 Osnovni račun
3. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 186.518 0,29 Skrb. račun
4. PBZ D.D. 181.423 0,28 Skrb. račun
5. SIMEST S.P.A 170.829 0,27 Osnovni račun
6. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 107.975 0,17 Skrb. račun
7. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 98.955 0,15 Skrb. račun
8. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 75.183 0,12 Osnovni račun
9. SVEUČILIŠNA BOLNICA ZAGREB U OSNIVANJU U LIKVIDAC 65.208 0,10 Osnovni račun
10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 43.231 0,07 Osnovni račun
Ukupno: 97,47
Mogao bi postati i dalje, a ti molim te objasni 100 milijardi kuna.