@ vlad
korekcija nije gotova, čak i ako nasilno, s velikim kešom upadnu na burzu: veliki dio pritajenih ulagača koji čekaju priliku za izlazak to će iskoristiti.
tada ni 5 mlrd keša nije ništa prema potencijalnih 100-tinjak mlrd aktualne vrijednosti dionica koje bi mogle na rasprodaju (ukupna trž. kapitalizacija ZSE: ca 210 mlrd kuna).
Kakve ti gluposti pišeš, 51 % Ht-a ima DT, 50 % INE ima MOL, oni će prodavat je li , 90% TNPL ima SILBA,Koliko ima Končar, Koliko ima država, koliko ima HFP. Po tebi će firme prodavat svoje većinske udjele da bi došli do 100 milijardi
@vlad111
imaš li i vremensko određenje nastavka korekcije? U ovom slučaju je to jako bitno. Moraš priznati
Ovo vidim kao djelomično ispravljanje greške, stvaranjem nekakvog krnjeg A vala od 4 vala, po uzoru na zapadne indekse. Kako je greška učinjena prije 4 radna dana, to i ovaj pokušaj ne može biti do kraja izveden, kako je trebalo biti da nije učinjena greška. Da bi greška bila do kraja ispravljena potreban je rast od najmanje 20%. Tada bi tržište vratilo izgubljenu konkurentnost. S obzirom na brzo zasićenje momentuma, stanje indeksa na zapadu – to je malo vjerojatno.
U svakom slučaju, bio bih sklon proglasiti da je 4. val (ABC formacija) započeo pije 4 dana.
i sto je sada?
A kod 4 vala?
Ovo vidim kao djelomično ispravljanje greške, stvaranjem nekakvog krnjeg A vala od 4 vala, po uzoru na zapadne indekse. Kako je greška učinjena prije 4 radna dana, to i ovaj pokušaj ne može biti do kraja izveden, kako je trebalo biti da nije učinjena greška. Da bi greška bila do kraja ispravljena potreban je rast od najmanje 20%. Tada bi tržište vratilo izgubljenu konkurentnost. S obzirom na brzo zasićenje momentuma, stanje indeksa na zapadu – to je malo vjerojatno.
U svakom slučaju, bio bih sklon proglasiti da je 4. val (ABC formacija) započeo pije 4 dana.
moram priznati da anti-tehničari u tome imaju donekle pravo.
na nasem trzistu 4-5 ljudi odlucuje o izgledu grafa indexa.
zato iako je velika mogucnost rasta do 2850, a mozda i vise, nisam unutra, jer bi sutra momci mogli ustati na lijevu nogu.
[angry]
ali zato na NYSE gdje nema manipulacije TA je nezamjenjiva alat.
zato se nastojim ravnati po Amerikancima. [smiley]
ti si cvrsto uvjeren u flat, ili?
zbog impulsne 3?
daj stvai graf jos jednom, molim…ne znam na koji si tocno mislio.
thx
[/quote]
Do koliko može ići ako je flat, dajte da i mi nešto naučimo. Eto tko moli da ga se uči nitko neće, a ako netko omalovažava nečije znanje s njim se još znalci i raspravljaju. U svakom slučaju negativci pobjeđuju.
zato iako je velika mogucnost rasta do 2850, a mozda i vise, nisam unutra, jer bi sutra momci mogli ustati na lijevu nogu.
[angry]
[/quote]
Ako amerikanci rastu, zašto si u kešu? Ja postavljam samo pitanja, to pomaže konstruktivnoj raspravi.
i sto je sada?
A kod 4 vala?
[/quote]
nakon zasićenja momentuma prestati će rast. Potom slijedi padajući B val, vjerojatno sinkronizirano sa Zapadom. S time da bi kod nas pad trebao biti zantno sporiji i sveukupno manji.
[neka se oni ponašaju kako god hoće.
korekcija nije gotova, čak i ako nasilno, s velikim kešom upadnu na burzu: veliki dio pritajenih ulagača koji čekaju priliku za izlazak to će iskoristiti.
tada ni 5 mlrd keša nije ništa prema potencijalnih 100-tinjak mlrd aktualne vrijednosti dionica koje bi mogle na rasprodaju (ukupna trž. kapitalizacija ZSE: ca 210 mlrd kuna).
Je baš se prića ovih dana da dt želi i zaći iz ht-a, nevalja im, a i mol se predomislio u svezi ine, evo rekli su da će sve prodati po 1000 kn. Ovi iz uprave atpl su rekli da će prodat sve svoje dionice po 300 kn, država svoje isto, ma država će sve prodati iz kapitlanog fonda, netreba im vlasništvo nad nićim. A tek ovi iz tnpl, ma oni bi prodali i po 100 kn samo da prodaju. Adrs – pošalji im mail i prodat će ti cijelu firmu za 100kn, samo za tebe cakani. A tek banke, čuo sam da idu sve na bubanj po kunu pa ko više da. Nedavno se ovdje diskutiralo o IQ?
[angry]
100% suglasan sam s tobom. Upravo tako se i sam ponašam.
***obrisano***
štovani kolega tkoznatko (ma puno si mi cakan, nekako),
jako sam sretan što sam napokon provaljen.
mislim, moja metoda rada.
sada ću je podrobno pojasniti.
dakle, kada je grobi bio na ca 3500, primjetio sam da mi smrde noge (valjda se to širi i preko kompa i imate apsolutno pravo nazvati me smrad [thumbsup]).
uočivši taj važan tehnički detalj, vrlo lukavo sam zaključio: ne može biti da mi noge smrde tek tako kada buljim u ZSE monitor- sigurno i tamo nešto smrdi.
takav indikativan signal nagnao me u grozničavo pretraživanje grafova.
nažalost, ja te krivulje ništa ne kužim.
no, pošto sam bio siguran da tu nešto smrdi, odlučio sam riskirati: za svaku dionicu napisao bih 10-ak targeta na komadu papira i zatvorenih očiju nasumce ubadao 3 puta.
"ubodene" targete potom bih poredao od većeg prema manjem.
i to je sva mudrost oko mojih targeta.
priznajem, provalili ste me.
a sada se slobodno možete nastaviti koristiti mojom metodom: nisam je patentirao i neću tražiti zaštitu autorskih prava.
s osobitim poštovanjem,
vaš provaljeni vlad.